Entrades

L’Associació Dones Planeres celebra les seves noces d’Argent

D’esquerra dreta, Lucrècia Rodríguez, sòcia fundadora i Iolanda Valldepérez, actual presidenta de les Dones Planeres (Foto: T.G.)

Dissabte vinent celebraran una festa en què, entre altres actes, es reconeixerà la tasca duta a terme per les sis presidentes que ha tingut l’entitat al decurs d’aquests 25 anys.

(J.Roig/T.G.).-Coincidint amb la data d’aprovació dels seus estatus, l’Associació de Dones Planeres celebrarà, el proper cap de setmana, el seu 25è Aniversari.
Yolanda Valldepérez, presidenta de l’entitat explicava a la nostra emissora que, igual que es va destacar el 10è i el 20è aniversari, aquesta xifrà “rodona” també mereix l’organització d’alguna activitat especial i la primera serà la festa que han preparat per a aquest dissabte, 1 d’Abril, i en la que es preveu l’assistència de tres quartes parts de les més 300 sòcies amb què compta actualment l’associació.

La festa que han preparat a la sala polivalent del Centre Cultural, estarà presidida per les sis presidentes que han tingut l’entitat al decurs d’aquest quart de segle, més una quarantena de membres que han format part de les diferents juntes.

Després de la part més protocol·lària, amb parlaments i reconeixements, s’encetarà una part més lúdica, on, encara que sense entrar en detalls, l’actual presidenta va avançar que la música i actuacions sorpresa, seran les protagonistes.

L’Associació Dones Planeres va néixer l’any 1992, fruit de la iniciativa d’un nucli de dones del poble que participaven en uns cursos de manualitats que impartia la que es convertiria en primera presidenta, Pepita Mulet.

El CEP proposa “tres quarantes i un procés d’independència”

marius

Màrius Pont, president del CEP de Santa Bàrbara. (Foto: T.G.)

El grup d’estudis local presenta una exposició per commemorar els 40 anys de tres entitats locals i avançar l’efemèride de l’inici del procés de segregació de Santa Bàrbara de La Galera.

(J.Roig/T.G.).-“Tres quarantes i un procés d’independència”, aquest podria ser el títol de les exposicions que el Centre d’Estudis Planers a preparat per mostrar al seu estand durant el dies de la fira de l’oli, que serà inaugurada aquest dissabte a Santa Bàrbara.
Marius Pont, president del CEP, deia que s’ha volgut fer un reconeixement a tres entitats locals que enguany compleixen quatre dècades, encara que de manera molt diferents.
D’una banda es mostraran fotografies i altre material del Grup Teatral Planer que enguany arriba, encara en actiu, al seu 40é aniversari.

Una altra entitat també compleix aquesta efemèride, tot i que en aquest cas ja no està en actiu. Es tracta de la Banda de Cornetes i Tabals que encara que  fa deu anys que van plegar, han representat un actiu cultural i formatiu important al nostre municipi. Finalment, enguany també és la 40èna promoció de Pubilles i per aquest motius s’ha reservat un espai a l’estand per exposar una mostra d’imatges d’aquesta figura imprescindible i representativa de la Festa Major.
Pont també explicava que hi haurà una quarta proposta, en aquest cas no per recordar els 40 sinó per avançar que l’any que ve es commemoraran els 200 anys de l’inici del procés d’independència que el nostre poble va engegar per segregar-se de La Galera.

El CEP, com tots els anys, aprofita les exposicions per interactuar amb els visitants als qui proposa uns qüestionaris, amb una sèrie de preguntes sobre els temes exposats que s’han de respondre i que donen dret a guanyar els premis que es sortegen el darrer dia de fira. També s’aprofitarà per lliurar als socis del CEP el nou calendari per al 2017 que enguany té com a tema precisament els 200 anys de l’inici del procés de segregació.

 La trobada dels Xiquets Grup Balmes, “Un dia espectacular”

ESTA SI

(Foto: MAH)

El diumenge es van reunir per tornar a tocar recordant el 40 aniversari de la seua fundació acompanyats per les majorets veteranes.

La darrera presidenta de la entitat i promotora de l’acte, Marisin Accensi, deia sentir-se orgullosa de com va sortir la festa i agraida amb els que hi van participar.

