Entrades

Santa Bàrbara aprova uns pressupostos “similars als del 2016”

15109463_10209746295608456_5954716080492166780_n

Sessió plenària on es van aprovar els Pressupostos 2017. (Foto: T.G.)

Contemplen tres  milions cent setze mil euros en l’apartat d’ingressos i tres mil euros menys en el de despeses.
Van ser aprovats per l’equip de govern convergent i el PP i el vots en contra d’Esquerra Planera.

(J.Roig/T.G.).-En la sessió ordinària de ple celebrada anit, l’ajuntament de Santa Bàrbara va aprovar, amb el vot favorable de l’equip de Govern de CiU i del PP i el vot en contra d’Esquerra Planera, els Pressupostos per al l’exercici de l’any 2017 que pugen un total de 3 milions cent setze mil euros en l’apartat d’ingressos i 3 milions cent tretze mil euros en el de despeses. Uns pressupostos que l’alcalde planer, Alfred Blanch, va qualificar de “continuistes” o “similars” respecte als del 2016 i que s’han basat amb les tres regles pressupostaries fonamentals: el compliment de la regla de despesa, els objectius del deute i l’estabilitat.

El regidor del PP Xavier Boqué, tot i estar en desacord en algunes partides com l’aportació que es fa a l’Associació de Municipis per la Independència, va justificar el seu suport als pressupostos convergents, per la bona disposició de l’alcaldia en atendre una de les seues propostes, referida a l’arranjament de l’antiga estació de Renfe que podria servir, en un futur, com a lloc dedicat a activitats juvenils.

Esquerra Planera no va donar suport als Pressupostos per dues raons. Marc March, el portaveu del grup va dir que no podien aprovar uns comptes que no eren els seus perquè, ni són socials ni participatius. D’altra banda no contemplen propostes que Esquerra considera importants, com per exemple la bonificació de les llicències digitals per als alumnes de l’ Institut o la bonificació per a tots els comerciants de la localitat que posin un estand a la Fira de l’Oli.

L’alcalde, Alfred Blanch, va respondre a aquestes argumentacions dient que, en lo referent a la bonificació de les llicències digitals, l’equip de govern no veu correcte donar diners a ningú de forma lineal per lo que aquest és un tema que s’hauria de treballar més i conèixer realment les necessitats puntuals de cada alumne.
En quant a les bonificacions als comerciants per la seua participació a la Fira, Blanch va dir que ja s’està fent, no exclusivament als comerciants locals, sinó a tots aquells que porten uns temps de fidelització concret.

L’equip de govern planer també va informar de que aquest tercer trimestre del 2016, l’ajuntament de Santa Bàrbara està pagant als proveïdors en un termini mitjà de 16 dies abans dels 60 que marca la normativa.

Esquerra Planera creu que la rehabilitació de l’antic ajuntament de Santa Bàrbara, no és una prioritat.

ajuntament vell 1 ajuntament vell 2Els pressupostos pel al 2016 contemplen una partida de 321.000 euros que es destinaran a les obres de la primera fase de rehabilitació de l’edifici.
Marc March diu que la negativa d’EP no pretén crear confrontació, però per al seu grup, és més important el servei a les persones que les grans obres.

(J.Roig).-La passada setmana, l’equip de govern convergent a l’ajuntament de Santa Bàrbara i amb el suport del PP, aprovava els pressupostos per al 2016, uns pressupostos on a la partida d’inversions es contemplen 297.000 euros destinats a continuar les obres de remodelació i col•locació de pluvials al carrer Victòria (lo barranquet), i 321.000 euros (inclòs l’IVA), que es destinaran a la primera fase de rehabilitació de l’antic ajuntament.

(J.Roig).-Aquest darrer punt és el principal obstacle que ha fet que el grup d’Esquerra Planera no donés suport als comptes municipals per al proper any. El portaveu de la formació, Marc March, explicava que l’assemblea de militants va valorar positivament gestos de l’equip de govern, com la contenció en despeses i impostos, la rebaixa de l’IBI o els esforços per moderar els preus públics per a les Piscines Municipals, una petició que havia fet el seu grup, però que l’escull per aprovar els pressupostos es trobava bàsicament en aquesta inversió que es vol fer a l’edifici de l’ajuntament vell. “Tot i reconèixer que l’edifici està malament, nosaltres considerem que hi ha altres prioritats al poble que siguin més efectives per a la gent, com per exemple un local per a la gent jove”, justificava el regidor.

Marc també deia que van votar en contra perquè, “en un pressupost de més de 3 milions d’euros, no es va voler incloure una partida de 5000, per finançar les llicències digitals per als llibres dels alumnes de l’ institut”. Aquesta era una proposta que, fa unes setmanes, Esquerra Planera deia que presentaria a l’alcalde com a prova pilot i per a fer-la extensiva, en un futur, també als llibres dels alumnes de l’escola.

