Entrades

Jaume Miquel envia un missatge de tranquil•litat sobre l’afectació del enterovirus a nivell local.

CAP_Santa_Barbara

El pediatra del CAP de Santa Bàrbara confirma que, a hores d’ara, no hi ha motius per alarmar-se i que ell no ha tractat cap cas sospitós.

Salut insisteix que és molt important el manteniment de mesures higièniques estrictes i recorda que els nens han d’anar a l’escola, “però si tenen febre s’han de quedar a casa”

(J.Roig/T.G.).-Segons les dades de les que disposàvem aquest matí a primera hora, el Departament de Salut elevava ahir a 48 el nombre d’infants que han patit afectacions neurològiques agudes per un enterovirus. D’aquests, n’hi ha 21 que continuen ingressats i en concret, 2 a la Unitat de Cures Intensives (UCI). Salut també desvinculava anit el cas de la nena amb tetraplègia de la resta de casos d’enterovirus. La nena hauria emmalaltit al febrer per infecció de l’enterovirus D-68, diferent del que afecta els 48 nens que han agafat la malaltia des de l’abril.

Per tractar des d’una perspectiva més propera aquesta informació, la redacció de la Plana Ràdio, ahir, es posava en contacte amb el pediatra del CAP de Santa Bàrbara per informar de la situació a nivell local.

Jaume Miquel reiterava lo que anem coneixent d’aquest episodi víric, és a dir, que els enterovirus són habituals en aquesta època de l’any ; que normalment deriven en malalties lleus com la coneguda popularment “ma peus boca”, de la que, de tant en tant en tenim algun cas al poble. Ocasionalment però i d’una forma poc freqüent, pot causar afectacions neurològiques causant d’afectacions greus com tetraplegia o paràlisis, entre altres.

Tot i reconèixer que aquestes situacions de crisi s’han de valorar amb calma i que en el moment de l’entrevista desconeixia si enguany s’havien produït més casos aguts dels que solen ser habituals, en qualsevol cas eren molt pocs i per tant, “ la situació actual no crec que hagi de generar alarma”, concloïa el pediatra.

Preguntat pel cas concret del nostre poble, Miquel afirmava que ell no ha tractat cap cas sospitós, tot i insistir en que, d’afectacions ordinàries per enterovirus en tenim tots els anys.

Salut recomana fer “vida normal” i recorda que “Els nens han d’anar a l’escola i si tenen febre s’han de quedar a casa” i fa una crida a “estar atents però no alarmats”
Insisteix en que és molt important el manteniment de mesures higièniques estrictes, amb atenció especial al rentat de mans i la higiene dels infants i d’altres persones infectades i de les convivents:

*Rentar-se freqüentment les mans amb aigua i sabó o solucions alcohòliques, especialment després d’anar al lavabo i canviar bolquers.
*Evitar contacte estret amb persones infectades.
*Evitar la transmissió respiratòria del virus cobrint-se en tossir o esternudar amb un mocador d’un sol ús o la part interna del colze, i no amb les mans

Detingut a França, el Cap de Correus de l’oficina de Santa Bàrbara

correusDe moment no es coneix ni el mòbil ni la quantitat sostreta han perquè, segons els Mossos, el cas segueix obert.

(J.Roig/T.G.).-La sots inspectora de l’Àrea Bàsica Policial del Montsià, Carme Domènec, ha confirmat a La Plana Ràdio que desprès de cursar una ordre europea de detenció, el Cap de l’oficina de Correus de Santa Bàrbara ja ha estat detingut per la policia de duanes francesa, concretament al Pas de la Casa, afegint que el cas segueix obert i ens mans del jutge que ara haurà de fer les corresponents gestions amb les autoritats franceses per traslladar-lo aquí, per lo que no podia facilitar més dades, ni sobre la quantitat sostreta ni sobre el mòbil de l’acció comesa pel detingut.

Recordem que el passat 10 de Juny, el director de l’oficina de Correus de Santa Bàrbara va desaparèixer emportant-se, suposadament, els diners que hi havia a la caixa forta de l’establiment. Es dona la circumstància que va ser la dona del detingut la primera en donar l’avís presentant una denúncia a la Guàrdia Civil de Vinaròs, on resideixen. Tot i que la xifra no ha transcendit, algunes fonts els situen en els 16.000 euros. D’altra banda, i segons les mateixes fonts, l’home hauria deixat una carta de comiat.

