Entrades

Hola Ceràmica, tres dies on la ceràmica serà la protagonista.

A la Galera el Museu Terracota oferirà visites guiades gratuïtes durant els tres dies que es porta a terme aquesta activitat del 31 de maig al 2 de juny.

(L.P.R.)Tallers oberts, portes obertes a museus i exposicions, demostracions de ceràmica, tallers participatius de tècniques ceràmiques, rutes i visites guiades, exposicions, esdeveniments culturals, concerts, inauguracions d’exposicions, etc.

Hola Ceràmica, és una activitat promoguda per la Asociación Española de Ciudades de la Cerámica (AeCC) i els municipis que en prenen part.
Aquesta edició ho faran: Agost (Alacant), Argentona (Barcelona), Esplugues de Llobregat (Barcelona), La Bisbal d’Empordà (Girona), Manises (València), Mota del Cuervo (Conca), Quart (Girona), Talavera de la Reina (Toledo) i la Galera (Montsià).

Olga Ralda la responsable del Museu ens explicava que s’oferiran visites guiades gratuïtes al mateix museu, que es portaran a terme de les 12 fins a les 14 hores. També podrà veure’s l’exposició itinerant d’aquarel·les Paisatges de l’Ebre’ de Mercè Algueró Grego, qui ens apropa als paisatges de les Terres de l’Ebre centrant-se en tots aquells detalls que més els caracteritzen. Paisatges de terra, mar, conreus, arquitectures, arbres, plantes, etc. utilitzant la tècnica de l’aquarel·la, que dóna una extraordinària lluminositat i espontaneïtat a les seves composicions alhora que brillantor i soltesa.

El municipi de la Galera és un poble terrisser per excel·lència, malgrat que actualment només hi resta una terrisseria en actiu, tot i que en època de bonança van haver-hi fins a sis obradors.

La planera Tere Arasa Pla exposa a La Galera.

capturadaCompartirà l’exposició juntament amb les obres de Rosa Febrer Marques

(Redaccio/J.Roig).-Des d’avui 2 de novembre i fins el proper l’11 de desembre la Sala 2 de Terracota, Centre d’Interpretació de la Terrissa de la Galera, acollirà una exposició de pintura de les artistes:Rosa Febrer Marques i Tere Arasa Pla.

Rosa Febrer és el primer cop que exposa al Museu Terracota, mentre que Tere Arasa ho va fer en una altra ocasió amb una exposició col•lectiva amb el grup Associació Benicarló Art.
Rosa Febrer és nascuda a Benicarló tot i que resideix a Ulldecona, ha estudiat a l’Escola d’Art de la Diputació de Tarragona a Tortosa i a l’Escola de Narcís Galià.
Ha obtingut infinitat de premis des del 1998 fins a l’actualitat tant en la modalitat pintura ràpida com en pintura convencional i ha realitzat exposicions a diverses ciutats: Tarragona, Vinaròs, Alcanar, Ulldecona, Benicarló i Tortosa.
La pintura de Rosa és figurativa,representant escenes de la vida quotidiana, paisatges, natures mortes, carrers dels nostres pobles, etc

Tere Arasa, veïna de Santa Bàrbara, és autodidacta. Des de molt jove ha tingut una enorme afició pel món de l’art en pràcticament totes les seves vessants: dibuix, pintura a l’oli i acrílica, estampació, orfebreria, terrissa, etc.
Ha participat en diferents concursos de pintura ràpida de les comarques del Baix Ebre, Montsià, Terra Alta, Baix Camp i Maestrat, havent estat premiada en diferents ocasions.
Ha realitzat exposicions particulars i col•lectives a les Terres de l’Ebre, Camp de Tarragona, Maestrat i també a Vinaròs i Benicarló.
La pintura de Tere, és figurativa i li agrada pintar, sobretot, paisatges de les nostres terres. Una llum tènue i viva, alhora, emplena les seves obres, plasmant la realitat d’allò que veu i copsant fins el darrer detall.
Tere retrata les nostres terres, els seus racons i tot allò que ens ofereixen, a través d’una tècnica quasi perfecta que ens permetrà gaudir de tot allò que contemplem amb una immensa placidesa.
Les obres de les dos autores es podran veure fins al l’11 de Desembre al Museu galerenc de dimecres a divendres en horari de 9’30 a 13’30 h; i els dissabtes, diumenges i festius de 12’00 a 14’00 hores.

La Galera, “torna als origens”.

URBAN_Página_1El centre Terracota de la Galera acull l’exposició “Tornar als orígens” de Claude urban. Es pot visitar fins a principis de novembre.

(T.G.).-Claude Urban, es una ceramista francesa que estiueja a les Terres de l’Ebre, amb una extensa trajectória artística i que ens mostra peces que ens recorden a l’art de cultures llunyanes i primitives, Àfrica, l’illa de Pasqua o la Prehistória, són alguns dels països que descobrim amb el seu treball.

La tecnica que utilitza per a la seva ceràmica és novedosa i primigènica utilitzant el rakú o el salt firing, ofereix unes obres amb formes geomètriques, amb volum, textura, on es supremeixen els detalls fugint de colors estridents i emprant colors bàsics, negres, grisos i marrons.

Aquesta exposició es pot visitar fins al dia 1 de noviembre, de dimecres a divendres, de 9:30 a 13:30h Dissabtes, diumenges i festius, de 12 a 14h. al centre Terracota de la Galera

Simone de Beauvoir, feminista i escriptora arriba avui a La Galera

th(Redacció).-Del 31 de gener al 26 de febrer de 2014, la Sala 2 de Terracota, Centre d’Interpretació de la Terrissa de la Galera, acollirà una exposició itinerant de l’Institut Català de les Dones, titulada: Simone de Beauvoir, feminista i escriptora.
Tenint en compte que el 5 de febrer se celebra Santa Àgueda, la patrona de les dones, el centre, i, com ja és habitual des de fa alguns anys, vol unir-se a aquesta celebració i a tot un seguit d’actes que organitza l’Associació de Dones de la Galera.
Per això el mes de febrer, la sala d’exposicions de Terracota deixarà les arts plàstiques i s’ocuparà de les dones.

En aquesta ocasió l’exposició proposa un trajecte per la vida i l’obra de Simone de Beauvoir, filòsofa i escriptora, una dona que amb el seu enfrontament a les convencions dominants del seu temps va provocar debats apassionants que, encara avui, a cent anys del seu naixement, generen reflexions i polèmiques.
Simone de Beauvoir ha estat una de les figures més destacades del canvis social i simbòlic protagonitzat per les dones i el feminisme. Beauvoir va ser una de les intel•lectuals més visibles i influents des dels anys 1940 fins a la seva mort, el 1986. Es va convertir en un model de conducta, o millor, en un antimodel respecte als paràmetres tradicionals, per a moltíssimes dones. Les seves eleccions vitals es van reflectir en la seva escriptura íntima

A través d’aquesta exposició que consta de 7 panells amb imatges i textos, coneixerem a Simone de Beauvoir, novel•lista, filòsofa, professora i feminista. Una dona complexa, profunda, d’idees innovadores i que trencaven amb el qualsevol convencionalisme del moment, una dona que va lluitar per fer-se i fer un lloc a la societat a un món on qui tenia el paper preeminent era l’home. Una dona que va obrir el camí a moltes dones cap a la igualtat.

L’horari del Museu Terracora és: dimecres a divendres de 9’30 a 13’30 hores; dissabtes, diumenges i festius de 12’00 a 14’00 hores.