Entrades

L’Estat deixa sense ajuts el Centre de Tecnificació d’ Amposta pel dèficit català

Foto nou Club 2

Seu del Centre de Tecnificació de Rem de les Terres de l’Ebre.(Foto:Club Nautic Amposta)

Ha cancel·lat dues subvencions del Consejo Superior de Deportes, argumentant que la Generalitat no ha complert els seus objectius de dèficit públic per al 2012

(DdT).-El Centre de Tecnificació Esportiva de les Terres de l’Ebre a Amposta,  reconegut pel Consejo Superior de Deportes, deixarà de rebre els ajuts  d’aquest organisme de l’Estat  corresponents al 2012 i que es vehiculen a través del Consell Català de l’Esport. Tot i estar ja atorgats i fins i tot justificades les despeses, el Ministeri d’Hisenda no ha autoritzat el pagament de dues subvencions, amb un import total de 48.000 euros, argumentant que la Generalitat de Catalunya no va complir amb els objectius de dèficit públics marcats per al passat exercici.

En concret, es tracta d’un ajut per a l’adquisició de material per valor de 20.000 euros i un altre de 28.000 euros per a despeses de gestió. El Centre de Tecnificació Esportiva d’Amposta té un pressupost anual superior als 250.000 euros i se centra en disciplines com  l’handbol, el rem i l’esgrima, entre d’altres.

Tot i correspondre al 2012,  l’ajut per a material encara no s’havia gastat. «Ni l’any passat ni en els anteriors no es comprava res fins que no es disposava efectivament de la subvenció»,  explica al Diari l’alcalde d’Amposta, Manel Ferré.  Pel que fa a l’ajut de gestió, els 28.000 euros ja estaven justificats amb factures i els haurà d’assumir directament l’Ajuntament.