Entrades

S’inicia la segona fase de les obres de canalització del carrer Victòria

2016-04-11 09.10.45

Tram del carrert afectat (Foto:J.Roig)

2016-04-11 09.14.38

Foto:J.Roig

 

(J.Roig/T.G.).-La regidoria de Governació de Santa Bàrbara informava el passat divendres de que a partir d’avui , dilluns 11 d’Abril i fins nou avís, un tram del carrer Victòria estaria tallat al trànsit per motiu d’obres de millora del ferm. Concretament el tram afectat és el comprés entre el c/ Lluis Vives i el c/ Roselló ), molt malmès per ser, el carrer Victòria, una de les 4 vies més transitades del municipi.

L’alcalde de Santa Bàrbara, Alfred Blanch, volia aclarir que, en realitat, lo que es comença avui són les obres de la segona fase de canalització d’aquesta via, coneguda popularment com “el barranquet” i que la millora asfàltica que es va fer dies enrere a la zona és provisional, però necessària  pel mal estat en que es troba el ferm, encara que- va dir- l’any proper s’haurà de tornar a aixecar el paviment, per tal de continuar la darrera fase de les obres de canalització del barranquet que transcorre per bona part del carrer Victòria.

Blanch afegia també sobre aquestes obres, que  comprendran el tram que va entre el carrer Rosselló i el Santiago Rossinyol. El 2017 s’emprendrà la tercera ( i de moment darrera) fase, fins al carrer Aragó.
L’alcalde planer admetia que quedarà encara un bon tram per canalitzar fins a la zona de la cooperativa Santa Gregori, a l’extrem oest del municipi , i que encara que hi ha un pre projecte, no es pot planificar el seu desenvolupament. “Fins que no sapiguem quant s’ha d’executar , no es convenient fer cap projecte , perquè desprès varien bastant les coses” deia Blanch, referint-se

 

als costos que l’obra pugui tenir.

L’ajuntament de Santa Bàrbara aprova un pressupost de poc més de 3 milions d’euros per al 2016

En inversions destaca la partida per  començar la restauració de l’ajuntament vell i la destinada
continSALO DE PLENS PLEuar les obres de canalització del “barranquet”.

(J.Roig).-Amb els vots a favor de l’equip de govern de CiU i PP i el vot en contra d’Esquerra Planera, la corporació municipal de Santa Bàrbara va aprovar en la sessió plenària del passat dijous, els comptes per al proper exercici 2016, per un import de 3.003.621 euros. Del desglossament general de partides destaca el capítol 5é: Inversions reals, que destinaran 297.000 euros a la continuïtat de la remodelació del carrer Victòria (lo barranquet) i 321.000 que es destinaran a la primera fase de remodelació de l’antic ajuntament, tal com explicava l’alcalde planer, Alfred Blanch.

El portaveu del PP al nostre ajuntament va dir a l’hora d’aprovar aquest punt que, tot i que creia que el tub que es col•loca per als pluvials a les obres que es fan al barranquet és insuficient, el tram fet ja no es pot modificar i el projecte és  important per al poble, per això aprovava un pressupost, millorable també en algunes altres partides, va dir.

Per la seua banda el regidor d’Esquerra Planera, Marc March, va justificar el vot en contra que va transmetre ell però que havia esta  acordat el assemblea, perquè el seu grup no consideren prioritàries les obres de millora i restauració de l’ajuntament vell i perquè tampoc no s’ha inclòs cap partida per a subvencionar els llibres escolars, tal com havia demanat el seu grup.

