Entrades

Les Bitlles, els Gegants i les Majorets de Santa Bàrbara tindran un Aniversari “de pel•lícula”

capturada

Assaig conjunt de majorets i banda de Cornetes i Tabals veterans per a la desfilada del 40 aniversari de les primeres.(Foto: J.Roig)

L’equip format per Guillermo Gaya i Josep Gorres han preparat tres vídeos commemoratius dels 25 anys d’història del Club de Bitlles , un dels Gegants i un altre dels 40 anys de Majorets.

En el cas de les Majorets, la celebració del 40é aniversari, a banda del vídeo commemoratiu, anirà acompanyada d’un desfilada especial en la que hi prendran part més d’un centenar de components de les diverses èpoques que ha viscut l’entitat i la Banda de Cornetes i Tabals que s’ha tornat a ajuntar per a l’ocasió. (Video assaig majorets i banda)

(J.Roig).-El recentment nomenat Mèrit Planer, Guillermo Gaya, (precisament per la seua tasca com a “cronista gràfic” de Santa Bàrbara), és una vegada més l’encarregat de preparar el vídeos commemoratius de tres entitats del nostre poble que enguany estan d’aniversari: el club de Bitlles, els Gegants, (Bàrbara i Gregori) i el club de Twirling o antigues Majorets.

Amb motiu de l’efemèride, Gaya i el seu col•laborador en les tasques de muntatge i edició, Josep Gorres, estan acabant de preparar els resums històrics audiovisuals amb imatges que resumeixen els anys que cada entitat celebra.
En el cas dels Gegants del poble, Bàrbara i Gregori , el proper dia 16 de Juliol es compliran els 25 anys des del seu “bateig” i per això s’ha organitzat al Poliesportiu Municipal una diada infantil especial on els gegants seran els protagonistes amb diferents activats relacionades amb ells, entre les que destaca la projecció del vídeo commemoratiu.

D’altra banda les majorets (actualment club de twirling), celebren enguany el seu 40é aniversari i Gaya ha preparat també una pel•lícula especial, fruit de més de tres mesos de treball buscant documents grafics i muntant-la, que resumeix, en dues parts, aquestes quatre dècades d’història . La primera ja es va projectar el passat diumenge a la plaça Major i la segona es veurà aquest diumenge, 13 de juliol, per la tarda, al mateix lloc i desprès de la desfilada especial que han preparat les majorets i en la que hi prendran part més d’un centenar de components de les diverses èpoques que ha viscut l’entitat i ho faran acompanyades de la desapareguda Banda de Cornetes i Tabals “Xiquets Grup Balmes “ que s’ha tornat a reunir excepcionalment per a l’ocasió. Guillermo deia que serà un espectacle molt emotiu, segons s’intueix ja dels assajos que s’estan fent aquest dies .

Finalment, Gaya i el seu equip han preparat un altre vídeo, en aquest cas per commemorar els 25 anys del Club de Bitlles Santa Bàrbara, tot i que en principi i en aquest cas, el document no està previst que s’exhibeixi en públic.

La Galera organitzà el V Campionat de Catalunya de Bitlles escolars

El esportistes efectuant les seues tirades al camp del Terrer a La Galera(Foto:Terracota)

(Redacció/J.Roig).-El passat Diumenge, 10 d’abril va tenir lloc al Camp de futbol El Terrer de la Galera ,el V Campionat de Bitlles de Catalunya en edat escolar.

A la competició s’ hi van inscriure  104 jugadors/es (60 nois i 44 noies) de 18 clubs de tota Catalunya: Badalona, Cremats de Mont-ras, el Poal, Flor de Lis (Linyola), Igualada, Mallorquines-Sils, Palamós, Palau d’Anglesola, Parlavà, Ponts, Siuranenc d’Horta (Barcelona), Tordera (la Granyena de Segarra) i 4 equips participants de les Terres de l’Ebre: els de Jesús (Tortosa), la Sénia, Amposta i la Galera.

Els nois i noies de la Galera van endur-se 8 trofeus en total.

Entre nois i noies participants i acompanyants, amics i familiars hi van participar unes tres-centes persones. El Club de Bitlles La Galera, l’Ajuntament i la Federació Catalana de Bitlles i Bowling van fer-se càrrec de l’organització. El Club de Futbol la Galera es va fer càrrec del servei de bar.

Es va servir esmorzar i una bossa amb obsequis per a cada un dels 104 nois i noies participants gràcies a la col•laboració d’empreses i comerços locals, i dels pares i mares galerencs, que van fer els entrepans i van col•laborar en l’organització.

El lliurament de trofeus va anar càrrec de Francesc Ferré, delegat de Cultura de la Generalitat, Pere Panisello, vicepresident de la Diputació, Joan Castor Gonell, president del Consell Comarcal del Montsià, i Ester Martí, alcaldessa de la Galera, juntament amb la resta de regidores i regidors de l’Ajuntament.

El Club de Bitlles Santa Bàrbara queda tercer classificat a la lliga provincial

*En individuals , Josep Maria  Martí “Lo Carboner”  , torna a revalidar per sisè any consecutiu el títol de Campió Provincial.

El passat  22 de Maig acabava el Campionat Provincial  de Bitlles de la  primera divisió  a la demarcació de Tarragona on hi ha pres part  un total de 17 equips , quedant enguany  campió l ‘equip A del  Vinaròs ,tot i que empatant amb l’ equip A del Deltebre amb 47 punts. El tercer classificat va ser el Club de bitlles Santa  Bàrbara que va aconseguir 44 punts.
Rogélio Roé ,president del club , deia que els resultats havien anant   “prou be” tot  i les dificultats que han tingut aquesta temporada  perquè no han pogut disposar  al 100 per 100 d’ un dels seus millors jugadors. Roé  explicava que dos dels jugadors del equip planer , Josep Marti i Agustí Barberà es poden considerar entre els  cinc millors jugadors de la demarcació. Per assumptes personals Barberà no va poder competir en alguns dels partits i això ,segons el president, va impedir que quedessin més ben classificats. Cal recordar  que l ‘any passat van quedar segons classificats.

Llegir més

El planer Josep Mª Martí es proclama bicampió de Catalunya en els individuals de Bitlles.

bitllesPer segon any consecutiu , el jugador del Club de bitlles Santa Bàrbara Josep Mª Martí es va proclamar Campió de Catalunya en la modalitat d’ individuals.

La competició es va dur a terme el passat diumenge 27 de Setembre a Castellvell del Camp i va enfrontar els 60 jugadors masculins  més ben classificats a les respectives lligues territorials. Paral•lelament , també es van enfrontar en aquesta jornada esportiva  les 40 dones més ben classificades del Principat. Llegir més