Entrades

El bou capllaçat infantil i les vaquetes, de matinada, s’eliminen del programa de festes

La comissió de bous, ha decidit eliminar-los del programa festiu, per les reiterades denúncies dels antitaurins. Joaquim Martí explica que fins que no es defineixi clarament el que és participació “activa i no activa” es deixaran de fer.

(L.P.R.) A les Terres de l’Ebre,  quan s’inicien les Festes Majors, en alguns municipis, és tradicional que s’hi porten a terme activitats taurines com els correbous, bou capllaçat o bou embolat. El municipi de Santa Bàrbara però aquest any ha decidit retirar del programa festiu el bou capllaçat infantil i les vaquetes de la matinada. Els problemes continuats amb els antitaurins, han fet que la comissió hagi decidit treure’ls, per evitar qualsevol denúncia.

Joaquim Martí membre de la Comissió de bous explicava “el concepte de participació activa i no activa,  no està ben definida, nosaltres entenem activa anar prop del bou i per d’altres estar a 20 metres, el que no volem és pagar denúncies d’una manera reiterada […] quan això s’hagi definit clarament, els tornarem a incloure al programa”.

Tot i això, segons ens explicava Martí “continuem fent el bou capllaçat per adults aquest dissabte dia 13 a les 8 del matí i a més hem inclòs per primer cop al programa de festes, un concurs de ramaderies, per al primer divendres dia 12 de juliol, acte patrocinat per la penya Planers pels bous, en el que participen les ramaderies Hilario Princep, Germans Monferrer, José Vicente Machancoses i Dani Machancoses i posteriorment al mateix hi haurà el tradicional bou embolat amb la ramaderia d’Hilario Príncep”.

Santa Bàrbara també seguirà portant a terme les tradicionals tardes de bous amb el Concurs de Ramaderies que arriba a la seva 12a edició amb convidades com la del Marqués de Saka de Deba, Hnos, Ozcoz de Fuentes de Ebro, Fernando Machancoses de Cheste,Vicent Benavent de Quatretonda o la de Fernando Mansilla d’Ulldecona.