Posts

Canvis al Canvi de Pubilles

13606999_10155088426103079_6016738027839987337_n

Perspectiva general de l’acte. (Foto : J.Roig)

Ahir es va fer el Canvi de Pubilles per a les properes Festes Majors de Santa Bàrbara
Enguany la regidoria ha volgut modificar el format de l’acte i per això es va contractar una empresa per dissenyar el nou protocol a seguir .

(J.Roig).-Com a preàmbul de les properes Festes Majors de Santa Bàrbara, que s’iniciaran el proper cap de setmana, ahir diumenge va tenir lloc el Canvi de Pubilles, acte protocol•lari per presentar les Pubilles del 2016 i acomiadar les del any 2015.
L’ acte va tenir lloc, com és habitual, a la pista Poliesportiva, però amb uns canvis destacats en el format , iniciativa de la regidoria de Festes inclosa en el conjunt de novetats que fa uns dies ja avançada des de la nostra emissora la seua responsable.
Així enguany i per dissenyar aquest canvis s’ha contractat l’empresa ampostina DH Company- Racó de la Festa, que es va encarregar d’organitzar el protocol a seguir durant el canvi. Bàsicament el canvi va consistir en que, en lloc d’un escenari, on habitualment s’ubicava tant a les pubilles entrants com a les sortints, enguany en va haver dos. Un on es van situar les Pubilles 2016 i just enfront, a l’escenari existent, es van ubicar les del 2015. Entre els dos escenaris es va col•locar una catifa i al mig un petit podi. El presentadors van anar cridant a les pubilles i acompanyats i desprès del petit recorregut per la catifa coincidien al podi on feien l’ imposició de bandes i regals, per seguir desprès fins l’escenari contrari i principal.
Un altra de les novetats va ser que enguany l’acte va comptar amb l’ intervenció de la banda de música de la Unió Musical Jaume Balmes qui, ubicats a un extrem de l’escenari principal van dedicar dos peces a les pubilles, i van cloure l’acte amb dos més.
La regidora de festes va basar la seua intervenció al torn de parlaments, que es van intercalar al decurs de l’acte, avançant algunes de les novetats de les Festes Majors d’enguany i l’alcalde per repassar breument les principals accions de govern dels seu executiu, coincidint just en el primer any de mandat en el càrrec.
Enguany les Festes Majors de Santa Bàrbara compten amb 14 Pubilles Infantils i i 9 de grans.

Canvi de pubilles amb la sorpresa final de “Celtic Child”

Foto: M.A.AAquest cap de setmana Santa Bàrbara ha viscut amb intensitat les activitats prèvies a les Festes Majors que s’enceten el proper dijous 9 de juliol.

Divendres amb la nombrosa expectació de les 12 hores de pàdel i futbol sala al poliesportiu municipal.

També amb l’exhibició de ball que va tenir lloc dissabte al Parc Municipal i on entre d’altres exhibicions pròpies del Ball de Saló també es va presentar una nova modalitat de ball el Jumping de Quick Dance, una mena de ball-esportiu que es practica amb el suport d’un trampolí elàstic que ajuda a impulsar els esportistes.

Foto: T.G.Igual de multitudinària fou la festa organitzada pel Club de Futbol Santa Bàrbara amb la participació de Dj’s locals que va omplir de gent el recinte esportiu on es portava a terme la proposta musical.

Però sense dubte l’ actes més destacat del cap de setmana, fou el canvi de pubilles ahir diumenge, que va omplir l’estadi municipal tant de les pubilles que s’acomiadaven com les que aquest any, formaran part de les festes majors.

Després de presentar les 26 joves pubilles i fer el canvi habitual, la regidora de festes Judit Lleixà va presentar el programa de Festes, aquest any marcat per canvis significatius, el més immediat el d’ubicació, el proper dissabte, del pregó de festa que és trasllada al Parc Municipal.

També el tradicional àpat oficial “el bou estofat” tindrà canvis en la persona que fins ara s’ha encarregat de cuinar-lo, Fermin “lo Polit”, que per qüestions personals, no podrà elaborar-lo, per tal motiu Lleixà aprofitava per retre-li un homenatge públic, per la tasca realitzada durant tant anys.

El recent nomenat alcalde Alfred Blanc va aprofitar el Canvi de pubilles per adreçar-se per primer cop al poble i fer la presentació del nou consistori.

Però sense dubte el que ens quedarà en la memòria d’aquest preludi de festes majors, és l’apoteòsic fi de festa, que va posar la Unió Musical Jaume Balmes, amb un concert, que se suma a les activitats en motiu del seu 25é aniversari, un concert que va comptar amb una sardana, el tema de Coldplay “viva la vida”, la música dels Blue Brothers totes dirigides per Marc Subirats així com la peça Celtic Child, interpretada conjuntament per l’ocasió amb els xiquets i xiquetes de 4art. i 5é, de l’escola Jaume Balmes, dirigits i coordinats pel professor de música Lluis Fernández, així com la veu solista de Laura Bel, una jove que forma part de la Unió Musical, estudiant d’ESO i que va guanyar també el darrer concurs de cant “Com sona l’ESO” celebrat a Dénia.

Després del Canvi de Pubilles a les 22h. i a la plaça Cid i Cid es va poder visualitzar la primera part del Documental realitzat per Josep Roig i Guillermo Gaya, dels 20 anys de la Plana Ràdio.