Entrades

Més de 700 euros en premis al Carnaval.

Hi van participar un total de 10 comparses.

S’han entregat més de 700 euros en premis.

L’ajuntament també dona 100 euros a les carrosses musicals.

Com a novetat s’han incorporat el premis a la millor coreografia i el mini grup.

(L.P.R) Santa Bàrbara començava els carnavals el passat divendres,  amb una desfilada dels més petits de la Llar d’Infants les Beceroles.

Dissabte a la tarda, els carrers van començar-se a omplir de disfresses, comparses, la música de les carrosses i l’animació de la xaranga “Lo Percal” anunciant l’inici del Carnaval.

Un Carnaval, que va comptar amb la participació de 10 comparses multitudinàries, algunes superant els 50 components.

Després de la desfilada habitual pels carrers de poble i les coreografies mostrades a la Plaça Cid i Cid davant del jurat i publica assistent, la festa seguia a l’SmartCentre amb l’entrega de premis.

Allí van repartir-se més de 700 euros a les disfresses més ben valorades.

El jurat, com cada any, estava format per representants de les entitats de la població, que són els que acaben decidint. A aquest premi, s’ha de sumar la dotació econòmica de 100 euros per cadascuna de les carrosses que va amb equipament musical.

La comparsa “Els ajudants de Santa” amb més de 50 components,  va emportar-se el premi a la millor comparsa i també el de millor coreografia.
Els “Piano Piano” queden amb segona posició, a poca puntuació del “Circo Arleccino” que foren els tercers.

Els premis individuals foren; per la millor disfressa infantil a la “Minie rosa”; un per la més original que va atorgar-se a “les Canastilles” i la millor disfressa “les nines barbies”, El premi al mini grup fou per quatre joves, que van incorporar llum a la seva disfressa de Max Berlow.

La festa va acabar amb la música d’Aixendri Dj al SmartCentre.

 

Santa Bàrbara viurà, entre avui i demà, tres rues de Carnaval

cartell CARNAVAL 2017L’oficial, que organitza l’ajuntament, tindrà lloc dissabte a partir de les cinc.

L’escola també organitza aquesta tarda el seu propi Carnestoltes a l’interior del centre, però obert als familiars dels alumnes, i la Llar d’Infants recorrerà els carrers del poble amb els més petits, també avui, a partir de les quatre.

(J.Roig/T.G.).-Un total de deu comparses, algunes amb més de 40 membres, ompliran de festa i color els carrers de Santa Bàrbara aquest dissabte amb la celebració de la festa del Carnaval. Joan Abella, regidor encarregat d’organitzar la festa, explicava que enguany es demanava un mínim de 8 membres per comparsa i la resposta ha estat positiva perquè, la que en té menys, en té 15. Els premis són un altre dels al·licients del Carnaval planer i es divideixen en dues categories: els destinats a les comparses i els que es donen a les disfresses individuals. Enguany es repartiran un tota de 630 euros als quals cal sumar un premi especial al millor vehicle disfressat amb animació musical.
La Rua planera començarà a partir de les 5 de la tarda des de la plaça dels Segadors, per continuar per diferents carrers del poble fins a arribar a la plaça Major, on el jurat valorarà les comparses participants. La cercavila seguirà després dins el Centre Cultural on tindrà lloc una festa disco, la valoració de la resta de disfresses i el lliurament de premis.
El carnaval oficial planer però té altres succedanis com el que organitza l’escola aquesta mateixa tarda a partir de les tres i quart,inspirat en la temàtica del Circ i obert a les famílies dels alumnes del centre.
Alfred Paredes, director de l’escola Jaume Balmes, explicava que, seguint amb la nova política de la direcció del centre, serà una festa a l’interior del col·legi però oberta al poble, amb un espai reservat per al públic que hi vulgui assistir i que inclourà una petita rua per l’interior del pati, per lo que és important que els assistents siguin puntuals. També aquesta tarda la Llar d’infants municipal Les Beceroles, organitza una rua de carnaval per als més petits que transcorrerà per diferents carrers del poble a partir de les quatre de la tarda.

Els Carnavals de Godall compleixen 128 anys

carnval

Batalla de farina als Carnavals de Godall amb la xaranga Sarabastall (Foto:xarangasarabastall.blogspot.com)

El proper divendres s’inicia el carnaval més carismàtic de les Terres de l’Ebre amb les batalles de farina, els balls gratuïts i premis per a les “masquerulles”
L’ajuntament vol revitalitzar el dilluns recuperant també la “sardinada” popular.

(J.Roig/T.G.).-Les Festes de Carnaval de Godall ja estan agafant forma.
Des de l’Àrea de Festes de l’ajuntament de Godall, fa setmanes que s’està treballant amb la programació dels seus característics i tradicionals Carnavals que tanta projecció tenen a la resta del territori.
Aquest any, el regidor de Festes del municipi, Santi Albiol, explicava que les festes de Carnaval de Godall seran del divendres dia 5, fins al dimarts dia 9 de febrer i que segueixen complint aniversaris ininterromputs d’una festa, prohibida en èpoques passades, però que Godall ha aconseguit mantenir 128 anys seguits.
Albiol recordava que la singularitat d’aquesta festa l’hem de buscar sobre tot en dos aspectes que la caracteritzen i diferencien de la resta. D’una banda “les masquerulles” o disfressats amb la cara tapada que treuen a ballar als espectadors i d’altra, les seus populars “batalles de farina”, de la que una sola colla en pot arribar a llençar 300 quilos.
El regidor de festes godallenc destacava de l’edició d’aquest any dels carnavals, la recuperació de la “sardinada” popular el dilluns dia vuit, un acte que s’ha cregut important recuperar, desprès que els darreres anys, aquest dia tingues solament el ball com a activitat carnavalesca.

A banda d’això els Carnavals de Godall destaquen per les grans nits de ball amb  reconegudes orquestres com ara la CENTAURO, ATALAIA o MAGIA NEGRA, la continuïtat de la gratuïtat de les nits de ball, la tirada popular de bitlles, o el sorteig de regals, el dimarts de carnaval, per a totes aquelles “masquerulles” que vagin disfressades amb la cara tapada. I com sempre, com hem dit, les batalles de farina el dissabte i dimarts.

Santa Bárbara es prepara per als Carnavals organitzant un taller de disfresses

llibresEs fará aquesta tarda a l’Smarcentre i està dirigit a homes i dones d’entre 30 i 50 anys.

(J.Roig/T.G.).-Apropant-nos ja a les festes de Carnaval, l’Smarcentre de Santa Bàrbara ha preparat, per aquest dimecres, un taller de disfresses dintre del programa “Tendències 30/50”, encetat fa unes setmanes i dirigit, com el nom indica, a tots aquells veïns del poble que estiguin dintre d’aquesta franja d’edat.
Guillem Gaya, responsable del centre, explicava que el taller estarà dirigit per Núria Royo, Laura Pla i Núria Gaya, tres voluntàries que cada any participen activament als carnavals del poble . Elles mostraran als assistents alguns trucs i tècniques per poder-se confeccionar, un mateix, una disfressa.
El taller és gratuït i s’impartirà a partir de les sis de la tarda al mateix Smarcentre.
Els Carnavals de Santa Bárbara tindran lloc la propera setmana. El divendres dia 5 i a les 4 de la tarda es farà la rua infantil amb els alumnes de la Llar d’Infants “Les Beceroles” i el dissabte, dia 5, a partir de les 5 de la tarda la desfilada de disfresses, carrosses i comparses pels carrers del poble.