Posts

L’escola proposa un nou horari per al curs vinent

Els mestres proposen retardar 30 minuts l’horari de sortida al matí que s’avançaria a la tarda.

Creuen que això optimitzaria el rendiment dels alumnes, que treballen millor als matins.

Des de l’AMPA ja han anunciat que hi votaran en contra.

(J.Roig/T.G.).-El nou equip directiu de l’escola Jaume Balmes ha presentat a l’AMPA del centre la proposta d’un nou horari escolar que s’aplicaria a partir del curs vinent, en cas de prosperar la iniciativa.
El claustre de professors va aprovar presentar al Consell Escolar un horari que aniria de les 9 a les 12.30  al matí i de les 15 a les 16.30 a la tarda, retardant 30 minuts la sortida pel matí respecte de l’horari actual i avançant l’hora de sortida.
Aquest canvi permetria optimitzar el rendiment dels alumnes, ja que segons explica Núria Gaya, membre de l’AMPA, “els infants rendeixen més al matí que no pas a la tarda”.

Aquesta proposta va ser rebutjada per un 56% dels assistents a l’assemblea de l’Ampa, mentre que un 30% hi va votar a favor i un 13% es va abstenir. Des de la entitat però, es plantegen la representativitat que pot tenir aquest resultat a l’hora de defensar-lo, tenint en compte que d’un col·lectiu de 550 pares i mares, solament un 10% van assistir a l’assemblea.

Així doncs, el tema del nou horari queda pendent que s’acabi aprovant o no al Consell Escolar, on hi ha representat el claustre de mestres, l’Ampa i l’ajuntament. Recordem que la proposta va ser presentada pels mestres, que els pares ja han anunciat que hi votaran en contra, i per tant cal estar atents a lo que es pugui decidir en aquesta votació final.

L’Ampa de l’escola de Santa Bàrbara també organitza un campus per Setmana Santa

S’organitzaran tres dies d’activitats relacionades amb la pasqua i es vol pintar zones de joc al pati del centre.
El preu del campus és de sis o quinze euros i el termini d’inscripcions acaba el dia 31 de març.

(J.Roig/T.G.).-Si la passada setmana explicàvem que el CF Santa Bàrbara organitzava un campus esportiu durant les properes vacances de Setmana Santa, avui ens fem ressò d’una iniciativa similar que neix de l’ AMPA de l’escola Jaume Balmes del nostre poble.
També per primera vegada i per tal que els infants puguin estar atesos durant els dies previs als pròpiament festius, l’entitat ha decidit organitzar tres dies de Campus escolar entre el dilluns i el dimecres de la Setmana Santa, és a dir, entre el 10 i 12 d’abril. Núria Royo i Núria Gaya, membres de l’Ampa, explicaven que els horaris seran des de les 9 del matí fins a la 1 de la tarda i que les activitats que han organitzat per als assistents estan estretament relacionades amb el centre i la festa que commemora el calendari. Així, entre altres activitats, es faran pintures a la zona del pati, mones de pasqua i fins i tot una excursió.

El preu del Campus escolar és de sis euros per un dia o quinze si es prefereix el pac dels tres dies. El termini per fer les inscripcions acaba aquest divendres 31 de març i es poden fer als matins a les nou, directament a la monitora del menjador escolar o el mateix divendres entre les tres i les cinc de la tarda al mateix menjador.

L’escola Jaume Balmes de Santa Bàrbara obre les portes als pares dels alumnes

14681816_10209328869533065_2972324830998116631_n

D’esquerra a dreta, Núria Royo i Bàrbara Rodrigo. (Foto: T.G.)

Aquest curs podran assistir a les festes que organitza el centre, com per exemple la de la Castanyada.

L’AMPA de l’escola també anuncia que organitzarà campus per a que els escolars estiguin atesos en determinades dates de l’any en que no hi haurà classe.

També posa en marxa el bons multimèdia 10 per atendre necessitats puntuals dels alumnes.

