Entrades

“Olor de terra”, el nou disc de Sílvia Ampolla

Imatge: Sílvia Ampolla

La cantautora s’ha deixat acompanyar per músics del País Valencià, els Pirineus o Terres de l’Ebre.

El primer senzill que s’ha pogut escoltar ha estat Nadala.

(L.P.R) Sílvia Ampolla la versadora ebrenca , coneguda per les seves jotes improvisades, ha donat llum al seu primer disc, “olor de terra”, per deixar un testimoni del seu pas per la música tradicional.

El treball l’ha estat gestant durant més de quatre anys, per tal d’aportar algunes lletres oblidades i guardades en la memòria dels més grans, que s’ha encarregat de recuperar, envoltada de músics com el Pau Puig, mestre dolçainer a la producció, creador dels arranjaments musicals.

En aquest primer treball, trobarem la recuperació de la típica rondalla de Paüls, algunes cançons tradicionals de la Ribera d’Ebre o Terra Alta, poemes que versen sobre la vida a la barraca del Delta, lletres populars com la història del globus de Masdenverge, històries de la cala amb un romanç mariner o la ronda antiga de corda, que fa 40 anys que es cantava al municipi de Paüls.

La cantautora ens explicava una malaurada anècdota d’aquest treball, i és que quan només feia falta incorporar la seva veu a algunes de les col·laboracions enregistrades, els van robar el material i va haver de fer-se de cap i de nou .

Ampolla s’ha deixat acompanyar per molts amics i cantautors de referència musical al País com són Pepet i Marieta, Guardet lo cantador, Pep Gimeno “botifarra”, Miquel Gil i molts altres músics que hi han col·laborat amb la intèrpret.

La portada d’aquest treball també és molt simbòlica i està dedicada al seu fill amb la imatge de les primeres espardenyes que li van regalar abans de néixer.