Entrades

El CF Santa Bàrbara està preparant una campanya de captació de socis

Foto:CF Santa Bàrbara

El president diu que, sense el suport del poble, el futbol, a Santa Bàrbara, té data de caducitat.

Jordi Gisbert proposa equilibrar quotes i crear la figura del soci solidari

(J.Roig/T.G.).-El president del Club de Futbol Santa Bàrbara explicava, des de la ràdio municipal, que l’actual junta directiva està buscant fórmules per poder mantenir l’equip a la categoria que es mereix el poble i per això s’està preparant una campanya de captació de socis per involucrar als veïns en el seu manteniment, “si no és així, el futbol al poble té data de caducitat”, deia Jordi Gisbert.

Actualment els socis paguen una quota de 80 euros anuals i de 50 els sèniors. Gisbert deia que el Club està treballant per mirar de trobar un equilibri entre les dues quotes per tal que sigui més assequible per a tot hom. El president del Santa deia també que estan estudiant la possibilitat de crear la figura del soci solidari, que podria aportar entre 20 o 30 euros anuals. Gisbert advertia però que aquestes propostes cal aprovar-les a la Junta General i plantejar-les de cara a la temporada vinent.

Gisbert, i davant la propera convocatòria de la primera Junta General que presidirà, també reclamava més compromís per part dels socis a l’hora d’assistir-hi. “Quan hi assitia com a pare, em feia vergonya veure que sempre érem els mateixos quatre, ara crido a què la gent assisteixi, així podrà estar informat allò que es “cou” al si del club”, etzibava.

L’Agrícola del Camp de Santa Bàrbara comença la campanya de l’oliva

capturadaA finals de la passada setmana es van començar a entrar les primeres olives i aquesta s’obre els dilluns, dimecres i divendres.

Donada l’especificitat de la campanya i en funció del volum d’entrades s’obrirà més o menys dies a la setmana.

(J.Roig/T.G.).-El passat dijous, 13 d’octubre la Cooperativa Agrícola del Camp de Santa Bàrbara encetava la campanya oleícola 2016-2017 i obria les instal•lacions als productors per que es puguin començar a entrar les primeres olives de la temporada.
Així ho confirmava a la nostra emissora el gerent de l’entitat, Josep Lluis Cardona, qui advertia que la perllongada sequera dels darrers mesos ha trencat tots els cicles normals de maduració del fruit i això provoca una incertesa en l’evolució del procés òptim per procedir a la seua recollida. Per aquest motiu i de moment, la cooperativa va obrir el passat dijous i divendres i, a partir d’aquesta, obrirà els dilluns, dimecres i divendres. “En funció del volum d’entrades obrirem més o menys dies”, apuntava Cardona.
Recordem que la passada setmana ja informàvem de que la sequera provocarà una minva important en la producció oleícola que s’esperava per a la campanya 2016-2017. Una reducció que podria estar en torn al 15 o el 20 per cent i que deixaria lluny les espectatives dels 13 milions de quilos d’olives que l’Agrícola del Camp preveia processar enguany.
De fet es pot observar com les varietats més primerenques com la sevillenca, molt present a l’àrea d’incidència de la cooperativa, estan pràcticament amb la pell i el pinyol. Segons alguns productors l’esperança estaria en que, les darreres pluges  puguin fer augmentar el volum d’altres varietats com la morruda que té un procés de maduració més tardà.

Les darreres pluges podrien salvar gairebé un 80 per cent de la collita d’olives.

olivar_xileya_arbol_afectado

El gerent de l’Agrícola del Camp de Santa Bàrbara afirma que fa dues setmanes les perspectives eren catastròfiques.
Ara, si la situació climatològica ho permet a la cooperativa planera es podrien recollir entre 11 i 12 milions de quilos d’olives dels mes de 13 que s’eperaven.

(J.Roig/T.G.).-Tot i la pluja de fa uns dies, la collita d’olives tampoc s’ha escapat del tot dels efectes de la persistent sequera que aquest estiu a afectat tot el territori fins al punt que, durant gairebé 6 mesos, la pluja caiguda a estat pràcticament inapreciable.
Josep Lluis Cardona, gerent de la Cooperativa Agrícola del Camp de Santa Bàrbara, explicava a la nostra emissora que, mentre a principis de juny i desprès d’una bona floració, les perspectives d’una bona collita eren òptimes i fins i tot s’aventurava una collita rècord, fins fa un parell de setmanes i degut a la persistent falta de pluja, aquesta previsió havia donat un tomb de 360 graus i les perspectives s’havien convertit en catastròfiques. “La collita s’estava perdent, sobre tot les varietats més primerenques com la sevillenca. Amb la pluja d’ara fa 15 dies,la situació ha tornat a canviar totalment ” deia Cardona.

L’Agrícola del Camp preveia enguany una collita rècord i esperava superar el 13 milions de quilos d’olives, una collita que, si no hi ha cap altre entrebanc i segons el gerent de l’Agrícola, podria minvar entre un 15 i un 18 per cent quedant entre 11 i 12 milions de quilos d’olives per molturar. En quant al rendiment gras, és a dir l’oli que finalment rajarà del fruit, s`espera que sigui l’habitual, que se situa entre un 22 i un 23 per cent.”Però en aquest moments no ho puc assegurar. Tinc dubtes”, confessava el gerent.

En quant a la qualitat, Cardona admetia que pot ser no serà la d’un any normal perquè la sequera acaba afectant les qualitats organolèptiques de l’oli, tot i que també acabarà depenent de les condicions climatològiques que es donin des d’ara i fins al inici de la campanya que començarà en molt pocs dies .

Santa Bàrbara inicia una campanya informativa sobre la nova ordenança de Civisme i Convivència Ciutadana.

capturada

Antonio Olles, regidor de Governació- Ajuntament de Santa Bàrbara (Foto: J.Roig)

Abans de començar a sancionar, s’advertirà als infractors amb notes informatives.
Les sancions poden anar dels 20 als 3.000 euros ,segons la seua gravetat o reiteració.

(J.Roig).-El Passat mes de Maig l’ajuntament de Santa Bàrbara va aprovar l’actualització de l’ ordenança de Policia i Bon Govern que datava de l’any 1993 i en la que s’incloïa la de recollida d’escombreries al capítol 6. Amb l’actualització passava a denominar-se de Civisme i Convivència Ciutadana i s’hi deslligava el mencionat capítol sis per donar-li identitat pròpia creant la de Recollida de Residus que regula aquest servei, prenent com a model una ordenança base del Consell del Montsià que s’ adaptat a les necessitats i característiques del nostre poble.

Ara, cinc mesos desprès i segons avançava a la nostra emissora el regidor de Governació Antonio Ollés, juntament amb la regidoria de Medi Ambient, es vol iniciar una campanya informativa abans de començar a aplicar sancions als infractors de una i altra normativa.

Segons Olles la campanya s’iniciarà de manera imminent els propers dies, un cop s’hagi acordat el model de papereta amb que s’informarà als veïns infractors. Si fan cas omís a l’avís o son reincidents, se’ls sancionarà.
Les faltes que contempla la nova ordenança de Civisme i Convivència Ciutadana, poden ser considerades lleus, greus o molts greus i, entre altres, segons les característiques de les mateixes seran sancionades, de forma acumulable, amb multes pecuniàries que poden anar dels 20 als 3.000 euros ,la suspensió o clausura temporal de l’establiment o immobilització temporal de vehicles. Consultar l’ordenança.