Entrades

Santa Bàrbara organitza un Taller per aprendre a viure amb l’Alzheimer

capturadaL’impartiran la psicòloga i la terapeuta l’Associació de familiars de Malalts d’Alzheimer Montsià.
El taller es perllongarà durant tres jornades aquest mes d’abril i tractarà temes que van del coneixement de la malaltia i els seus símptomes, la convivència amb ella o els problemes de mobilitat que presenta.

(J.Roig/T.G.).-Avui acaba el termini per poder inscriure’s al taller que l’Ajuntament de Santa Bàrbara ha organitzat, amb col•laboració amb l’Associació de familiars de Malalts d’Alzheimer Montsià, per tal de donar a conèixer unes pautes de comportament, especialment dirigides a aquelles famílies que tenen al seu càrrec malalts afectats per aquesta malaltia neurodegenerativa.

Meritxell Lluis, psicòloga de l’Associació, explicava a La Plana Ràdio que desprès de rebre la petició del nostre ajuntament, han preparat, especialment per a l’ocasió, aquest taller que han titulat “Aprenent s a viure amb l’Alzheimer” i que s’ha dividit en tres capítols que s’impartiran en tres sessions diferents els dies 11,18 i 25 d’Abril.

Les dos primeres sessions estaran impartides per la mateixa psicòloga i tractaran d’explicar que és l’Alzheimer i els símptomes d’alerta que té la malaltia. La segona anirà dedicada proposar unes pautes als cuidadors per saber conviure i afrontar els problemes que es troba a l’hora d’atendre els malalts . La sessió del dia 25 i darrera, estarà dirigida per la terapeuta del centre que tractarà la temàtica de les limitacions i mobilitat pateixen els pacients afectats per l’Alzheimer, explicant les pautes a seguir per a que el malalt pateixi el menys possible i el cuidador pugui atendre’l amb més facilitat.

Els taller s’impartirà per les tardes a l’Smartcentre de Santa Bàrbara entre les 16:30h i les 18:30h i les inscripcions, que recordem, es tanquen avui, es poden fer al Centre Municipal de Serveis Socials o trucant al telèfon 977718479.

Joan Rovira presentarà el seu disc Zoco en un concert a benefici de l’Associació de Familiars d’Alzheimer de les Terres de l’Ebre

El músic de Camarles,Joan Rovira

(Teveon).-El proper 24 de març, i a partir de les 21,30 de la nit, el músic de Camarles Joan Rovira presentarà a l’Auditori Felip Pedrell de Tortosa el seu nou disc i el seu nou grup Zoco.El concert , per iniciativa del cantant, serà un concert benèfic ja que la recaptació integra del mateix la donarà a l’Associació de Familiars d’Alzheimer de les Terres de l’Ebre. Les entrades al concert tindran un cost de 10 euros i ja poden adquirir-se en diferents punts de venda ubicats a Tortosa, l’Aldea, Camarles, Deltebre i Roquetes.

El vicepresident d’AFATE, Ignasi Vidal, ha agraït el gest solidari de l’artista, més tenint en compte el moment “delicat” pel que passa l’associació davant la retallada de subvencions  del departament de Salut.

Quant al disc, l’artista i compositor camarlenc, Joan Rovira, ha destacat que després de tocar dos anys en solitari a nivell nacional i internacional ha decidit crear aquesta nova banda, ZOCO, que compta amb la formació de tres grans músics: Adrià González, al teclat; Miki Santamaria, al baix i Dídak Fernández, a la bateria; Rovira posa la veu, guitarra i bombo electrònic. Segons ha explicat Rovira es tracta d’un disc fresc amb influència de música negra, italiana i folk que recull 12 cançons que ha composat arrel de les seves experiències en diferents llocs on ha viatjat; una combinació de temes propis que inclou grans clàssics del pop i soul internacional.

Acció Social i la Creu Roja presenten a les Terres de l’Ebre un servei de localitzador de persones malaltes d’Alzheimer

creu-rojaAl Sistema de Monitorització d’Alertes Personals s’hi acolliran prop d’una seixanta de persones de les Terres de l’Ebre i el Camp de Tarragona

El director dels serveis territorials del Departament d’Acció Social i Ciutadania a les Terres de l’Ebre, Adam Tomàs, i el president de la Creu Roja a la demarcació de Tarragona, Miquel Sunyer, presentaran el proper dijous el servei de localitzador de persones amb malalties degeneratives cognitives com ara l’Alzheimer. Llegir més

Es presenta la Gala Benèfica ‘Aquí estic jo!’ ,per la lluita contra l’ Alzheimer

alzheimer-afate-4L’Associació de Familiars d’Alzheimer de les Terres de l’Ebre (AFATE), Acadèmic, la Cambra de Comerç de Tortosa i Hife, amb el suport de la Delegació Territorial del Govern a les Terres de l’Ebre, organitzen la segona edició de la Gala benèfica “Aquí estic jo!” que tindrà lloc a Tortosa el dia 16 de febrer de 2009 a les 22.00 hores al Teatre Auditori Felip Pedrell de Tortosa. Es tracta d’una gala benèfica que comptarà amb diverses actuacions musicals d’artistes de les Terres de l’Ebre i d’altres artistes convidats:Nina i Montse Castellà, que se sumen a les de Moniato Xou, cor Flumine, Saragatona, Quico el Cèlio, Acadèmic Big Band, Nico i Masha, i Mikel Herzog i família.

Llegir més