Entrades

Un grup de joves planers està gestant una nova associació

Dani Royo i Juanjo Vegué (Foto: T.G.)

Es diu “Joventut planera” i vol donar resposta a les inquietuds de la franja de població que està entre els 16 i els 30 anys.
La seua intenció és participar en les activitats que s’organitzen al poble, però també de promoure’n d’altres d’específiques.

(J.Roig/T.G.).-Prenent el model existent a altres pobles del nostre entorn, un grup de joves de Santa Bàrbara han decidit posar en marxa una associació que s’anomena “Joventut Planera” i que vol visualitzar les inquietuds i iniciatives que puguin sorgir entre els veïns i veïnes del poble, compresos en la franja d’edat entre els 16 i 30 anys.
Els portaveus són Juanjo Vegue i Dani Royo. Ells explicaven, des de La Plana Ràdio, que, tot i ser conscients que existeixen altres entitats en les que els joves poden sentir-se encabits, lo cert és que no s’hi senten representats al cent per cent, per això, tot i que sempre costa que algú prengui la iniciativa, finalment van decidir crear aquesta nova associació.

De moment, l’entitat està en procés de constitució, però mentre es gestiona tota la paperassa necessària per legalitzar-la, els joves  ja tenen al cap algunes de les propostes per als associats, com la creació d’un grup d’Instagram, que ja està en marxa, o la participació, aquest cap de setmana,  al Carnaval planer organitzant una comparsa, per desplaçar-se en acabar,  al de Vinaròs amb un autobús.

Els joves promotors d’aquesta associació ens explicaven que la idea és que l’entitat estigui representada per nois i noies de les diferents quintes i colles que serien els portaveus de les iniciatives i propostes que es vulguin debatre a l’hora de dinamitzar-la.

Santa Bàrbara aprofita el dia del seu Patró per inaugurar oficialment L’ Hotel d’Entitats

hotel

Foto de grup de l’alcalde i pubilles amb presidentes i presidents de les associacions assitents a l’acte (Foto:A.Ollés)

L’ equipament va començar a donar servei el passat mes de Febrer tot i ahir els presidents i presidentes de diferents entitats van compartir l’acte simbòlic de tallar la cinta inaugural.

(J.Roig).-Ahir dilluns, dia de Sant Gregori i festiu a Santa Bàrbara per ser el patró del nostre poble, es va aprofitar per inaugurar oficialment el nou Hotel d’Entitats, un espai de trobada per a les associacions del nostre poble, que va obrir portes el passat mes de Febrer i que té com a objectiu que les entitats i col•lectius puguin utilitzar l’equipament per a la realització de reunions, xerrades, juntes o guardar la seua documentació i material, entre altres usos.
L’acte, presidit per l’Alcalde Alfred Blanch, va comptar amb la presència de la majoria de presidents i presidentes de les diferents entitats locals (que van ser els encarregats de tallar, conjuntament, la cinta inaugural ), i representants de diferents entitats locals i altres veïns del poble que van voler assistir a l’acte, obert convocat per l’ajuntament a les sis i mitja de la tarda.

L’edifici, que va ser adquirit per l’Ajuntament l’any 2009 i que ha estat rehabilitat per operaris de la brigada municipal i treballadors provinents de plans concrets d’ocupació i persones provinents dels treballs per a la comunitat, compta amb tres plantes, a les que s’accedeix des de la planta baixa situada al carrer Ametller. L’interior es distribueix amb quatre sales de reunions i sis petits despatxos o “

ó.

El Centre d’Interpretació de la Vida a la Plana acull una exposició per mostrar el patrimoni de les construccions de pedra seca del territori.

expo

Una mostra de l’exposició (Foto: Museu Vida a la Plana)

S’inaugura avui a Santa Bàrbara, en el marc de les XXV Jornades Culturals.
Coincidint amb aquest inauguració, a continuació, es presentarà el llibre “El llagut de les paraules”, de Joan Maria Pont Bel.
Dissabte, l’associació de DJ,s de Santa Bàrbara, també organtiza un taller per a nens.

(J.Roig/T.G./AdSB).“La pedra seca al Camp de Tarragona i les Terres de l’Ebre”. Aquest és el títol de l’exposició que s’inaugura avui divendres, 6 de maig a les 19 h al Centre d’Interpretació de la Vida a la Plana de Santa Bàrbara i que es podrà visitar, en l’horari d’obertura habitual, fins el proper dia 29 de maig.

Aquesta mostra, organitzada per l’Ajuntament de Santa Bàrbara, el Consorci del Museu de les Terres de l’Ebre i la Diputació de Tarragona, s’emmarca dins de les XXV Jornades Culturals de Santa Bàrbara, que van començar el passat 11 d’abril i que finalitzen el cap de setmana del 21 i 22 de maig amb el Dia Internacional dels Museus.

