Posts

Dissabte arriba el Certamen Internacional de Bandes a la Sénia

 senia2

L’esdeveniment musical celebra 10 anys amb una peça especial per a l’ocasió.

(Redacció/J.Roig/T.G.).-El X Certamen Internacional de Bandes de Música ‘Vila de la Sénia’ organitzat per l’AMS, se celebrarà este dissabte, 9 d’abril, a la Casa de Cultura de la població del Montsià. El regidor de Fires i Festes senienc, Fernando Bel Vidal, explicava al programa de La Plana Ràdio “Món Local”, que enguany hi participaran tres bandes, una de  Riba-roja del Túria (València), un altra de Cehegín (Múrcia) i la tercera de El Espinar (Segòvia).

Estes tres formacions competiran en la Secció 2 del certamen, que està adreçada a les bandes no professionals de fins a 100 músics, amb un màxim de 5 intèrprets aliens a la banda i un màxim de 5 instruments de corda a la plantilla. El concurs, únic a Catalunya, preveu, a més del trofeu, un premi de 4.000 euros per al guanyador i un diploma acreditatiu per als dos primers guanyadors.

El mestre valencià José Rafael Pascual Vilaplana ha composat l’obra ‘Obertura Senienca’ per commemorar el desè aniversari del Certamen. La peça és una de les tres peces que les bandes concursants hauran d’interpretar en el certamen. A les vuit de la tarda del mateix dissabte també  està prevista l’actuació de la Banda de Bilbao, com a formació invitada.

 

La Unió Musical Jaume Balmes celebra les noces d’argent.

El primer acte commemoratiu tindrà lloc el dissabte 25 d’abril i portarà al nostre poble a la Lira Ampostina.
Paco Casado, president de l’entitat musical planera, deia que al decurs de l’any hi haurà més actes per celebrar l’aniversari. El més immediat, i que encara no volia descobrir, serà el 9 de Maig.

20150409_094455

Marc Subirats, director i Paco Casado, president de l’entitat musical planera. (Foto:J.Roig)

(J.Roig).-La Banda de Música de l’Unió Musical Jaume Balmes de Santa Bàrbara, va néixer oficialment el 16 de desembre de l’any 1989, Aquesta és la data de l’acta de l’entitat en la que surt, per primer cop, amb el nom d’Unió Musical Jaume Balmes. El projecte va tirar endavant amb inquietud  dels veïns del poble per disposar d’una banda local de música.
Un dels principals impulsors del nou projecte i president de l’entitat durant aquest quart de segle, ha estat Paco Casado Pla, qui explicava, des de l’emissora municipal, la voluntat que hi ha per celebrar d’una manera especial aquests 25 anys, comptant amb el suport  econòmic  de l’ajuntament, ja que, d’altra manera, seria molt complicat poder dur a terme actuacions com la que preparen per al dia 25 d’abril  i que portarà al nostre municipi la veterana i popular banda,La Lira Ampostina.
Casado deia que hi ha preparats més actes especials, per exemple per  al dia del copatró Sant Gregori, al mes de Maig, però no volia encara avançar quins perquè “ falta acabar de lligar-ho i ha de ser una sorpresa”, deia.
L’escola de música de l’entitat també encetarà el proper dilluns la seua setmana d’audicions, emmarcada dintre de les Jornades Culturals que Santa Bàrbara inaugurarà el proper divendres. L’escola municipal de música “Germans Arasa- Los Flarets” oferiran audicions per part dels alumnes de l’escola al mateix centre  i en obert per a tots els que hi vulguin assistir.

Dissabte arriba a La Sénia la VIII edició del Certamen Internacional de Bandes de Música

senia2

Foto de la VII edició del certament.

(Redacció).-L’Agrupació Musical Senienca (AMS) de la Sénia ha organitzat per al proper dissabte una  vuitena edició del Certamen Internacional de Bandes de Música Vila de la Sénia. Un esdeveniment únic a Catalunya que assolirà la present edició el dia 11 d’abril d’aquest 2015. Serà a la Casa de Cultura i amb la participació d’un total de quatre bandes de música :
La Banda de Música de la Societat Musical de Fortaleny (València), la Unió Musical Torrevejense de Torrevella (Alacant), la d’Alcazar de San Juan (Ciudad Real) i la Banda de Música de la Societat Musical l’Aliança de Mutxamel (Alacant)

Com cada any, l’organització ha continuat apostant per un jurat de caire internacional. Enguany hi formaran part Franco Cesarini (Suïssa), Lorenzo Pusceddu (Itàlia) i Gregorio Casasempere (Espanya). Tots tres valoraran aspectes tècnics i interpretatius d’acord a les obres que interpretaran cadascuna de les formacions. Com sempre, n’hi haurà una de lliure, elegida per la pròpia banda, i un altra d’obligada. En aquesta setena edició l’obra obligada de segona secció és Arizona de Franco Cesarini. La jornada de dissabte 11 d’abril començarà a les 15.30h amb la cercavila de presentació de les bandes participants. El Certamen començarà a les 16.30h a la Casa de Cultura.

La Font de l’Arboç acollirà enguany el concert de primavera dels músics godallencs.

ConcertPrimavera2013_2(Redacció/J.Roig).-L’Agrupació Musical de Godall, un any més per aquestes dates , organitza el concert de primavera que enguany tindrà lloc el proper dissabte 1 de juny, a les 19’00 hores.

En aquesta ocasió, el concert no es realitzarà a l’espai habitual, el Casal Municipal, sinó que es portarà a terme a la Font de l’Arboç  conegut paratge a la Serra de Godall adequat com a àrea recreativa  habilitada com un gran espai per gaudir i contemplar els paratges que l’envolten.

El municipi veí  es difon arreu del territori sota l’eslògan: Godall, Serra de Paisatges, és per això que des de l’Agrupació Musical de Godall, es vol  contribuir a difondre els diferents espais naturals i únics, que conformen el terme i creuen que una bona manera de fer-ho és a través de la música, per això oferiran  el concert de primavera a la Font l’Arboç.

Al bell mig de la natura entre  arbres i vegetació  i amb el so de  l’aigua que brulla de la font imparable ,es preveu crear l’escenari perfecte per a que els músics de la  Agrupació  interpreten les diferents peces que  han preparat per aquest singular concert primaveral .

L’Agrupació Musical de Godall invita a tothom a desplaçar-se  el proper 1 de juny fins  a la Font de l’Arboç per gaudir de la música en aquest indret natural .

La Banda es va crear el 1985  impulsada per un grup de pares amb l’objectiu d’iniciar els seus fills en l’activitat musical debutant  el 1986,  a les festes majors de la població. Des de llavors ha estat dirigida per Fernando Guarch i Bordes. El 1987 va ingressar a la Federació Catalana de Societats Musicals.
Actualment la formen quaranta-cinc músics i l’escola de l’AMG té uns 85 alumnes.