Entrades

Avui s’inicia el nou curs radiofònic a La Plana Ràdio

La programació de la temporada 2018/2019, tot i que comença amb alguns continguts provisionals i amb menys col·laboradors, segueix apostant per la informació, però també per l’entreteniment, la cultura, la dinàmica social local o la música.

(J.Roig).-Aquest dilluns, 24 de setembre, comença la temporada 2018/2019 a La Plana Ràdio, després que, com és habitual durant els mesos d’estiu, s’hagi optat per una programació més senzilla, amb la música i la informació, com a principals protagonistes, lo que permet donar també un descans als col·laboradors de l’emissora que, des d’avui, tornaran a incorporar-se als seus corresponents espais, encara que enguany no ho podran fer tots.

Els canvis que es preveuen d’aquí a final d’any, amb motiu de la jubilació del coordinador/director de l’emissora, i a l’espera de la determinació que finalment prengui l’equip de govern del nostre ajuntament per procedir a la seua substitució, enguany s’ha hagut de preparar una part dels continguts de la nova programació amb uns continguts “provisionals”, per lo que, en principi, no s’ha pogut comptar amb tots els col·laboradors.

Tot i això, avui comença, com cada any, la programació de la nova temporada amb les mateixes ganes, implicació i compromís que ho hem fet en les anteriors, amb continguts que aposten molt especialment per la informació, però també per l’entreteniment, la cultura, la dinàmica social local o la música, entre altres.
La programació en directe seguirà amb el mateix horari que l’any passat, des de les set del matí, fins a les nou de la nit, començant amb una salutació musical, per iniciar a partir de les vuit, la primera franja informativa.

A les nou s’iniciarà l’habitual magazín “El nostre matí”, on encabim la majoria dels nostres col·laboradors que s’encarreguen de donar continguts als diferents espais amb temàtiques que van des de l’astrologia a la història local, del debat a les noves tecnologies, o, entre altres, d’aquells que ens poden ajudar al nostre creixement personal, a aquells que ens aproparan a l’actualitat esportiva, la festa o la cuina de casa.

A les 12.45 h. s’inicia una altra franja informativa que es repetirà a les set de la tarda i ja a partir de les 15:00 h, la programació vespertina tindrà un contingut més musical i de repetició d’alguns continguts emesos al matí.

Jornada de convivència amb els col•laboradors de La Plana Ràdio

11403057_958012400886797_7110831187147719881_n  11008541_958055494215821_2098498380340580242_n 11219130_958055304215840_2952584629865265334_n 3 1 2

 

 

 

16479_958162664205104_5861589346951138219_n

Es va organitzar amb motiu del 20é aniversari que celebra enguany l’emissora, amb l’objectiu de que els col•laboradors poguessin relacionar-se durant unes hores, fora de l’àmbit radiofònic, on no solen coincidir durant la resta de la temporada.

La trobada es va fer a un establiment rural de Xerta i,entre altres activitats, va incloure una visita guiada als Jardins del Princep i Antic Balneari del Porcar.

(J.Roig).-Com es tradicional des de fa 20 anys i en acabar la temporada radiofònica, l’ajuntament de Santa Bàrbara, obsequia a la trentena de col•laboradors de l’emissora amb un sopar de germanor que enguany es va canviar per una jornada de convivència que es va cofinançar amb la recaptació de l’espectacle que, amb el nom de “Ara que fem 20 anys”, van organitzar els mateixos col•laboradors el passat 30 d’abril.

La jornada tenia l’objectiu de crear un espai de temps on els col•laboradors de la ràdio pugessin conviure i retrobar-se durant unes hores, fora de l’àmbit estrictament radiofònic, ja que durant tota la temporada, difícilment coincideixen pels diferents horaris que cadascun ocupa dintre de la programació de l’emissora.

Hi van assistir una vintena de persones i va començar a les 11 del matí amb la concentració i desplaçament dels assistents fins al Jardins del Princep a Tortosa on, acompanyats per la guia Pili Cugat “La Jueva de Tortosa”, van poder gaudir del recorregut pels jardins de l’antic Balneari del Porcar amb les explicacions de la guia, que anava intercalant amb cançons per traslladar-nos a l’època d’esplendor del recinte, contrastant amb aquelles que ens donaven a conèixer els significats de les obres de l’escultor Santiago de Santiago que s’hi exposen i que, encertadament va saber complementar amb la màgia del descens fins l’espai de la recent recuperada Font de “l’Esperança” per acabar amb un recorregut per la muralla que ens va fer assaborir la perspectiva enlairada del veí Call Jueu tortosí i la seva història.

La jornada va seguir desprès fins a l’alberg “L’Assut” de Xerta on Cinta i el seu equip ens van fer gaudir d’un magnífic i saludable dinar per, desprès de descansar una estona i instal•lar-nos, fer una altra interessant visita primer a l’Assut, presa construïda en diagonal de banda a banda del riu Ebre al llarg d’uns 375 metres i actualment protegit com a Bé Cultural d’Interès Local, però molt desmillorat per l’impacte visual que provoca la Central hidroelèctrica que s’ha construït a tocar, i desprès a la zona de l’embarcador de Xerta per refrescar-nos i admirar el paisatge riberenc xertoli.

Ja per la nit i abans del sopar d’aniversari, que va estar presidit pels regidors sortint i entrant Antonio Ollés i Adrià Batiste respectivament, vam poder veure la pel.lícula i les fotos de la Gala ” Ara que fem 20 anys” i també es va mostrar el “trailer” de la pel•lícula sobre els 20 anys de l’emissora que s’estrenarà les properes Festes Majors.
La jornada va acabar amb una sessió de karaoke i ball al mateix alberg. L’expedició va tornar a casa ahir diumenge a les 11 del matí desprès de l’esmorzar al mateix establiment.

