Posts

La burocràcia i el finançament, retarden la construcció del Centre Ocupacional Apasa / Santa Bàrbara.

L’ajuntament ha hagut d’aprovar una pròrroga de dos anys per facilitar a l’empresa ampostina que pugui complir el seu compromís.

L’any 2016 es va signar un conveni entre Apasa i l’ajuntament planer, gràcies al qual l’empresa es comprometia a construir el centre a canvi de la cessió temporal d’uns terrenys municipals.

Alumnes del Servei de Teràpia Ocupacional Apasa a Santa Bàrbara (Foto:Apasa)

(J.Roig/T.G.).-Al desembre de l’any 2014, s’inaugurava el Centre Ocupacional Santa Bàrbara que l’Associació APASA, ubicava al nostre poble gràcies al conveni de col·laboració entre l’ajuntament i aquesta entitat ampostina.
El conveni establia poder fer ús de les instal·lacions del Centre Cultural temporalment, en regim de lloguer i a curt i mitjà termini, amb l’objectiu de poder ampliar, més endavant, els serveis de l’entitat en l’àmbit ocupacional i residencial, a la localitat.
Des d’aleshores al centre planer s’està oferint un Servei de Teràpia Ocupacional que dóna resposta a les demandes dels alumnes que finalitzen la seva escolaritat al Centre d’Educació Especial l’Àngel i que no poden accedir al servei ubicat a Amposta, per falta de places.

El 2016 es feia un pas més, i l’ajuntament de Santa Bàrbara aprovava l’esborrany d’un nou conveni amb el qual s’establia el compromís que Apasa hauria de construir un Centre Ocupacional a canvi de la cessió, per un temps indeterminat, dels terrenys municipals que hi ha al costat del Centre d’Assistència Primària i la Llar d’Infants.

Ara, i segons que explicava a la nostra emissora l’alcalde planer, Alfred Blanch, s’ha agut d’aprovar una pròrroga d’aquest conveni, després que l’entitat “per motius burocràtics i de finançament”, no hagi pogut complir amb els terminis establerts. Aquesta pròrroga s’allarga fins a l’any 2019 per poder donar temps a què l’empresa pugui dur a terme les obres, un cop ja ha aconseguit el projecte constructiu.

Blanch deia a la nostra emissora que aquestes facilitats es donen amb la intenció que el futur edifici es pugui acabar convertint, en un termini de 5 a 8 anys, en un Centre d’assistència residencial per a persones amb discapacitat intel·lectual. De moment però, la primera fase tindria una sola planta i serviria per donar continuïtat a la labor que s’està fent, des de fa gairebé 4 anys, des de l’actual Centre Ocupacional ubicat a l’Smartcentre.

Ball,música i poesia s’ intercalaran a la presentació de Cultutardor 2013

relats guitarra a Jesus 2

Els relats musicats de Jesús M. Tibau i David Espinós. (Foto:relatsguitarra.blogspot.com)

Demà comença la segona edició d ‘aquesta realitat que pretén dinamitzar l ‘activitat cultural a Santa Bàrbara els mesos d’ Octubre i Novembre.

(J.Roig / T.G.).-Aquest dissabte ,26 d’octubre, donarà inici  la segona edició de Cultutardor, una iniciativa que l‘ajuntament planers encetava l ‘any passat amb l’ intenció de dinamitzar culturalment  els mesos d’octubre i novembre i que s‘inaugurarà demà al Centre Cultural amb la presentació de les jornades a càrrec del regidor de Cultura planer ,Alfred Blanch  que anirà intercalant amb les primeres actuacions de ball,musica i poesia a càrrec del grup de ball Quick Dance i la música i els relats de Jesús M. Tibau i David Espinós.

La segona de les sessions serà el 2 de novembre i prendrà part la restauració, amb la jornada tècnica del gintònic i cocteleria, a càrrec d’Òscar Garcia i Dani Jove i la presentació de les jornades gastronòmiques. A més a més, després de la presentació hi ha l’actuació de Men As Atrua, un divertit i original show que amb tres monòlegs totalment diferents es mostren tres maneres de viure la vida.
Recordem que els actes de demà dissabte són amb entrada gratuïta però que els altres tres són amb compra d’entrada, que podrà ser de forma anticipada o al mateix moment, al preu de 5 euros.