Entrades

Les obres de millora al carrer Aragó començaran abans de les Festes Majors

Els treballs topogràfics per renovar els carrers Sant Rafel i Hostal dels Frares, ja han començat i les obres es faran el 2018

(J.Roig/T.G.).-El compromís adquirit per l’actual equip de govern a l’ajuntament de Santa Bàrbara per tal de renovar i millorar la xarxa dels principals carrers del municipi, segueix endavant. Un cop acabades les obres del carrer Verge de Montserrat i les tres primeres fases del Victòria, ara i un cop resolts tots els tràmits administratius, segons l’alcalde Alfred Blanch,  es vol emprendre la darrera, el tram que arriba  fins al carrer Aragó, per enllaçar amb el carrer Aire, el que coneixíem popularment com lo barranquet.

Aquestes obres anirien paral·leles amb les dels carrers Pagesia i Aragó que, segons el mateix Blanch, començaran els dies vinents, “abans de Festes Majors”, i per a l’any 2018 s’emprendrien les dels carrers Santa Rafel i Hostal dels Frares.
Les obres de renovació dels carrers de Santa Bàrbara consisteixen no solament amb la modernització del ferm, sinó que es milloren els pluvials, s’optimitzen les canalitzacions d’aigua potable per evitar pèrdues i garantir la salubritat de les canonades, es renova l’enllumenat i se senyalitzen els carrers.
La intenció de l’equip de govern planer és anar fent aquestes millores a tots els carrers del poble que es pugui, assumint-ho amb els pressupostos municipals, tret de les obres als carrers Victòria i Aire que van a càrrec de l’actual PAM.

S’inicia la segona fase de les obres de canalització del carrer Victòria

2016-04-11 09.10.45

Tram del carrert afectat (Foto:J.Roig)

2016-04-11 09.14.38

Foto:J.Roig

 

(J.Roig/T.G.).-La regidoria de Governació de Santa Bàrbara informava el passat divendres de que a partir d’avui , dilluns 11 d’Abril i fins nou avís, un tram del carrer Victòria estaria tallat al trànsit per motiu d’obres de millora del ferm. Concretament el tram afectat és el comprés entre el c/ Lluis Vives i el c/ Roselló ), molt malmès per ser, el carrer Victòria, una de les 4 vies més transitades del municipi.

L’alcalde de Santa Bàrbara, Alfred Blanch, volia aclarir que, en realitat, lo que es comença avui són les obres de la segona fase de canalització d’aquesta via, coneguda popularment com “el barranquet” i que la millora asfàltica que es va fer dies enrere a la zona és provisional, però necessària  pel mal estat en que es troba el ferm, encara que- va dir- l’any proper s’haurà de tornar a aixecar el paviment, per tal de continuar la darrera fase de les obres de canalització del barranquet que transcorre per bona part del carrer Victòria.

Blanch afegia també sobre aquestes obres, que  comprendran el tram que va entre el carrer Rosselló i el Santiago Rossinyol. El 2017 s’emprendrà la tercera ( i de moment darrera) fase, fins al carrer Aragó.
L’alcalde planer admetia que quedarà encara un bon tram per canalitzar fins a la zona de la cooperativa Santa Gregori, a l’extrem oest del municipi , i que encara que hi ha un pre projecte, no es pot planificar el seu desenvolupament. “Fins que no sapiguem quant s’ha d’executar , no es convenient fer cap projecte , perquè desprès varien bastant les coses” deia Blanch, referint-se

 

als costos que l’obra pugui tenir.

La continuïtat de la canalització del barranquet i la restauració de l’ajuntament vell , prioritats a l’agenda del nou alcalde de Santa Bàrbara.

blanc

Alfred Blanch, alcalde de Santa Bàrbara. Primera entrevista com a tal, a LPR (Foto:J.Roig)

 

Alfred Blanch diu que voldria establir consensos amb els regidors de l’oposició per als projectes importants que es plantegin aquesta legislatura.

(J.Roig).-En una extensa i primera entrevista al nou alcalde del nostre poble, des de La Plana Ràdio, Alfred Blanch va explicar que el proper dijous s’ha convocat el primer ple de la legislatura, que serà extraordinari i que servirà per presentar el nou cartipàs municipal amb la distribució de regidories i els òrgans de govern, com la junta de portantveus o la junta especial de comptes.

