Entrades

L’associació “És per tu” fa una crida per fomentar l’acollida a l’Ebre.

 Actualment el municipi de Santa Bàrbara té dues famílies acollidores.

S’acullen nens i nenes de Chernòbil perquè puguin sortir de la zona afectada i fer revisions de salut.

Les acollides es promouen per als períodes d’estiu o Nadal.

L’associació “És per tu” fa uns 20 anys ,que durant els períodes d’estiu i Nadal, rep nens i nenes en famílies d’acollida de tot Catalunya,” la prioritat és treure’ls per temes de salut regenerar les defenses i el sistema immunològic”, ens ho explicava Elisa Nofre de la Sénia, una de les primeres ebrenques en acollir.

Bàrbara Rodrigo és una planera que ja havia tingut experiència en l’acollir un nen sahrauí, tot i que te una família nombrosa, esta molt satisfeta de poder aportar el seu granet de sorra aquesta “part de la família” que te a Ucranïa. Per a ella,  acollir és un fet enriquidor especialment per als seus tres fills biològics, que diu “han guanyat dos germans més el  Denis i la Karina”. Rodrigo explicava que l’adaptació dels nens, especialment amb l’idioma, ” són els primers quinze primers dies, passat aquest període de temps, tot és més fàcil, sobretot perquè els nens estant agraïts de rebre l’acollida i gaudir de noves experiències, si no ens entene’m ens fem entendre amb el llenguatge de signes”.

Les famílies que acullen se’n fan càrrec del viatge d’anada i tornada dels nens i que la seva estada sigui el més agradable possible, també s’encarreguen de fer-los un seguiment amb tots els temes mèdics que siguin necessaris, especialment els odontològics que són els que més els afecten.

La nit del 26 d’Abril de 1986, a la 1.23 h de la matinada del dissabte, al reactor número 4 de la central de Txernòbil, a Ucraïna, va tenir lloc el major accident de la història nuclear, a dia d’avui 160.000 km2 romanen contaminants , i l’absorció de grans quantitats de iode i cesi segueix afectant la salut de molts dels habitants de la zona, especialment nens i nenes.

Si hi ha alguna família interessada en acollir durant aquets mesos d’estiu, és pot posar en contacte amb Bàrbara Rodrigo o també ho pot fer visitant la web “És per tu”

Santa Bàrbara participa al servei de primera acollida proposat pel Govern

capturadaPermet les persones estrangeres i catalanes retornadesa, entre altres benificis, la formació i la certificació d’uns coneixements mínims per facilitar el viure i treballar a Catalunya.

(AdSB/J.Roig).-La Generalitat de Catalunya posa a l’abast un servei de primera acollida en col·laboració amb els ens locals, els agents socials i diverses entitats especialitzades.

El Servei de Primera Acollida, és el primer punt d’accés de qualsevol persona que s’adreça als Serveis Socials municipals.
El seu objectiu és oferir un espai per plantejar qualsevol problemàtica, donar escolta en un temps mínim d’espera i poder facilitar una primera resposta o orientació a les qüestions plantejades que permetin iniciar una via de resolució o millora de la situació exposada, amb l’intenció de promoure l’autonomia personal de les persones estrangeres i catalanes retornades i la igualtat d’oportunitats entre la ciutadania.

Des de la regidoria de Serveis Socials de Santa Bàrbara, se’ns informava que el nostre municipi s’ha sumat a aquesta iniciativa, que no té res a veure amb l’acollida de refugiats sirians, sinó que es tracta d’un conjunt d’accions i recursos que responen a les necessitats inicials de formació i informació de les persones nouvingudes. Inclou l’acompanyament, la formació i la certificació d’uns coneixements mínims per facilitar el viure i treballar a Catalunya.

Aquest Certificat d’Acollida és útil en els processos d’estrangeria com ara l’arrelament social, la modificació i/o renovació d’autoritzacions de residència, entre d’altres. El mateix certificat servirà a l’hora de buscar feina o de fer valer la formació i experiència.

Els continguts a acreditar per obtenir-lo es divideixen en tres mòduls. El primer, referit a l’idioma, és un mòdul per aprendre català i castellà amb un mínim de 90 hores de formació en cadascuna de les llengües oficials.
El segon facilita coneixements laborals i ofereix un mòdul sobre el mercat de treball amb una durada mínima de 15 hores.
I el tercer s’ofereix per donar a coneixer la nostra societat a través d’un mòdul per mostrar el municipi i els serveis de l’entorn més proper. Aquest módul té una durada mínima de 15 hores.

S’ha de tenir en compte que, fins al juny de 2016, poden fer ús del servei de primera acollida totes les persones estrangeres empadronades independentment de la data d’arribada, però ja a partir del juny de 2016, només podran tenir accés al servei si es porta menys d’un any empadronats.

Godall ofereix l’ Espai d’Acollida Turístic i Esportiu “Serra de Godall KM 0″ a senderistes i beteteros.

foto_3-71

Espai d’Acollida Turístic i Esportiu “Serra de Godall KM 0″- (Foto:socialistes.cat)

El centre, que obre els diumenge pel matí, ofereix informació de les rutes que es poden fer per la serra de Godall i dutxes als esportistes, un cop acaben el recorregut.
En una entrevista a La Plana Ràdio, l’alcaldessa del municipi també confirmava que encapçalarà la llista socialista a les municipals del 2015.
Recordem que, el passat Juliol, Teresa Esmel va substituir a Francesc Miró, alcalde de Godall els darrers els 15 anys.

(J.Roig/T.G.).-Un cop acabat l’estiu, l’alcaldessa de Godall, Teresa Esmel, valorava positivament la posada en marxa del nou Espai d’Acollida Turístic i Esportiu “Serra de Godall KM 0″, un equipament que s’ha instal•lat a un àrea de la pista d’estiu i on els visitants, especialment esportistes interessats en fer rutes de senderisme o BTT, hi poden trobar uns plafons explicatius de la serra i els principals atractius turístics del municipi. L’alcaldessa de Godall afegia també que l’Espai d’Acollida obre els diumenges pel matí i que és el lloc idoni per començar i acabar les rutes perquè, a banda d’informació sobre les mateixes, s’ofereix a l’esportista un servei de dutxes.
El centre, va significar una inversió de 130.000 euros i es va finançar una subvenció del projecte Leader i una altra de la diputació de Tarragona.
Teresa Esmel, també va aprofitar el seu pas pels estudis de La Plana Ràdio per confirmar que es presentarà com a cap de llista del PSC a Godall i que ja està treballant una llista, que reconeixia, no serà fàcil de fer.”Al poble petits la gent col•labora, ajuda, però formar part d’una llista ja costa una miqueta més.” Deia.
Recordem que el passat mes de Juliol,Teresa Esmel va substituir en el càrrec qui havia sigut alcalde de Godall durant els últims 15 anys, Francesc Miró, que deixava l’ajuntament per encapçalar la candidatura del PSC a l’alcaldia d’Amposta