Entrades

Diumenge es celebra la 8èna edició de la Marxa Ciclista amb BTT “Fira de l’Oli”

14724546_1136632663116959_8111499524398915342_nEls organitzadors destinaran la recaptació de les inscripcions a la Marató de TV3.
La marxa té una dificultat mitja alta i transcorrerà pels senders de la Serra de Godall.

(J.Roig/T.G.).-La Unió Ciclista Santa Bàrbara, el diumenge 20 de novembre, organitza la que serà ja la 8èna edició de la Marxa Ciclista amb BTT “Fira de l’Oli”, una activitat esportiva que transcorre per diferents senders de la Serra de Godall i en la que hi solen participar un centenar de ciclistes.
Ximo Bel, secretari de la entitat, advertia que la marxa té una dificultat mitja alta ja que els “beteteros” hauran de completar un recorregut de 40 kilòmetres i superar un desnivell positiu de 900 metres.

La sortida serà a les vuit trenta del mati des del recinte firal i les inscripcions es començaran una hora abans. Bel deia que enguany la marxa té una novetat, i és que, els diners que es recapten per les inscripcions, amb una donació mínima de 5 euros, es destinaran a fer una aportació a la Marató de TV3.

La organització ha previst per als esportistes dos avituallaments durant la curs i l’esmorzar final a base de baldanes allioli i pa torrat .

Aquest divendres torna la “Marxa Nocturna per la Via Verda”

nocturna 15Està organitzada la Unió Ciclista Santa Bàrbara i compta amb la col•laboració del club ciclista “Montbike” d’Amposta i l’ajuntament planer.
Està obert a tothom i no fa falta inscripció prèvia. Els que vulguin participar s’han de concentrar a les vuit i mitja de la tarda a l’esplanada de la Cooperativa.

(J.Roig/T.G.).-El mes de  Juny  de l’any 2010 la Unió Ciclista Santa Bàrbara organitzava per primera vegada una cursa nocturna  de bicicletes tot terreny que s’ha acabat consolidant amb el nom de “Marxa Nocturna per la Via Verda” perquè, com el nom indica, es fa el divendres més proper a la nit de lluna plena del mes de Juny i el recorregut transcorre per aquesta via.
Enguany la sortida serà aquest mateix divendres, a partir de les nou de la nit des de l’esplanada de la Cooperativa Agrícola del Camp, on mitja hora abans, estan convocats els participants per marxar tots junts amb els corresponents vehicles cap a l’estació de Xerta  des d’on començarà la marxa fins a Bot, a partir de les 10 de la nit.
Ximo Bel, secretari de l ‘associació explicava tot i que no hi ha inscripcions prèvies, si que esperen una gran afluència d’esportistes.

Aquesta sortida és una de les activitats incloses a les Jornades Esportives que es celebren per aquestes dates al municipi i, per tant, conten amb el recolzament de l’ajuntament i, des de fa uns anys, també amb la participació del club ciclista “Montbike” d’Amposta que s’ha volgut sumar a l’activitat i col•labora amb els organitzadors.

La sortida és recomanable per a tot hom que vulgui gaudir d’una experiència  especial amb la seua bicicleta i, donades les característiques de la ruta, eminentment plana, no fa falta una preparació  especial per poder-hi  participar. Bel si que puntualitzava que cal tenir en compte que son 46 km entre anar i tornar i que cada persona ha de valorar el seu nivell .
L’ organització recomana portar beguda i vehicle propi per poder transportat les bicicletes fins a Xerta i òbviament recorda l’ obligatorietat de portar casc i llum.

La Unió Ciclista Santa Bàrbara ja ho té tot a punt per a la 6ª Marxa BTT “Fira de l’Oli”

cartell blog(J.Roig).-El proper diumenge 23 de Novembre, la Unió Ciclista Santa Bàrbara organitza la 6 edició de la Marxa BTT Fira de l’Oli, una activitat que els organitzadors recorden que no és competitiva, encara que la dificultat serà mitja alta ja que el recorregut serà tipus enduro per la Serra de Godall, sortint des de Santa Bàrbara, direcció Godall, passant per La Galera, per endinsar-se per una sèrie de senders de la serra, molts d’ells desbrossats i recuperats per la mateixa entitat. La marxa contempla un desnivell acumulat de 800 metres, per lo que, Ximo Bel, secretari de la UCSB, advertia que serà recomanable per a gent mínimament preparada per a aquest tipus d’activitats ciclistes.

La recollida de dorsals serà a partir de les 8 del mati i la sortida des del Pavelló esportiu una hora més tarda per a dur a terme el recorregut de 36 kilòmetres que preveu la Marxa amb un parell els avituallaments necessaris durant el recorregut. L’hora de tornada està prevista per a les 11:30h. del matí a la zona de pic-nic de l’àrea esportiva de Santa Bàrbara on els participants podran gaudir d’un esmorzar a base de baldanes, all i oli i pa torrat.

El preu de la inscripció anticipada és de 5€ per als federats, de 10€ per als no federats i gratuït per als socis de la UCSB. Si la inscripció es fa el mateix dia de la marxa, el preu s’incrementarà en 5 euros més, tant federats com no federats. Les places estan limitades a 100 participants i les inscripcions ja es poden fer accedint a la pàgina web de l’entitat: ucsbarbara.blogspot.com.es/

Inaugurat l’Espai d’Acollida Turístic i Esportiu “Serra de Godall Km 0”

ruta BTTL’equipament inclou sis plafons amb informació de Godall i proposa 12 itineraris a realitzar per la serra.

(Redacció/J.Roig).-Des del passat mes de Juny,  la població de Godall disposa de  l’Espai d’Acollida Turístic i Esportiu “Serra de Godall Km 0”, un nou equipament promogut per l’ajuntament que permetrà als visitants d’aquesta població conèixer els seus actius i serveis turístics i els de l’espai natural de la serra de Godall.

Aquest equipament, concebut com un punt d’acollida també inclou sis plafons informatius de gran format. Els tres primers plafons aporten informació sobre el poble de Godal, la serra, els principals actius del municipi i les seves festes i tradicions més destacades.

Els altres tres plafons dividits en tres àmbits: turisme familiar, senderisme i BTT, presenten textos, imatges i els recorreguts de dotze rutes, que sumen un total de 79 Km, permeten descobrir una bona part d’un dels espais naturals més singulars i destacats de les Terres de l’Ebre.

En concret les rutes de turisme familiar que es proposen són: Ruta de la pedra en sec. Per les faldes de la serra de Godall, Ruta de les oliveres mil·lenàries, Ruta per la Via Augusta i Ruta de la font de Cap d’Àsens i el mirador de les Talaies. Les rutes per a BTT i senderisme són: Ruta pel barranc de la Caldera, Ruta de la Pedrera; Ruta de Vilallarga; Ruta dels pous; Ruta pel racó de la Fernanda i la font de l’Arboç; Descens de BTT DH Godall; Ruta del camí de Godall a l’ermita de la Pietat; i Ruta de l’ermita de la Pietat a l’Arion

Gran part dels itineraris tenen com a punt de sortida el nou equipament i es poden realitzar tant a peu com en bicicleta de muntanya amb un nivell de dificultat baix o mitjà en la seva major part. Els tracks d’aquestes rutes es podran descarregar més endavant per a la seva navegació en GPS mitjançant codis QR.

El Museu de les Terres de l’Ebre ha col·laborat en la creació de l’Espai d’Acollida Turístic i Esportiu realitzant els continguts dels plafons i la georeferenciació i confecció dels diferents itineraris per la serra de Godall que es mostren a aquest equipament.