Entrades

A finals de Març del 2015, Santa Jaume d’Enveja estrenarà l’Auditori Municipal

P1010088

Càstor Gonell, alcalde de Sant Jaume d’Enveja, participant al “Món local” de La Plana Ràdio.(Foto:J.Roig)

Aquesta és la previsió que en fa l’alcalde del municipi de les obres que han començat recentment als baixos del nou ajuntament.
Castor Gonell dius que l’obra vol dignificar el treball de dos de les entitats més veteranes del municipi, el Grup de Teatre i la Banda de Música

(J.Roig/T.G.).-La segona quinzena del passat mes de Setembre el secretari general de l’Esport, Ivan Tibau, i l’alcalde de Sant Jaume d’Enveja, Joan Castor Gonell, inauguraven el nou pavelló poliesportiu del municipi. Unes obres llargament reivindicades, que començaven l’any 2008, però que l’inici de la crisi econòmica i la reducció dels ingressos de l’Ajuntament van ralentitzar fins al punt de no poder complir els terminis previstos. Finalment, l’obra es va acabar a finals del 2013 i des d’aleshores s’ha treballat en l’equipament de les instal•lacions.

Ara, l’alcalde de Sant Jaume, tal i com explicava a La Plana Ràdio des del programa “Món local”, té l’objectiu de poder acabar dintre del primer trimestre del proper 2015, les obres del nou Auditori Municipal que fa pocs dies s’ha començat a construir als baixos de l’edifici del nou ajuntament. Gonell deia que es una altra obra molt necessària per al municipi, sobretot per dignificar el treball de dos de les principals entitats del municipi, el Grup de Teatre i la Banda de Música, “perquè mai han tingut un local adequat per poder dur a terme les seues activitats” justificava.

L’alcalde de Sant Jaume d’Enveja deia també que està molt satisfet de l’ús que s’està donant al recent inaugurat Poliesportiu que permet ja la pràctica d’esports com el bàsquet, futbol sala o gimnàstica rítmica o a les activitats esportives extraescolars de l’AMPA, tot i que s’està treballant també en la promoció de les instal•lacions per potenciar la pràctica d’altres esports amb menys tradició al municipi.

Santa Bàrbara tindrà un nou parc a la zona de l’ Institut

skateparc_EDITORA9808EDITORA_5301S’anomenarà “Parc de l’ Independència” i comptarà amb una zona de skate i un auditori a l’aire lliure.

(J.Roig/AdSB/T.G.).-Tal com està contemplat a les Normes Subsidiàries Urbanístiques de Santa Bàrbara, baix de la plaça Europa o lo que és lo mateix, a continuació de la rotonda que hi ha a l’Institut, han comença els moviments de terra previs per a la posterior contrucció d’una nova zona verda que rebrà el nom de Parc de la Independència.

Tot i que el parc està concebut principalment per passejar i gaudir de la tranquil•litat de la zona, amb bancs i una arbrada important que donaran sensació de relaxament, s’aprofitarà també per respondre a una reivindicació que els darreres temps ha rebut el consistori per part del jovent del poble aficionat a la moda dels patinets o skates, per això s’hi construirà una pista per a la pràctica d’aquest esport, tant de moda darrerament.El regidor d’esport, Eric Bel, explicava que aquesta pista d’skate ja es contemplava al programa electoral del 2011.

El nou parc estarà composat per diversos espais ben diferenciats i a banda de la zona de l’Skate Park, que abastarà una superfície total de 355 m2, hi haurà també una zona de passeig arbrada amb una superfície total de 500 m2, una zona amb escenari i per assistència de públic que tindrà una superfície de 35 m2 i 260 m2 de platea i un passeig central que creuarà tot l’espai verd de nord a sud, que unirà l’Institut amb el centre de la població en línia recta.

L’enllumenat programat per al nou espai persegueix el màxim d’eficiència energètica i intenta minimitzar els consums elèctrics, en aquest sentit, tot l’enllumenat s’alimentarà amb llum solar, que combinada amb l’última tecnologia led ha de suposar un baix cost en les despeses de manteniment del parc.

Els treballs que aniran a càrrec de la brigada municipal  i planers en situació d’atur, i tanmateix reforçats amb empreses de la població, compten amb un pressupost inicial de 50.000 euros.