La mostra, inclosa al programa d’exposicions itinerants de la Diputació de Tarragona, recorre, a través d’imatges, a aquesta tècnica constructiva que ha donat lloc a nombroses edificacions rurals i agrícoles al Camp de Tarragona i les Terres de l’Ebre. A més, es poden veure algunes de les edificacions més singulars construïdes amb aquesta tècnica a la comarca del Montsià.

L’objectiu de la mostra és el de difondre les construccions de pedra seca del territori a la vegada que es dóna a conèixer l’ahir i l’avui d’unes construccions en què no només destaquen els valors estètics, sinó que també són importants els valors culturals relacionats amb l’ús d’eines i de tècniques singulars basades en el coneixement empíric del territori.

En les construccions de pedra seca no s’utilitza cap altre material que la pedra. De fet, s’aprofiten les seves característiques intrínseques i mecàniques i es col·loquen de forma que s’aconsegueixi estabilitat i rigidesa, donant lloc a infinitat de formes diferents.

Les comarques de Tarragona i les Terres de l’Ebre, especialment el Montsià, són riques en aquest tipus de patrimoni. A la gran quantitat de construccions s’ha d’afegir la gran varietat de funció i estructura. Aquestes construccions, s’han revaloritzat com a patrimoni fortament identitari, indissoluble del món rural, en general, i del món agrícola i ramader, en particular. Aquesta exposició, que es podrà veure de forma gratuïta al Museu de la Vida a la Plana, és fruit del treball continuat d’un grup de persones que ha treballat en la recuperació d’aquest patrimoni des de l’any 1999.

Coincidint amb aquest inauguració, a continuació, hi haurà la presentació i original glossa del llibre El llagut de les paraules, de Joan Maria Pont Bel, fill de Santa Bàrbara establert a Barcelona, i lectura dramatitzada d’una selecció dels seus textos.

El mateix dissabte però a les 11 del matí, l’associació de DJ,s de Santa Bàrbara han organtizat un Taller de DJ’s per a nens, joves i adults. L’activitat es farà al nou Hotel d’Entitats que, per cert, serà inaugurat oficialment el proper dilluns 9 de maig, dia del patró Sant Gregori i per tant festiu al nostre poble

Obre l’Hotel d’Entitats de Santa Bàrbara

12790907_10209116935145247_6898374846995179938_n

Sala gran de reunions (Foto:A.Ollés)

1

Entrada interior hotel (Foto:A.Ollés)

Aquest nou equipament ja ha començat a donar servei a les entitats del poble, com a resposta per facilitar el desenvolupament i el treball associatiu local .

(J.Roig/T.G.).-Des de fa poc més d’una setmana, el nou Hotel d’Entitats de Santa Bàrbara ha obert les seues portes i algunes associacions del municipi ja han començat a fer-ne us. Segons els responsable politics locals, aquest nou equipament, que posa en marxa l’ajuntament de Santa Bàrbara, és fruit de la necessitat detectada, segons la qual, era necessari donar una solució definitiva perquè totes les associacions, entitats, juntes diverses de veïns, etc. que fins ara no tenien una seu fixa, disposessin d’un punt de reunió comú, una seu social on poder guarda materials i dur a terme la corresponent gestió administrativa, tasca que fins ara moltes entitats tenien que gestionar als domicilis particulars dels dirigents de les mateixes, com explicava la presidenta del Club de Twirling de Santa Bàrbara, Olga Tomàs. “A les entitats en anirà molt bé. És una idea molta bona que ha tingut l’ajuntament”, deia.

L’edifici, que va ser adquirit per l’Ajuntament l’any 2009 i que ha estat rehabilitat per operaris de la brigada municipal, ajudada per plans concrets d’ocupació i persones provinents dels treballs per a la comunitat, compta amb tres plantes, accedint-se des de la planta baixa situada al carrer Ametller. L’interior, tal com explicava l’alcalde planer, Alfred Blanch, es distribueix amb quatre sales de reunions i sis petits despatxos o “box” per a que les entitats puguin guardar la seua documentació i dur a terme les corresponents tasques de gestió.

Els “hotels d’entitats” són equipaments cívics destinats a donar suport a associacions i entitats sense ànim de lucre a través de diferents línies de col•laboració, i que faciliten el treball associatiu oferint diversos serveis per al seu desenvolupament. El passat mes de gener es va presentar a les entitats, amb una visita a les instal•lacions i ara, des de la passada setmana ha començat ha ser operatiu.