La malaltia “boca, mà, peu” afecta, per primer cop, una vintena de nens i nenes del nostre poble

1796557_701401806547859_1536535762_n

El Dr. Jaume Miquel, ho explicava a La Plana Ràdio. (Foto:J.Roig)

Segons assegura el pediatra Jaume Miquel, no és res greu, tot i que si que cal prendre mesures de prevenció per evitar-ne la propagació.
Tampoc no es pot parlar de malaltia importada com a conseqüència dels moviments migratoris.

(J.Roig/T.G).-Des de fa algunes setmanes, el nostre municipi està afectat per un brot d’una singular malaltia que afecta especialment als infants menors de 5 anys, encara que pot aparèixer a qualsevol edat. El seu nom tècnic és febre aftosa encara que popularment se la coneix com a “boca,mans,peus” perquè es caracteritza precisament per les petites lesions o ampolles que apareixen en aquestes parts del cossos dels petits.

El pediatra del CAP del nostre municipi, dr. Jaume Miquel, deia en una entrevista a La Plana Ràdio, que encara que s’ han donat uns quants casos agrupats en un període de temps relativament curt, i que cal prendre les mesures preventives corresponents per evitar-ne la propagació, això no implica cap paràmetre de gravetat.”Una epidèmia és un concepte purament estadístic quant una malaltia afecta a un número relativament elevat de gent,”, assegurava.

Miquel explicava que, tot i que fa més de vint anys que exerceix al nostre municipi, no recorda haver tractat abans cap cas d ‘aquesta malaltia. Si que aconsellava que, encara que l’ infecció té un procés habitual, com en qualsevol complicació vírica i el tractament que es fa és bàsicament simptomàtic, si que cal prendre mesures per evitar-ne la propagació ja que és una malaltia infecciosa, per això és millor no portar als nens i nenes afectats a l’escola o la guarderia “fins que no tinguin les lesions resoltes”. La malaltia es transmet per via aèria o fecal, per això Miquel recomanava molt especialment rentar-se les mans un cop s’ hagi netejat al nen.

Els nens i nenes tractats aquest dies al nostre poble pel pediatra en són una vintena i en cap cas es pot parlar de que la malaltia hagi arribat al nostre poble com a conseqüència del fenomen migratori.

Campanya de donació de Sang a Santa Bàrbara

SANGAquesta tarda el CAP acollirà els donants que vulguin participar-hi
Cada dia ,a Catalunya,es necessiten un miler de donacions

(J.Roig).-Avui Santa Bàrbara i pobles de les rodalies poden mostrar un cop més la seua solidaritat amb un gest que no significa molt d ‘esforç i que,en canvi,pot salvar moltes vides.
Ens referim a les  campanyes de donació de sang que arriben cíclicament també al nostre municipi cada cert temps .En aquest cas,avui mateix,els que estiguin interessats,poden fer les seues donacions a partir de les 5 i mitja de la tarda i fins les 9 i mitja de la nit al CAP Santa Bàrbara.
Cal saber que segons el Banc de Sang,solament a Catalunya cada dia es necessiten mil donacions i encara més especialment arribant la campanya d ‘ estiu.
La donació de sang és un acte senzill, segur, gens dolorós, i assistit per professionals especialitzats en tot moment.No comporta cap risc, però, en canvi, per a malalts de tot el territori, pot suposar avançar en el seu procés de curació.
Recordem que els homes poden donar fins a 4 vegades a l’any i les dones, 3, sempre i quan es respecti l’interval mínim de dos mesos entre donacions.
Pot donar sang qualsevol persona sana entre 18 i 65 anys que pesi més de 50 quilos.En cada donació es recull una quantitat estàndard per a tots els donants (450 ml).
A diferència del que passa quan un es fa una anàlisi de sang, quan fem una donació, no cal estar en dejú. Fins i tot és recomanable haver fet un àpat normal.