Entrades

800 grues contra l’ Ictus

depositphotos_40194181-stock-photo-paper-cranesSanta Bàrbara col•labora de diferents maneres per recaptar fons per a la Marató de TV3, una de les més singulars: la confecció de grues de paper  dintre del programa “Un oregami per un euro”.

(J.Roig).-El passat 2 de Desembre, Santa Bàrbara donava inici a les Jornades Nadalenques  exposant el Tió de Nadal a l’Smartcentre en lloc de fer-ho a la plaça Major com és tradicional com a conseqüència de les obres de restauració que s’estan fent a l’ajuntament vell.
El passat dissabte es va dur a terme, amb força èxit de participació, l’espectacle “Com balla l’Eso” organitzat pels alumnes de 2n de l’IES Les Planes per recaptar fons per al seu viatge de final de curs.
El dilluns es va fer una xerrada sobre la temàtica que centrarà enguany la Marató de TV3 que es celebrarà aquest cap de setmana sota el tema de “Ictus i lesions medul•lars i cerebrals traumàtiques”. Montse Rodríguez, regidora de Serveis Socials del nostre ajuntament explicava l’interès que va tenir   la xerrada i el poder de convocatòria que va tenir.

Aquesta no és però la única activitat que Santa Bàrbara organitza en favor de la Marató. El diumenge es duran a terme  tallers i activitats per a totes les edats  gràcies a la participació d’una dotzena d’entitats del poble, entre les que caldria destacar la patrocinada per la Fundació Mútua General de Catalunya anomenada “Un oregami per un euro” i que té l’objectiu de promoure plans de prevenció de la salut en benefici de tota la societat. Recollint l’esperit de la història de les 1.000 grues de paper, la Fundació proposa transformar els desitjos  solidaris de salut, felicitat i benestar, en una grua de paper que  convertiran en diners per donar a la Marató i altres fundacions com la Fundació Nens amb Càncer (AFANOC) o la Fundació Ivan Mañero, concretament  1 euro per cada origami recollit.
Per això, des del Centre obert l’Oliveta han aconseguit fer 800 grues de paper gràcies a l’ implicació de diferents joves del nostre municipi entre les que Montse Tomás destacava la de Belem Espuny.

Un altra entitat que ja ha recollit mes de 600 euros per a la Marató ha estat la Unió Ciclista Santa Bàrbara  amb la organització de la marxa ciclista de la passada Fira de l’Oli.
El mateix diumenge de la Marató , la Unió Musical Jaume Balmes també ha organitzat una audició que correrà a càrrec dels alumnes de l’Escola de Música.

En marxa un nou curs al Centre Obert “L’Oliveta”

oliveta

Activitat al Centre Obert L’Oliveta (Foto: C.O.L’O.)

El centre ofereix 30 places gratuïtes per a infants procedents de determinats perfils familiars.
És un servei d’acollida infantil que segueix el calendari escolar i complementa l’adquisició i aprenentatge d’habits.

(J.Roig/T.G.).-La passada setmana van començar les inscripcions per al nou curs al Centre Obert l’ Oliveta de Santa Bàrbara que, un any més, ofereix aquest servei diürn d’acolliment dirigit als infants perquè puguin dur a terme una sèrie d’activitats, fora de l’horari escolar, donant-los-hi suport, estímul i potenciant el desenvolupament de la personalitat, la socialització, l’adquisició d’aprenentatges bàsics i l’esbarjo, compensant les deficiències socioeducatives que es pugin detectar en els usuaris.

Dolors Casadó, com a directora del centre, explicava a la nostra emissora que per adjudicar les places del servei no se seguirà l’ordre d’inscripcions de les famílies sol•licitants, sinó que, prèviament, els tècnics de Serveis Socials, han de fer una valoració de les diferents realitats i perfils familiars.

Els infants que s’acullen a aquesta servei són recollits per les monitores quant acaba l’horari escolar i desprès d’una estoneta d’esbarjo, s’ocupen de realitzar tallers com els de hàbits, biblioteca, informàtica o celebracions especials entre altres. També hi ha dos dies a la setmana dedicats al reforç escolar.

El Centre Obert L’Oliveta ofereix 30 places, gestionades per 4 monitores que segueixen el calendari escolar, és a dir, de setembre fins el mes de juny. És un servei gratuït i l’únic que es fa és una aportació simbòlica de material a l’inici del curs.

En marxa un nou curs al Centre Obert “L’Oliveta”

oliveta

(Foto: Centre Obert L’Oliveta)

Un any més, el curs comença amb la totalitat de les 30 places que ofereix, cobertes.

També ha començat ja la formació per a Adults amb el curs de Català, i a finals de mes ho farà el programa “Créixer en família” .

