Entrades

Els veïns de Santa Bàrbara ja poden rebre els bans als seu mòbil

P1010725L’ajuntament a activat aquesta setmana l’aplicació eBando  que permet als veïns conèixer gratuïtament i on-line els pregons municipals.
D’aquesta manera, el nostre  es converteixen el primer municipi del Montsià en utilitzar aquesta tecnologia comunicativa, ja que fins ara solament estava disponible a alguns pobles de la Ribera d’Ebre.

(J.Roig/ AdSB).-L’Ajuntament de Santa Bàrbara posa a la disposició dels seus ciutadans un nou servei de comunicació fent ús de les noves tecnologies. Es tracta del “pregó electrònic” que mitjançat l’aplicació eBando fa possible que tot aquell usuari que disposi d’un mòbil smartphone o una tablet pugui rebre de manera totalment gratuïta els bans i comunicats locals que fins ara solament es podien escoltar per la veu pública o per la Plana Ràdio.

El regidor de Comunicació del nostre municipi explicava que és una vella reivindicació dels veïns que tenen algun tipus de dificultat per poder escoltar els bans i comunicats des dels mètodes tradicionals. Amb aquesta nova iniciativa l’Ajuntament de Santa Bàrbara també aconseguirà  que les notes d’avís i comunicats locals arribin  a una franja de la població que per motius laborals, geogràfics, de vacances o de qualsevol mena tampoc no els poden escoltar.

En un principi s’havia pensat en oferir aquest  servei  via sms, per amb  l’aparició d’aquesta app  la comunicació amb els usuaris és molt més àgil i permet rebre  directament  l’ informació en els seus mòbils o tablets, siguin al lloc que siguin. Els veïns interessats en gaudir d’aquest servei només han de descarregar-se de manera gratuïta l’aplicació eBando al seu telèfon mòbil o tablet, i un cop iniciada, buscar el municipi de Santa Bàrbara teclejant el nom o el codi postal. A partir d’aquí, cada vegada que l’Ajuntament faci un pregó per la veu pública o a través de la Plana Ràdio, l’usuari també rebrà una alerta al seu dispositiu amb la mateixa informació del pregó.

L’aplicació eBando ja la fan servir nombrosos ajuntaments catalans, encara que a les Terres de l’Ebre fins ara solament estava disponible en alguns municipis de la Ribera d’Ebre.

En el cas del nostre poble, sembla que l’iniciativa està tenint una resposta força positiva per part dels usuaris perquè segons comentava el mateix Ollés, en menys de 24 hores des de la posada en marxa de l’aplicació, ja se l’havien descarregat un centenar de persones.

El dijous 27 de març s’inauguraran els nous estudis de La Plana Ràdio

20140219_121004

En primer pla, nou edifici municipal. (Foto:J.Roig)

fot

Detall exterior segon pis,on estan ubicats els nous estudis de LPR (Foto:J.Roig)

Aquesta setmana han començat també els treballs de trasllat de les oficines de l’ajuntament a l’edifici del Mercat Nou.

(J.Roig).-Segons que ens informava ahir el regidor de Comunicació del nostre ajuntament, Antonio Ollés, si no hi ha cap canvi, el dijous dia 27 de març es procedirà a realitzar la inauguració oficial dels nous estudis de La Plana Ràdio, ubicats als segon pis de l’edifici del Mercat Nou. Per a l’ inauguració, prevista per a les sis de la tarda, es comptarà amb la presencia del Secretari de Comunicació de la Generalitat, el calero Josep Martí.

Està previst que a l’acte inaugural es compti amb la presència dels directors de les emissores associades a Emute i altres mitjans del territori, així com del personal que ha col•laborat en la construcció de l’edifici i instal•lacions, presidents d’entitats i associacions, pubilles etc.
Les noves instal•lacions de La Plana Ràdio, amb una superfície de gairebé cent metres quadrats, es distribueixen entre la recepció, la redacció/despatx, un locutori i dos estudis de control, sala de maquinària i arxiu, entre altres espais.
L’emissora, que ha aprofitat part del material de les antigues instal•lacions, també ha hagut de renovar part de l’equip tècnic, dotant-se d’una taula de so digital i d’un servei d’streaming per emetre, en directe i amb alta qualitat, continguts per Internet.
Feia 19 anys que La Plana Ràdio emetia des d’allà on va néixer: uns petits estudis al primer pis de l’ajuntament, a la plaça major de Santa Bàrbara.
El passat 9 de Gener es va començar a emetre des d’aquests nous estudis.

