Posts

Les obres de millora al carrer Aragó començaran abans de les Festes Majors

Els treballs topogràfics per renovar els carrers Sant Rafel i Hostal dels Frares, ja han començat i les obres es faran el 2018

(J.Roig/T.G.).-El compromís adquirit per l’actual equip de govern a l’ajuntament de Santa Bàrbara per tal de renovar i millorar la xarxa dels principals carrers del municipi, segueix endavant. Un cop acabades les obres del carrer Verge de Montserrat i les tres primeres fases del Victòria, ara i un cop resolts tots els tràmits administratius, segons l’alcalde Alfred Blanch,  es vol emprendre la darrera, el tram que arriba  fins al carrer Aragó, per enllaçar amb el carrer Aire, el que coneixíem popularment com lo barranquet.

Aquestes obres anirien paral·leles amb les dels carrers Pagesia i Aragó que, segons el mateix Blanch, començaran els dies vinents, “abans de Festes Majors”, i per a l’any 2018 s’emprendrien les dels carrers Santa Rafel i Hostal dels Frares.
Les obres de renovació dels carrers de Santa Bàrbara consisteixen no solament amb la modernització del ferm, sinó que es milloren els pluvials, s’optimitzen les canalitzacions d’aigua potable per evitar pèrdues i garantir la salubritat de les canonades, es renova l’enllumenat i se senyalitzen els carrers.
La intenció de l’equip de govern planer és anar fent aquestes millores a tots els carrers del poble que es pugui, assumint-ho amb els pressupostos municipals, tret de les obres als carrers Victòria i Aire que van a càrrec de l’actual PAM.

El planer Jordi Navarro, acaba la cursa “Ultra Cavalls del Vent” a la posició 69

navarro

L’atleta, Jordi Navarro (Foto:J.Navarro)

Hi prenien part més de 1000 atletes i Navarro va fer un temps de 15 hores i 53 minuts per recórrer el més de 100km de la cursa
(AdSB/J.Roig).-Per tercer any consecutiu, l’atleta planer Jordi Navarro va participar a l’Ultra Cavalls del Vent, una cursa de muntanya que ha esdevingut de gran importància dins del calendari de curses, fet que comporta l’assistència de corredors d’elit mundial.

La cursa, la qual transcorre per la zona del parc natural del Cadí-Moixeró, té una duresa força destacable, ja que segons hem pogut informar-nos a la pàgina web de la competició, el recorregut de la cursa és de 100,6 km, amb un desnivell acumulat de 13.320m i 6.668m de desnivell positiu. En aquesta edició del 2014, van participar un total de 1.060 atletes dels quals només 601 la van finalitzar. El millor temps emprat per fer tot el recorregut van ser les 11 h. del primer classificat  i les 27h. que va fer el darrer en creuar la meta.

Jordi Navarro va realitzar el recorregut de la cursa en 15 hores i 53 minuts, finalitzant en la posició 69, millorant notablement les de les dues darreres edicions en què va finalitzar als llocs 83 i 95 respectivament. Cal tenir present que la distància per aquesta edició era sensiblement més gran que les dues darreres i, a més, l’atleta planer va tenir algun problema físic a partir del km 10 que, tot i això, no li van impedir finalitzar la cursa en una gran i meritòria posició.

Navarro ja fa molts anys que pràctica aquest esport, convertint-se en un especialista en aquest tipus de curses, considerades com d’una duresa enorme que comporta una gran preparació física i també mental.

Precisament anit, la cadena autonòmica de televisió TV3, emetia al seu programa “30 minuts” un interessant reportatge sobre el tema, en el que, entre altres consideracions, s’explicava que el “running”o l’esport de córrer llargues distàncies , és el que més ha crescut en aquests últims anys, fins i tot durant la crisi. Els organitzadors d’aquests tipus de curses de resistència han vist com en els darrers anys s’ha multiplicat enormement la participació i també l’organització d’aquestes competicions.