(AdSB/J.Roig/T.G.).-El passat 21 de setembre, 30 xiquets i xiquetes van iniciar el curs al Centre Obert l’Oliveta de Santa Bàrbara, una proposta municipal que permet donar suport a les famílies fora de l’horari escolar i acollida als menors, disposant d’un espai en el qual es treballen diversos tallers socioeducatius, es fomenta l’adquisició d’aprenentatges bàsics, sense deixar al marge les estones lúdiques i d’esbarjo, també fonamentals per al creixement dels menors.
Fàtima Blanch, una de les monitores del Centre, explicava a La Plana Ràdio que han començat el curs amb 33 xiquets i xiquetes, encara que solament disposen de 30 places, però això els permet tenir tots els dies coberts al cent per cent, “perquè cada dia hi ha alguna baixa per altres activitats que duent a terme els menors”, aclaria, afegint que encara han quedat 12 nens en llista d’espera.

Durant el curs es treballaran 11 tallers i dinàmiques, estructurats trimestralment i amb una freqüència d’un o dos de diferents cada dia i que afronten temàtiques tant diverses com els hàbits, sentiments i emocions. També es fan tallers de celebracions especials, en el quals els aniversaris, les diferents estacions o les festivitats assenyalades són protagonistes. Dos dies a la setmana es fa reforç escolar i els divendres es continua fomentant l’hàbit per la lectura.

Fàtima destacava les novetats que ofereix enguany “L’ Oliveta” :  els tallers d’educació viària, informàtica, habilitats lingüístiques i sobre tot el projecte l’Olivera, en el que, durant tot el trimestre, els infants treballaran temes relacionats amb el món de l’oli, tant present al nostre municipi i coincidint precisament amb el trimestre en el que donen inici les activitats oleícoles al poble. El projecte es treballarà amb fitxes al Centre, però també amb visites a la Cooperativa o a la Fira de l’Oli per a que els nens ho puguin visualitzar.

Blanch recordava també que ja han començat les classes de català per adults, amb quatre grups formats per als quatre nivells diferents que s’imparteixen, dos d’orals i dos de perfeccionament.

També avançava que, a finals d’aquest mes, començarà un altra edició del programa “Créixer en Família” on ofereix espais de suport, virtuals i presencials, als pares i mares interessats a conèixer aspectes que puguin influir de forma positiva en la cura, l’educació i el desenvolupament dels fills i filles, convidant-los a reflexionar i a compartir les seves experiències amb altres famílies.

Els Centres Oberts del Baix Ebre i del Montsià es reuneixen a Santa Bàrbara

LUDIK 039

Trobada de l’any passat a Ulldecona (Foto:coterresebre)

S’espera la participació de més de 200 nens i nenes i aquesta serà la tercera vegada que el municipi acull la trobada.

Una emulació del programa “Master chef” serà l’activitat central de la jornada.

(J.Roig/T.G.).-El Centre Obert “L’Oliveta de Santa Bàrbara acollirà aquest dissabte, 20 de Juny , la XIIIèna Trobada de Centres Oberts de les Terres de l’Ebre. Fàtima Blanch, una de les educadores de “L’oliveta” explicava a La Plana Ràdio que aquesta serà la tercera vegada que el municipi acull aquesta activitat que organitzen els 9 Centres que hi ha les comarques del Baix Ebre i del Montsià, amb la finalitat de que sigui una continuïtat de els trobades mensuals que fan els responsables dels diferents Centres i un espai de retrobament en un ambient més lúdic i festiu.

Els Centres Oberts que participaran en aquesta edició són un total de nou i els xiquets i xiquetes que esperen rebre supera els 200. Les activitats es faran a l’Estadi Municipal i han estat organitzades pel Centre planer centrant el tema en el popular programa televisiu “Master Chef” per lo que, dividits en equips, els infants hauran d’emular els concursants del programa seguint tot el procés d’elaboració d’un plat, des de la compra dels ingredients, fins a la seua preparació.

Blanch deia que hi haurà premis per als 4 grups finalistes i que els aliments que sobrin del concurs, es lliuraran a Càritas Santa Bàrbara.
Ja per la tarda, desprès del dinar de picnic i per a cloure la Trobada, “L’Oliveta” ha preparat una sèrie d’activitats i concursos relacionats amb la música fins a l’hora de la cloenda i el lliurament d’un obsequi / record per als Centres participants.

Els Centres Oberts són serveis preventius fora de l’horari d’escolarització obligatòria. S’adrecen a infants i adolescents de 0 a 16 anys, així com a les seves famílies.
La seva finalitat és donar suport, estimular i potenciar l’estructuració de la personalitat, la socialització, l’adquisició d’aprenentatges bàsics i d’esbarjo, així com compensar deficiències socioeducatives.