(J.Roig/T.G.).-Tal i com estava programat, el passat diumenge i per unes hores, la banda de cornetes i tabals “Xiquets Grup Balmes” de Santa Bàrbara es va poder tornar a escoltar pels carrers del nostre poble per celebrar el 40 aniversari de la seua creació.
Els 50 músics, acompanyats per una quarantena de majorets veteranes que van voler compartir l’efemèride, van rebre el caliu del públic que es va congregar al carrer Major i al poliesportiu per poder gaudir de la seua actuació i reviure el millors moments d’esplendor dels “Xiquets”, guanyadors de diversos campionats de Catalunya i Espanya al decurs de la seua trajectòria professional, acabada ara farà just una dècada.

La darrera presidenta de la entitat i promotora de l’acte, Marisin Accensi, diu sentir-se orgullosa de com va sortir la festa i titllava el dia d’espectacular, perquè l’ impressió era de que tothom s’ho havia passat bé, “es va crear molt d’ambient al poble i fins i tot els bars ho van notar”, deia.

Accensi volia mostrar també els seu agraïment a totes les persones que, d’una manera o d’un altra, van participar per a que la festa fos un èxit, amb una menció molt especial per als diferents presidents que va tenir l’entitat al decurs de la seua història, alguns ja desapareguts i altres que també van participar de l’acte i, òbviament, per al fundador de la banda Alejandro Castells que, tot i el seu delicat estat de salut, també hi va assistir.

Tant els músics com les majorets veteranes van rebre un petit obsequi recordatori de l’aniversari, finançat per la mateixa expresidenta i l’expresident de les majorets Paco Casadó.
En quant a la possibilitat de que es pugui fer una darrera aparició els dia de la Ofrena, ja dintre de les properes Festes Majors, Accensi no ho descartava i es mostrava  disposada a fer les gestions per a que, si en tenen ganes, tant la banda com les majorets, puguin fer una darrer actuació junts.

Se’n van, però no se’n van del tot

XIQUETS1

Aquest diumenge, més de 50 músics es trobaran per commemorar el 40 aniversari dels Xiquets Grup Balmes de Santa Bàrbara.

El grup de cornetes i tabals va plegar ara fa deu anys, però el retrobament per acompanyar l’aniversari de les majorets els va animar a reeditar la trobada per celebrar les 4 dècades de la seua creació.

(J.Roig/T.G.).-Pot semblar una paradoxa celebrar l’aniversari d’una entitat que ja no existeix com a tal, però de vegades la voluntat de les persones que hi van formar part, la nostàlgia o l’ implantació que va tenir al seu entorn més immediat, pot provocar situacions com la que es viurà a Santa Bàrbara aquest proper diumenge, 19 de juny quant la banda de Cornetes i Tabals “Xiquets Grup Balmes torni a reviure per unes hores per tal de celebrar els 40 anys del seu naixement.
I és que, encara que l’entitat va fer la seua darrera actuació oficial el desembre de l’any 2006, ara fa dos anys i amb motiu d’acompanyar a les majorets de Santa Bàrbara pel seu 40 aniversari, es va tornar a reunir un bon grapat de músics de la banda revifant les ganes de retrobar-se quant es complís també el seu, cosa que succeeix aquest 2016.
Per aquest motiu i des de fa uns mesos, els antics músics estan assajant per que els puguem tornar escoltar aquest diumenge , segurament ja per darrera vegada, en un acte simbòlic que, tal com explicava la darrera presidenta que va tenir l’entitat i promotora del retrobament, Marisin Accensi, no serà tot lo lluït que haurien desitjat per les dificultats que ha hagut per poder coordinador els tempos dels assajos, però que portarà de nou a la banda a fer una petita actuació a la plaça Major primer i al poliesportiu municipal desprès, per acabar amb un dinar de germanor amb musics, familiars i simpatitzants.

Per celebrar aquest singular aniversari, en el que està previst que hi participen més de 50 músics entre cornetes i tabals, es comptarà també amb la col•laboració la desfilada de les majorets de Santa Bàrbara que d’aquesta manera els tornaran l’acompanyament d’ara fa dos anys.
Accensi es mostrava escèptica sobre la possibilitat de que aquest retrobament pugues provocar la resurrecció de la entitat tot i que els músics ara estan amb ganes, però “ en lo que m’ha costat arribar aquí, de moment sortim el diumenge i desprès ja ho veurem”, deia.