Primer acte de celebració pels 20 anys que enguany compleix La Plana Ràdio

20 dosEs farà avui al Centre Cultural a partir de les 10 de la nit i s’anomena “Ara que fem 20 anys”.

Es tracta d’una gala preparada pels mateixos col·laboradors  de la ràdio i comptarà amb les actuacions especials del grups Calibra, Riu en Só, i Pere Peries i Sílvia Ampolla

Es pretén recrear un programa de ràdio cara al públic, amb actuacions de diferent temàtica: música, poesia, relat, humor o ball

(J.Roig).-El proper 9 de Juliol es compliran 20 anys de l’ inauguració de l’emissora municipal de Santa Bàrbara, “La Plana Ràdio”. Per aquest motiu el personal de la ràdio, amb la col·laboració de la regidoria i de l’ajuntament, han programat una sèrie d’actes que es duran a terme al decurs de l’any per tal de commemorar aquesta efemèride.

El primer dels actes es durà a terme aquesta nit de dijous,  30 d’Abril, a partir de les 10 de la nit i al Centre Cultural.Es tracta d’un espectacle que pretén recrear  un estudi de ràdio, ubicat al mateix escenari  i des  d’on s’aniran presentant i desenvolupant les diferents actuacions, un total de 25, a càrrec dels mateixos col·laboradors, directes i indirectes de la ràdio, juntament amb la participació altruista dels grups Calibra, la veu del qual va ser col·laboradora de la ràdio, o Riu en So, que interpretará un parell de temes del seu segon CD, en què musiquen diversos fragments de poemes del poeta tortosí, Gerard Vergues. El músic  multidisciplinari Pere Pèries també presentarà el seu primer treball “Silkian” i la jove promesa del cant popular ebrenc,  Silvia Ampolla,  interpretarà també unes jotes acompanyada de músics i balladors locals.

En definitiva, un espectacle radiofònic a benefici de tots aquells que participen desinteressadament i durant tota la temporada a la programació de l’emissora i per als que properament s’ha preparat una activitat exclusiva de reconeixement a la seua tasca.

La gala, batejada amb el nom de “Ara que fem 20 anys”, tindrà una duració estimada de dues hores i  oferirà un poc de tot: humor, emocions, cant, ball, poesia, etc, i com diem, amb actuacions preparades, la majoria, per alguns dels col·laboradors.

L’aforament recordem que és limitat i el preu d’entrada a la taquilla de 5 euros, quatre si s’adquireix prèviament a la mateixa emissora.

Comença la temporada 2014 2015 a La Plana Ràdio

lpr

Accés als estudis de La Plana Ràdio (Foto: J.Roig)


Es segueix apostant  principalment per continguts informatius de proximitat  i d’entreteniment.

La graella contempla continguts per a totes les edats, des dels més petits als més grans.

Aquí pots consultar la graella de programació.  GRAELLA PROGRAMACIÓ MATI 2014-2015    GRAELLA PROGRAMACIÓ TARDA 2014-2015

(J.Roig).-Aquest dilluns, 29 de setembre comença la programació de La Plana Ràdio corresponent a la temporada 2014-2015, desprès de l’habitual parèntesi estiuenc en que l’emissora municipal de Santa Bàrbara ofereix als seus oients una programació més “relaxada” i sobre tot, permet un descans al nodrit grup de col•laboradors que té.
Uns col•laboradors que, coordinats pels treballadors de la ràdio, segueixen essent la columna vertebral en la que descansa la diversitat d’oferta en continguts que contempla un any més la graella de programació.
Una programació que continuarà amb els horaris habituals, des de les 7 del matí i fins les 9 de la nit amb continguts i de les 9 de la nit a les 7 del matí amb fil musical de producció pròpia.
El magazín “El Nostre Matí” amb tots els seus continguts i on hi participen la majoria dels 31  col•laboradors que té actualment l’emissora del nostre poble, continuarà essent la base de la programació matinal des de les 9 a les 13h. Abans però des de les 8 a les 9 del matí hi haurà una tanda informativa, primer amb noticies  amb els companys de La Xarxa amb continguts territorialment més amplis i desprès amb el recorregut informatiu per les Terres del’ Ebre elaborat des de la mateixa emissora.

La tarda es deixa gairebé exclusivament a les aportacions que fan els col•laboradors amb continguts bàsicament musicals des de diferents estils i propostes, per acabar ,a partir de les set de la tarda amb l’anomenada “franja Emute” on s ‘s’encabeixen, com en temporades anteriors, els continguts d’intercanvi elaborats per les diferents emissores que formen part de Emute (Emissores Municipals de les Terres del’ Ebre) i que s’emeten simultàniament, en el mateix horari, des de totes les ràdios de l’associació.

Com a responsable que  dirigeix  l’emissora i supervisa  els  continguts que oferim, si que vull destacar que la nova graella de programació contempla temàtiques per a totes les edats ,des dels més petits als més grans, des de “L’hora del conte” a “Tota una vida”, per nomenar uns exemples concrets i extrems, o, una obertura més marcada per obrir-nos als pobles de la resta de la comarca amb l’espai “Món Local” que ens permetrà, cada dilluns pel matí, parlar amb un alcalde del territori. En tot cas i perquè des d’aquí seria extens d’explicar, a la pàgina web de l’emissora i publiquem la graella de programació per a que es pugui consultar en tot moment.