Entrades

Segons el Consell Comarcal del Baix Ebre 40.000 persones a l’any fan us de la Via Verda

tripFa dues setmanes l ‘ens va presentar un  nou tríptic de la Via Verda que incorpora la nova ruta cicloturística que uneix el Parc Natural dels Ports i el del Delta de l’Ebre

(Redacció/J. Roig).-Periòdicament,  famílies senceres arriben a localitats com Xerta, disposades a pedalejar per la Via Verda. El camí, d’escàs desnivell,  és idoni per als adeptes al turisme actiu que busquen un itinerari de baixa dificultat per anar en bicicleta i amb el qual gaudir  del paisatge i la naturalesa.

En aquest context, el president del Consell Comarcal del Baix Ebre, Lluís Soler, anuncià fa uns dies que els ciclistes aviat podran continuar el camí fins al Delta  ja que, mentre que el ministeri es decideix a executar el seu projecte de prolongació de la Via Verda com a tal  ,des de   l’ ens comarcal  es vol posar en marxa el seu propi projecte, que permetrà enllaçar la via existent, a través de camins senyalitzats, fins a Riumar , situat a l’extrem del Delta

El president del Consell diu que això permetrà unir  els dos parcs naturals, el dels Ports i el del delta de l’Ebre, i aquest és un al·licient únic com a oferta turística,remarcava Soler, que confia que aquesta ampliació potenciarà una proposta turística que actualment atrau 40.000 visitants a l’any, segons les xifres que contempla el Consell Comarcal del Baix Ebre.

Soler remarca que és important que les administracions actuïn en la senyalització i el manteniment de la Via Verda,però també ho és  que la iniciativa privada aposti pel potencial d’aquesta infraestructura que ha portat vida nova a aquesta via fèrria que va entrar en desús com a tal  ja fa 4 dècades.

Finalment el president comarcal creu que és vital que s’impulsi la difusió de l’oferta per fomentar l’afluència de visitants. En aquest sentit a finals del passat més d’ Abril el mateix Consell Comarcal va presentar un nou tríptic de la Via Verda que incorpora la nova ruta cicloturística que uneix el Parc Natural dels Ports i el Parc Natural del Delta de l’Ebre que es ficarà en funcionament abans de l’estiu i que té la finalitat de donar a conèixer un dels principals atractius turístics de la comarca als visitants de la zona. L’elaboració del document s’ha realitzat juntament amb l’empresa HIFE la qual, recentment, ha presentat un nou servei de transport per als usuaris de la via i les seues bicicletes.

El Baix Ebre donarà continuïtat a la via verda a través de la xarxa de camins municipal

Foto: Reunió Consell

El Consell Comarcal s’encarregarà de la senyalització i adequació de l’itinerari de 50 quilòmetres que creuarà els termes de Tortosa, l’Aldea i Deltebre

(ACN) El Consell Comarcal del Baix Ebre i els ajuntaments de Deltebre i l’Aldea han signat aquest dimecres un conveni per poder tirar endavant una nova ruta turística que creui la comarca en bicicleta.

A través del finançament del Patronat de Turisme de la Diputació de Tarragona, els ajuntaments cediran al Consell una xarxa de camins municipals perquè l’ens comarcal s’encarregui de senyalitzar-los i adequar-los. L’adequació d’aquest itinerari, de 50 quilòmetres, permetrà unir el Parc Natural dels Ports amb el del Delta, podent anar en bicicleta des de la desembocadura fins a Arnes, així com vertebrar tota la comarca del Baix Ebre amb un nou actiu turístic.

Tota l’actuació estarà acabada durant l’any vinent.

Aquesta actuació es farà en dues fases: el primer tram anirà des de l’antic pont del tren de Tortosa, recorrerà el passeig de Ribera, el camí del Mig, i per l’antiga via de Tortosa a València fins arribar a l’Aldea; i el segon tram unirà l’Aldea amb Deltebre.

El president del Consell Comarcal del Baix Ebre, Lluís Soler, ha destacat que aquesta és una de les actuacions “fonamentals i urgents” que permetrà vertebrar i unir la comarca turísticament mitjançant una via cicloturística. Soler ha recordat el gran atractiu turístic que ja és la via verda, i que amb aquesta actuació es podrà perllongar i aprofitar. Per fer-ho, l’aportació econòmica del Patronat de Turisme de la Diputació de Tarragona ha estat clau.

Per la seva part, els alcaldes de Deltebre, Gervasi Aspa, i el de l’Aldea, Dani Andreu, han agraït el treball i l’esforç del Consell per fer possible aquesta actuació, que permetrà potenciar la dinamització turística de la comarca i del territori.

A més d’adequar la xarxa de camins municipals i de la senyalització de la via, es farà una àrea de lleure a l’Aldea per als usuaris.

Els nous presidents dels 4 consells comarcals de les Terres de l’Ebre celebren la seua primera reunió de treball

*Els nous presidents dels Consells Comarcals, Lluís Soler del Baix Ebre, Jordi Jardí de la Ribera d’Ebre, Carles Luz de la Terra Alta, i Joan Martín Masdéu del Montsià, han mantingut aquest matí la primera reunió de treball per tractar temes que afecten les quatre comarques ebrenques.

Aquesta reunió, presidida pel Delegat del Govern a les Terres de l’Ebre, Xavier Pallarés, ha permès abordar qüestions d’interès, com l’ampliació de Consorci Agroambiental de les Comarques del Baix Ebre i Montsià (CODE), amb la incorporació dels Consells Comarcals de la Ribera d’Ebre i la Terra Alta; així com efectuar una planificació plurianual per al tractament de les plagues del mosquit i de la mosca negra, que tan afecten aquestes terres.   Redacció Llegir més

El Consell Comarcal del Baix Ebre realitza controls de qualitat presencials al servei dels menjadors escolars

17-11-09-control-qualitat-menjadors-ies-camarlesPer fer un seguiment i control de la qualitat del servei de menjadors escolars, el president del Consell Comarcal del Baix Ebre, Dani Andreu, acompanyat pel conseller comarcal d’Ensenyament, Lluís Soler, i per tècnics de l’ens comarcal, s’ha desplaçat a diversos centres d’ensenyament secundari de la comarca per dinar amb els alumnes d’aquests centres i reunir-se amb els equips directius i representants de les AMPA.

Llegir més