Ollés també informava de que,desprès que al setembre passat es traslladés l’antic mercat, ubicat fins a aquell moment als baixos de l’ajuntament, al gener d’aquest anyd ho va fer l’emissora municipal; ara, la setmana que ve, es traslladaran les oficines de l’Ajuntament al primer pis d’ aquest nou edifici, de titularitat municipal i ubicat entre el carrer Aire i la Plaça de la Rota de l’Alto. El trasllat, en aquest cas i a diferència dels altres dos serveis, serà provisional i durarà mentre es realitzin les obres de rehabilitació de la Casa Consistorial.

L’ Ajuntament de Santa Bàrbara obre una nova via de comunicació amb el veïns

Foto:Web Ajuntament

Un butlletí digital i una agenda cultural complementaran les eines de comunicació de les que disposa el municipi.

(J.Roig/T.G.).-Aquest mes de Febrer  s’ ha fet ja el primer enviament als també primers subscriptors del butlletí digital i agenda cultural que des de les regidories de Cultura i Noves Tecnologies s’ ha posat en marxa per complementar els mitjans amb els que compta l’ ajuntament de Santa Bàrbara per comunicar-se  amb els veïns del  municipi.

Mercè Fort ,responsable del punt TIC planer, explicava a la nostra emissora que  l’ iniciativa ja fa temps que s ‘estava madurant des de les dues regidories per tal d’ oferir aquest nou canal de difusió dels principals esdeveniments que passen al poble i que ja han estat publicats prèviament  tant a la web municipal, a la web de La Plana Ràdio,a la mateixa emissora municipal o a la revista “Santa Bàrbara Magazine”.

La diferència del butlletí digital és que aquest es rebrà directament al correu dels usuaris prèvia subscripció.

A part del butlletí digital,els subscriptors rebran també l ‘agenda cultural on es recolliran totes les activitats que organitzen al decurs del mes , les entitats i associacions del municipi .

Fort deia que ,de moment,  hi ha una seixantena de subscriptors que han rebut ja el primer enviament d ‘aquest Butlletí i Agenda virtuals i que s ‘espera  que en els propers dies el nombre augmenti.

Cal recordar que la subscripció a aquest servei és gratuït i que els interessats i poden accedir des de la pàgina web de l’ ajuntament  http://www.santabarbara.cat

L’ Ajuntament d’ Amposta rep el premi Micro Tancat i Josep Casadó el Micro Obert 2011

foto: Josep Casadó

(La Marfanta).-El secretari general de Comissions Obreres (CCOO) a les Terres de l’Ebre ha estat reconegut amb el premi Micro Obert 2011, que atorga el Col•legi de Periodistes a les Terres de l’Ebre.

El Micro Obert té l’objectiu de fer un reconeixement públic i simbòlic a totes aquelles persones o institucions que durant l’any 2011 han fet la feina més fàcil als professionals de la comunicació, i per tant han permès oferir a la ciutadania una informació veraç, millor contrastada i més plural. Casadó ha rebut un total de 17 vots, per davant de l’alcalde de l’Aldea, Daniel Andreu (16); de l’alcalde de Gandesa i president del Consell Comarcal de la Terra Alta, Carles Luz (12); de l’advocat Pau Simarro (9); del coordinador territorial de la Unió de Pagesos, Joan Montesó (7); de la Plataforma per la Salut de les Terres de l’Ebre (5); de l’alcalde de Tivissa i president del Consell Comarcal de la Ribera d’Ebre, Jordi Jardí (5), i de la junta de personal de l’Hospital de Tortosa Verge de la Cinta (4), entre d’altres.

En canvi, l’Ajuntament d’Amposta, amb 17 vots, ha estat guardonat amb el Micro Tancat, un premi negatiu que pretén ser ” un toc d’atenció a totes aquelles persones o institucions que, durant el mateix període, no han destacat per una política comunicativa transparent o cordial”.

En concret, l’Ajuntament ampostí estava nominat per l’afer de la sala de premsa i la presència de l’oposició als mitjans públics, situacions que han motivat una queixa conjunta del PSC, ERC i PxC davant del Síndic de Greuges. La resta de votacions en la categoria de Micro Tancat 2011 han estat per a PxC (16); l’alcalde de l’Ametlla de Mar, Andreu Martí (15); el cap de gabinet de la Delegació del Govern a les Terres de l’Ebre, Joan Pere Gómez (10); el col•lectiu dels taurins, pels incidents amb la premsa durant les festes de Sant Carles de la Ràpita (9);   l’alcalde de Tortosa, Ferran Bel (6), i la regidora tortosina i diputada Meritxell Roigé (4), entre d’altres.