(J.Roig/T.G.).-Ara fa una setmana, l’AMPA de l’escola Jaume Balmes de Santa Bàrbara va celebrar la seua assemblea general, on un dels punts principals era la presentació del nou equip directiu del centre que a partir d’aquest curs vol implantar una sèrie de novetats en la gestió de l’ escola i també amb la relació d’aquesta amb els pares i mares dels alumnes.
Bàrbara Rodrigo i Nuria Royo respectivament com a presidenta i vocal de l’Ampa planera explicaven a la ràdio del poble que el nou director els va explicar el seu projecte de centre, dels que va destacar la seua intenció de posar en marxa un programa de reutilització de llibres i, sobre tot, tornar a obrir les portes del col•legi per a que les festes que s’organitzen al centre estiguin obertes als pares dels alumnes, la més immediata, la de la Castanyada.
Un altre dels punts que l’Ampa volia destacar era que, per primer cop, aquest curs posaran en marxa uns campus especials per Setmana Santa i el 8 de Maig (que serà dia pont per la celebració de la festa del copatró Sant Gregori el dia 9), i que permetrà la conciliació familiar aquests dies en que no hi haurà classe, ja que, els nens que ho necessitin, estaran atesos igualment durant unes hores encara que els pares treballin.
L’assemblea va donar compte també de les activitats extraescolars que començaran properament com multi esport o ball o la d’anglès que ja ha començat. En canvi l’activitat de teatre de moment queda en suspens perquè no hi ha suficients inscrits.

Un altra novetat que explicaven les responsables de l’Ampa de l’escola són els anomenats pacs multimèdia 10 que es poden utilitzar durant tot el curs en el moment que la família, per la circumstància que sigui, necessiti que l’infant sigui atès fora de l’horari escolar. El pac de 10 serveis té un preu de 20 euros i es pot adquirir a l’entitat bancària amb la que treballa l’associació.

L’Ampa de l’escola Jaume Balmes contracta els serveis d’una empresa per oferir les activitats extraescolars.

ampa

Nuria Royo i Bàrbara Rodrigo, membre de l’Ampa i presidenta, respectivament. (Foto : T.G.)

Seguirà oferint també els servei d’acollida, multimèdia i menjador amb les monitores de la mateixa entitat.
Les activitats de tarda s’iniciaran al mes d’octubre i les de migdia al novembre.

(J.Roig/T.G.).-Amb l’inici del nou curs escolar, l’Ampa de l’escola Jaume Balmes de Santa Bàrbara posa en marxa també tots els serveis que ofereix als associats i que enguany tindran com a principal novetat la contractació d’una empresa que s’encarregarà de coordinar i dur a terme les activitats extraescolars.
Barbara Rodrigo, presidenta de l’entitat i Nuria Royo, membre activa de la mateixa, explicaven a La Plana Ràdio que es va decidir contractar l’empresa “Eixam, educació i lleure” per tal de poder regular les activitats que s’organitzen i que fos un mateix monitor que s’encarregués d’impartir-les durant tot el curs.

Aquesta empresa serà dons enguany l’encarregada d’impartir les classes de multi esport , anglès, teatre i ball, segons la presidenta de l’Ampa, una reivindicació molt especial de les nenes de l’associació.

Aquest canvi significa també un lleu increment al preu que els pares i mares hauran de pagar per les activitats que faran els seus fills. Així s’ofereixen pacs de 5 activitats per 61 euros, 4 activitats costaran 49 euros, 3 en valdrà 40 euros, 2 tindrà un cost de 25 euros i si es vol una sola activitat el preu serà de 17 euros. Si hi ha un germà, a la primera i segona activitat s’aplica un 10% de descompte.
A part dels serveis contractats a aquesta empresa, l’Ampa de l’escola planera també té les seues pròpies monitores que s’encarreguen de l’acollida matinal, el servei de menjador , les activitats multimèdia i les classes d’informàtica.

L’entitat també recorda que les activitats de tarda s’iniciaran al mes d’octubre i les de migdia al novembre. Podeu consultar les taules d’activitats i preus, així com informació en general de l’Ampa de l’escola al seu perfil del Facebook.