Entrades

En un any, a Santa Bàrbara, s’han produït quatre accidents contra “faroles” d’enllumenat públic.

fanals1(J.Roig/T.G.).-Com a dada curiosa, el regidor de Governació, Antonio Ollés, informava des de la ràdio municipal que, al nostre poble i en un període de 12 mesos aproximadament, s’han produït quatre accidents de trànsit on els vehicles sinistrats han acabat impactant contra les “faroles” de l’enllumenat públic, “fruit de conduccions poc ortodoxes” lamentava l’edil, qui afegia que afortunadament no han provocat lesions greus als protagonistes que han pogut ser identificats.

La restitució dels fanals en alguns casos ha estat fàcil quan hi ha hagut acord entre les assegurances del propietari del vehicle i de l’ajuntament, però en altres casos, la resolució està pendent de judici.

Un altre problema que ha de resoldre el nostre ajuntament a l’hora de reposar els fanals trencats és trobar models iguals als existents, ja que, per la seva antiguitat, alguns s’han deixat de fabricar. Ollés deia que tot i així, dos ja han estat reposats, el tercer, que va patir l’impacte el novembre passat, s’arreglarà en les dies vinents i de moment quedarà l’accidentat més recentment, ara fa dues setmanes.

Els accidents contra les “faroles“es van produir al Passeig de les Quatre Carreteres, a la carretera de La Galera i als passejos de La Generalitat i de les Escoles.

 

Més de mig centenar de veïns de Santa Bárbara participen als cinc minuts de silenci en memòria de les víctimes de Freginals.

També s’ha fet un minut de silenci a la delegació del govern de les Terres de l’Ebre i a molts altres municipis del territori.

3 1 2(J.Roig/Redaccións).-Unes 60 persones s’han congregat aquest matí a les 12 del migdia davant l’ Ajuntament de Santa Bàrbara, responent a la crida que ha fet la Corporació Municipal per tal d’assistir a la concentració de cinc minuts en senyal de dol i condol per les víctimes de l’accident d’autocar d’aquest diumenge 20 de març a l’autopista AP-7, a l’alçada de la població de Freginals i en suport de les famílies dels afectats, una concentració que s’ha fet de forma simultània a la majoria d ajuntaments de les Terres de l’Ebre.
Paral•lelament el Govern de la Generalitat ha decretat dos dies de dol per la mort de les 13 estudiants. El president de la Generalitat i el rector de la Universitat de Barcelona han encapçalat els cinc minuts de silenci en memòria de les víctimes.
També s’ha fet un minut de silenci a la delegació del govern de les Terres de l’Ebre, on s’hi ha desplaçat el conseller d’interior, Jordi Jané, i el vicepresident del govern, Oriol Junqueras; la portaveu i consellera Neus Munté i el conseller de Sanitat, Antoni Comín. El minut de silenci ha acabat amb un aplaudiment.
A la UB les banderes  onegen a mig pal i, a dins, hi ha ubicat una catifa vermella amb tretze testos de roses blanques a banda i banda, en record de cadascuna de les víctimes de l’accident, que porta al llibre de condolences. Un grup d’estudiants que van compartir el viatge a València amb les víctimes els van voler retre el seu homenatge amb una encesa d’espelmes. Hores abans, la representació del govern català i la presidenta del Parlament havien anat a signar el llibre.

Demà es torna a tallar la N-340, mentre al senat es demana 1M€ per a l’A7

340Mentre els veïns convoquen per demà un nou tall de carretera a la N-340, es consensuen esmenes pel tram ebrenc de l’A-7 al Senat.

(J.Roig/Redacció).-Recordem i insistim en que, per tercera vegada en un mes, la Federació de Veïns d’Amposta, ha convocat a la gent del territori a la manifestació i tall de la carretera N-340, demà dijous a partir de les sis de la tarda.

Al igual que la passada setmana, es faran dos talls simultanis a aquesta hora. Un a l’Ametlla de Mar al Km. 1114 i l’altre a les Cases d’Alcanar al km 1063.
La manifestació es convoca per reclamar solucions urgents a l’alta sinistralitat que afecta aquesta via per la que, diàriament, hi circulen 25.000 vehicles, en una carretera d’un sol carril i en la que, aquest 2015, ja hi han perdut la vida 17 persones i 66 en els darrers 5 anys, convertint-se, possiblement, en una de les carreteres més perilloses de l’Estat.

Els talls de carretera es fan per demanar l’aixecament de barreres i la gratuïtat de l’autopista AP-7, com a mesura més immediata i mentre no s’executen mesures a més llarg termini, com la construcció del tram que queda de l’autovia A-7 entre l’Hospitalet de l’Infant i Cabanes o el desdoblament de la N-340.

Precisament ahir es donava a conèixer que, CDC, ICV i PSC, mitjançant els grups parlamentaris Català al Senat de Convergència i d’Unió i de l’Entesa pel Progrés de Catalunya, han acordat presentar les mateixes esmenes als pressupostos generals de l’Estat per al 2016, en el seu tràmit al Senat, per reclamar que es destini una partida a l’A-7. Les esmenes demanen que es consignin 500.000 euros al tram entre la Jana i el Perelló i 500.000 més entre el Perelló i l’Hospitalet de l’Infant.
Tots tres partits volen que durant el 2016 es pugui licitar, adjudicar i iniciar la redacció del projecte que ha de completar una infraestructura bàsica del corredor viari mediterrani fonamental per a les comunicacions de les Terres de l’Ebre i que ajudarà a articular molt millor el conjunt de la regió. Amb aquesta actuació es donaria solució a la problemàtica que pateixl’N-340 de col•lapse i sinistralitat elevada.

 

 

Un camió amb 25 tones de pinso portat per un conductor sota els efectes de l’alcohol bolca al Pinell de Brai

Foto: ACN

L’accident causa problemes de circulació a la C-43 durant unes set hores

(Redacció/J.Roig).-Un camió carregat amb 25 tones de pinso ha bolcat al pas de la carretera C-43 pel Pinell de Brai (Terra Alta), segons han informat els Mossos d’Esquadra.

Els fets van passar a les tres de la tarda d’aquest dijous, quan el tràiler va bolcar al quilòmetre 3 d’aquesta carretera. Va quedar ocupant un carril de la circulació i part del contrari. L’accident va ser molt aparatós i va obligar a donar pas alternatiu als turismes i es va restringit la circulació als vehicles pesants.

Els treballs de traspàs de la càrrega, retirada del camió accidentat i neteja de la via es van prolongar fins a les deu de la nit. El conductor, un veí d’Amposta, doblava la taxa d’alcoholèmia permesa.

El conductor va ser denunciat per conduir sota la influència de begudes alcohòliques, la qual cosa suposa una sanció econòmica i retirada de sis punts del permís de conduir.