Obert al trànsit rodat el tram final del carrer Victòria de Santa Bàrbara

10960429_10206531510591249_8544177386013909128_o

Treballs d’asfaltat al C/ Victòria. (Foto:A.Ollés)

Es dona per acabada així la primera fase de les obres d’urbanització i canalització de pluvials  d’aquesta important artèria circulatòria del municipi , coneguda popularment com “el barranquet”
Des de l’equip de govern planer es preveu que la segona fase, fins al carrer Aragó , pugui començar en un termini de 4 o 5 mesos.
El cost d’aquest primer tram ha ascendit a poc més de 650.000 euros

(J.Roig/T.G.).-Al mes d’octubre del passat 2014 s’iniciaven les obres de canalització del “barranquet”  al tram final del carrer Victòria i carrer Major de Santa Bàrbara. Sis mesos desprès s’ha donat per acabada l’obra amb  la urbanització de la primera fase , i aquesta mateixa setmana ja s’ha obert al trànsit rodat aquesta via, una de les més transitades del nostre municipi. Alfred Blanch, portaveu de l’equip de govern de CiU, explicava que, tot  i que encara s’ha de pintar la senyalització horitzontal, precisament per l’ importància d’aquesta artèria viaria, s’ha decidit obrir-la ja  a la circulació de vehicles.

El cost de les tres etapes de la Fase I i  II ha ascendit a poc més de 650.000 euros, quedant pendents les etapes B i C, perquè les obres completin l’actual projecte d’urbanització i canalització del carrer Victòria fins al carrer Aragó, unes obres que segons Blanch, podrien començar en un termini de 4 o 5 mesos.

Les diverses etapes de les fases executades ha comptat  amb dues subvencions de la Diputació de Tarragona, una a través del Pla d’Actuació Municipal (PAM), i una altra a través del Pla Especial d’Inversions de 2014 i 2015.

Segons ha informat també l’ajuntament de Santa Bàrbara, la Diputació de Tarragona ja està treballant en la redacció de la urbanització i canalització del carrer Aire, al començament del conflictiu “barranquet” que travessa el nostre poble. La redacció d’aquest projecte sembla que ja es trobaria  en una fase bastant avançada i que seguiria les directrius urbanístiques emprades al carrer Victòria.

Acaben les tres primeres fases de les obres de canalització del “barranquet”

barranquet 1_EDITORA9808EDITORA_6782

(Foto:AdSB)

Les obres tindran que continuar en les properes legislatures i requeriran un gran esforç inversor
Els tres primers trams s’han executat amb un pressupost de 700.000 euros.

Escoltar àudio de la noticia

 

(J.Roig/T.G.).-El passat 31 de Desembre es tancava la primera fase de les obres de canalització del carrer Victòria de Santa Bàrbara, conegut popularment com “el barranquet”. Així ho explicava a La Plana Ràdio l’alcalde del poble, Jordi Boronat qui afegia que aquest mes de febrer recent estrenat, espera poder tancar les fases dos i tres. “És l’obra que ha de marcar sens dubte a bé, el futur de Santa Bàrbara i aquest sector de la nostra població” expressava l’edil al darrer número de la revista municipal.

Tot i que el tancament d’aquestes tres fases inicials permetrà posar en funcionament el tram canalitzat i urbanitzat, Boronat reconeixia que acabar tot l’obra, amb una longitud total de gairebé 2 kilòmetres serà una tasca llarga i que requerirà més d’una legislatura i un gran esforç inversor.

Les tres primeres fases d’aquesta important obra, tenen un recorregut que va des de la rotonda de la carretera d’Amposta, fins al carrer Rosselló, encara que l’obra hauria d’arribar fins al final de carrer Dr. Ferran, on hi ha la,  popularment coneguda,  plaça del Dipòsit i l’entrada al poble del barranquet de la Martinenca, que és el que travessa el municipi i causa problemes d’inundacions sempre que hi ha episodis greus de plujes.

Recordem que les obres d’aquestes tres primeres fases  han estat adjudicades a les empreses Regimovi de Deltebre i a l’ampostina Hidrocanal i que el pressupost total ronda els 700.000 euros. En quant al finançament,  aquestes obres compten amb dues subvencions de la Diputació de Tarragona, una a través del Pla d’Actuació Municipal (PAM), i una altra a través del Pla Especial d’Inversions de 2014 i 2015, en total totes dues subvencions que ascendeixen a PAM 2013: 60.735 euros, 60.735 euros i 223.688,54 € respectivament i la resta corre a càrrec dels pressupostos municipals.