L’objectiu del nou alcalde és començar a treball aquesta mateixa setmana, ja que l’immediatesa de les Festes Majors obliga a acabar de quadrar el programa . A partir d’aquí les prioritats de Blanch són, d’una banda i a partir del mes de Setembre, emprendre una altra fase del projecte de canalització dels carrers Victòria i Aire (el barranquet) i començar a estudiar les modificacions que s’hagin de fer a l’existent Projecte de rehabilitació de l’ajuntament vell que caldrà adaptar a les necessitats actuals, perquè no són les mateixes que quant es va redactar ara farà uns 7 anys.

És en aquestes obres importants on el nou alcalde planer voldria establir consensos amb la resta de regidors que formen part del Consistori des de l’oposició, desprès de que, com ja vam informar, votés a favor de la seua investidura com alcalde el regidor popular, i s’abstinguessin els tres d’EP. Blanch deia que aquest fet el valora molt positivament i confirmava que s’havia volgut reunir amb l’oposició poc desprès del 24 de Maig per expressar-los-hi la seua voluntat per arribar a grans consensos en temes importants i que afecten d’una manera especial a tota la població. “Tots en definitiva volem lo millor per al poble i els grans temes que ens afecten a tots entenc que han d’estar defensats per tots el regidors del Consistori”, concloïa.

Blanch també té l’objectiu d’acabar l’hotel d’entitats aquest mateix 2015 i començar a prepara els pressupostos per al proper exercici. Entre altres temes, també va dir que no hi haurà cap regidor amb dedicació exclusiva tot i que si que delegarà en algun d’ells per a fer gestions d’atenció als veïns durant el matí, ja que ell no deixarà la seua professió de mestre, que actualment exerceix parcialment a mitja jornada. La seua gestió com alcalde l’exercirà pels matins a primera hora per atendre possibles temes pendents del dia anterior, abans de marxar cap a escola i deixant les tardes per atendre la resta de la gestió municipal.

Obert al trànsit rodat el tram final del carrer Victòria de Santa Bàrbara

10960429_10206531510591249_8544177386013909128_o

Treballs d’asfaltat al C/ Victòria. (Foto:A.Ollés)

Es dona per acabada així la primera fase de les obres d’urbanització i canalització de pluvials  d’aquesta important artèria circulatòria del municipi , coneguda popularment com “el barranquet”
Des de l’equip de govern planer es preveu que la segona fase, fins al carrer Aragó , pugui començar en un termini de 4 o 5 mesos.
El cost d’aquest primer tram ha ascendit a poc més de 650.000 euros

(J.Roig/T.G.).-Al mes d’octubre del passat 2014 s’iniciaven les obres de canalització del “barranquet”  al tram final del carrer Victòria i carrer Major de Santa Bàrbara. Sis mesos desprès s’ha donat per acabada l’obra amb  la urbanització de la primera fase , i aquesta mateixa setmana ja s’ha obert al trànsit rodat aquesta via, una de les més transitades del nostre municipi. Alfred Blanch, portaveu de l’equip de govern de CiU, explicava que, tot  i que encara s’ha de pintar la senyalització horitzontal, precisament per l’ importància d’aquesta artèria viaria, s’ha decidit obrir-la ja  a la circulació de vehicles.

El cost de les tres etapes de la Fase I i  II ha ascendit a poc més de 650.000 euros, quedant pendents les etapes B i C, perquè les obres completin l’actual projecte d’urbanització i canalització del carrer Victòria fins al carrer Aragó, unes obres que segons Blanch, podrien començar en un termini de 4 o 5 mesos.

Les diverses etapes de les fases executades ha comptat  amb dues subvencions de la Diputació de Tarragona, una a través del Pla d’Actuació Municipal (PAM), i una altra a través del Pla Especial d’Inversions de 2014 i 2015.

Segons ha informat també l’ajuntament de Santa Bàrbara, la Diputació de Tarragona ja està treballant en la redacció de la urbanització i canalització del carrer Aire, al començament del conflictiu “barranquet” que travessa el nostre poble. La redacció d’aquest projecte sembla que ja es trobaria  en una fase bastant avançada i que seguiria les directrius urbanístiques emprades al carrer Victòria.