Entrades

La nova App de Santa Bàrbara una manera diferent d’acostar informació.

Oferir a la ciutadania les eines i serveis més actuals per facilitar l’accés a tota la informació del nostre poble, és un dels motius d’aquest nou aplicatiu.

La Plana Ràdio també podrà escoltar-se amb aquesta nova app.

(L.P.R) L’ajuntament de Santa Bàrbara segueix apostant per les noves tecnologies i ha posat en marxa una nova app amb continguts d’interès general de la localitat.

La primera app que va posar en funcionament, la regidoria de noves tecnologies, fou l’E-Bando que en l’actualitat ja compta amb 2.507 usuaris.

Ara amb aquesta nova aplicació, els seus usuaris poden tenir tota mena de continguts municipals; notícies, agenda d’activitats, telèfons d’interès, punts wifi, informació de les rutes saludables, informació bàsica dels serveis municipals i altres recursos útils tant per a la ciutadania com per als visitants i també ràdio.

Una de les opcions d’aquesta app és poder escoltar la Plana Ràdio. A les diferents opcions per poder escoltar l’emissora municipal, ara si suma aquest nou aplicatiu. Recordem que fins ara també es pot sentir  a través de la web laplanaradio.cat i amb d’altres aplicatius on-line.

L’aplicació ja està disponible per a tots els dispositius mòbils, tant per a iOS com per a Android, a les plataformes habituals de descàrrega. Per la seva part, l’Ajuntament, en aquest cas des de l’Smartcentre, també posa tots els seus recursos tècnics i personals per ajudar a tots els usuaris que necessitin suport per a la instal·lació de l’aplicació

Un jove de Santa Bàrbara crea una aplicació per conèixer les plantes del Port

capturada

 

De moment inclou 50 plantes, però la intenció és anar ampliant-la.

 

(J.Roig/T.G.).-La seua afició a les plantes i a l’excursionisme va portar al jove planer Arnau Roé, estudiant de 2ón de batxillerat, a escollir per al seu treball de recerca el món de les plantes i específicament les que ha pogut anar trobant, observant i dibuixant en les seues sortides pel Port.
Arnau va creure que el seu treball d’estudiant podria tenir una utilitat més enllà de la acadèmica i per això ha decidit crear una aplicació per a Android que es diu “Plantes del Port” i que de moment ens permet reconèixer un total de 50 plantes que podem trobar en aquesta àrea geogràfica tant propera a nosaltres.

La APP es pot descarregat al Play Store i funciona movent-te per diferents pantalles que et permeten anar seleccionant les característiques de la planta consultada fins arribar a identificar-la. Un cop localitzada et permet conèixer la descripció de la planta, a quines zones dels Ports es pot trobar, a quina alzada i les seues propietas.

Arnau explica en la descripció de l’aplicació que va dirigida especialment a la gent que no és experta en botànica per a que pugui identificar i conèixer, mentre visita el massís del Port, les 50 plantes més representatives que s’hi poden trobar mitjançant una clau dicotòmica.”Crec que l’app és una forma didàctica, amena i fàcil de descobrir les plantes més representatives del Port d’una manera alternativa a les tradicionals guies de camp”, conclou el jove.

 

Els veïns de Santa Bàrbara ja poden rebre els bans als seu mòbil

P1010725L’ajuntament a activat aquesta setmana l’aplicació eBando  que permet als veïns conèixer gratuïtament i on-line els pregons municipals.
D’aquesta manera, el nostre  es converteixen el primer municipi del Montsià en utilitzar aquesta tecnologia comunicativa, ja que fins ara solament estava disponible a alguns pobles de la Ribera d’Ebre.

(J.Roig/ AdSB).-L’Ajuntament de Santa Bàrbara posa a la disposició dels seus ciutadans un nou servei de comunicació fent ús de les noves tecnologies. Es tracta del “pregó electrònic” que mitjançat l’aplicació eBando fa possible que tot aquell usuari que disposi d’un mòbil smartphone o una tablet pugui rebre de manera totalment gratuïta els bans i comunicats locals que fins ara solament es podien escoltar per la veu pública o per la Plana Ràdio.

El regidor de Comunicació del nostre municipi explicava que és una vella reivindicació dels veïns que tenen algun tipus de dificultat per poder escoltar els bans i comunicats des dels mètodes tradicionals. Amb aquesta nova iniciativa l’Ajuntament de Santa Bàrbara també aconseguirà  que les notes d’avís i comunicats locals arribin  a una franja de la població que per motius laborals, geogràfics, de vacances o de qualsevol mena tampoc no els poden escoltar.

En un principi s’havia pensat en oferir aquest  servei  via sms, per amb  l’aparició d’aquesta app  la comunicació amb els usuaris és molt més àgil i permet rebre  directament  l’ informació en els seus mòbils o tablets, siguin al lloc que siguin. Els veïns interessats en gaudir d’aquest servei només han de descarregar-se de manera gratuïta l’aplicació eBando al seu telèfon mòbil o tablet, i un cop iniciada, buscar el municipi de Santa Bàrbara teclejant el nom o el codi postal. A partir d’aquí, cada vegada que l’Ajuntament faci un pregó per la veu pública o a través de la Plana Ràdio, l’usuari també rebrà una alerta al seu dispositiu amb la mateixa informació del pregó.

L’aplicació eBando ja la fan servir nombrosos ajuntaments catalans, encara que a les Terres de l’Ebre fins ara solament estava disponible en alguns municipis de la Ribera d’Ebre.

En el cas del nostre poble, sembla que l’iniciativa està tenint una resposta força positiva per part dels usuaris perquè segons comentava el mateix Ollés, en menys de 24 hores des de la posada en marxa de l’aplicació, ja se l’havien descarregat un centenar de persones.