Tot i aquesta negativa aprovar els pressupostos (que va generar un encès debat a la sessió plenària entre el regidor i l’alcalde), Marc deia que segueix valorant en positiu el canvi de tarannà del nou equip de govern i que aquest tema tampoc no busca crear cap tipus de confrontació. “Es tracta senzillament de defensar cadascun les nostres idees. Com a partits d’esquerres, nosaltres sempre hem defensat la de que, els serveis a les persones són més importants que les grans obres”, etzibava.

L’ajuntament de Santa Bàrbara aprova un pressupost de poc més de 3 milions d’euros per al 2016

En inversions destaca la partida per  començar la restauració de l’ajuntament vell i la destinada
continSALO DE PLENS PLEuar les obres de canalització del “barranquet”.

(J.Roig).-Amb els vots a favor de l’equip de govern de CiU i PP i el vot en contra d’Esquerra Planera, la corporació municipal de Santa Bàrbara va aprovar en la sessió plenària del passat dijous, els comptes per al proper exercici 2016, per un import de 3.003.621 euros. Del desglossament general de partides destaca el capítol 5é: Inversions reals, que destinaran 297.000 euros a la continuïtat de la remodelació del carrer Victòria (lo barranquet) i 321.000 que es destinaran a la primera fase de remodelació de l’antic ajuntament, tal com explicava l’alcalde planer, Alfred Blanch.

El portaveu del PP al nostre ajuntament va dir a l’hora d’aprovar aquest punt que, tot i que creia que el tub que es col•loca per als pluvials a les obres que es fan al barranquet és insuficient, el tram fet ja no es pot modificar i el projecte és  important per al poble, per això aprovava un pressupost, millorable també en algunes altres partides, va dir.

Per la seua banda el regidor d’Esquerra Planera, Marc March, va justificar el vot en contra que va transmetre ell però que havia esta  acordat el assemblea, perquè el seu grup no consideren prioritàries les obres de millora i restauració de l’ajuntament vell i perquè tampoc no s’ha inclòs cap partida per a subvencionar els llibres escolars, tal com havia demanat el seu grup.

La continuïtat de la canalització del barranquet i la restauració de l’ajuntament vell , prioritats a l’agenda del nou alcalde de Santa Bàrbara.

blanc

Alfred Blanch, alcalde de Santa Bàrbara. Primera entrevista com a tal, a LPR (Foto:J.Roig)

 

Alfred Blanch diu que voldria establir consensos amb els regidors de l’oposició per als projectes importants que es plantegin aquesta legislatura.

(J.Roig).-En una extensa i primera entrevista al nou alcalde del nostre poble, des de La Plana Ràdio, Alfred Blanch va explicar que el proper dijous s’ha convocat el primer ple de la legislatura, que serà extraordinari i que servirà per presentar el nou cartipàs municipal amb la distribució de regidories i els òrgans de govern, com la junta de portantveus o la junta especial de comptes.

L’objectiu del nou alcalde és començar a treball aquesta mateixa setmana, ja que l’immediatesa de les Festes Majors obliga a acabar de quadrar el programa . A partir d’aquí les prioritats de Blanch són, d’una banda i a partir del mes de Setembre, emprendre una altra fase del projecte de canalització dels carrers Victòria i Aire (el barranquet) i començar a estudiar les modificacions que s’hagin de fer a l’existent Projecte de rehabilitació de l’ajuntament vell que caldrà adaptar a les necessitats actuals, perquè no són les mateixes que quant es va redactar ara farà uns 7 anys.

És en aquestes obres importants on el nou alcalde planer voldria establir consensos amb la resta de regidors que formen part del Consistori des de l’oposició, desprès de que, com ja vam informar, votés a favor de la seua investidura com alcalde el regidor popular, i s’abstinguessin els tres d’EP. Blanch deia que aquest fet el valora molt positivament i confirmava que s’havia volgut reunir amb l’oposició poc desprès del 24 de Maig per expressar-los-hi la seua voluntat per arribar a grans consensos en temes importants i que afecten d’una manera especial a tota la població. “Tots en definitiva volem lo millor per al poble i els grans temes que ens afecten a tots entenc que han d’estar defensats per tots el regidors del Consistori”, concloïa.

Blanch també té l’objectiu d’acabar l’hotel d’entitats aquest mateix 2015 i començar a prepara els pressupostos per al proper exercici. Entre altres temes, també va dir que no hi haurà cap regidor amb dedicació exclusiva tot i que si que delegarà en algun d’ells per a fer gestions d’atenció als veïns durant el matí, ja que ell no deixarà la seua professió de mestre, que actualment exerceix parcialment a mitja jornada. La seua gestió com alcalde l’exercirà pels matins a primera hora per atendre possibles temes pendents del dia anterior, abans de marxar cap a escola i deixant les tardes per atendre la resta de la gestió municipal.