Clou “ El Taller de Memòria 2012” que s’ organitza per als usuaris del Centre de Dia de Santa Bàrbara.

“Descobreix d’on vinc “ era una activitat que formava part del Pla de Foment de Lectura que organitza la biblioteca del nostre poble per als usuaris del Centre de Dia.

Grup que a portat a terme el taller (Foto AdSB)

(J.Roig/AdSB).-Dintre del  Pla de Foment de la Lectura 2012 organitzat des de  biblioteca José Escudé de Santa Bàrbara  conjuntament amb el Centre de Dia, aquest 2012 es va  iniciar un taller de memòria que tenia com a finalitat la prevenció de la pèrdua de la memòria i del deteriorament cognitiu, així com la millora de l’autonomia de les persones grans que assisteixen al Centre de Dia  i que es va denominar “Descobreix d’ on vinc”.

L ‘activitat es va a dur a terme els primers dilluns de cada mes,quant  el personal de la biblioteca es desplaçava al Centre de Dia per presentar tot un material documental que els usuaris podien gaudir durant tot aquell mes. La trobada s ‘aprofitava per realitzar els anomenats “tallers de la memòria” amb  l’objectiu principal de facilitar exercicis i dades que els ancians podien situar amb facilitat, mantenint i millorant la memòria. Els participants treballaven en equip l’actitud mental que s’ha d’adoptar perquè s’activin els mecanismes de la memòria.

Aquest any es va treballar la història de Santa Bàrbara i la seva pròpia i personal a través de fotografies. Per dur a terme l ‘exercici  es donava  a cadascun dels ancians una fotografia, extreta del llibre “Santa Bàrbara en imatges”, i havien de recordar i explicar tot el que sabien d’aquella fotografia i com la relacionaven amb les seves vivències. U n altre dels exercicis proposats el va dur a terme de manera voluntària Alfredo Blanch ,assistint als tallers per fer explicacions històriques sobre el nostre poble .D ‘aquesta manera , els participants podien fer memòria de tot el que els explicava.

La intenció no ha estat pas la de fer un treball de gran investigació per recollir tota la informació existent, ni tampoc que la informació fos totalment correcta, sinó que es va prioritzar  la participació i ganes d’esforçar-se per part d’ells i elles.

Ara,acabant l ‘any , tant el personal de la biblioteca com les educadores del Centre de Dia van coincidir en què el taller havia estat molt positiu, principalment perquè, un any més, els participants s’havien sentit importants i havia servit  per a que es poguessin expressar  i explicar les seves  vivències ,millorant la seua autoestima
Segons la nota publicada per la regidoria de Cultura del nostre ajuntament,el personal encarregat de realitzar el treball es sentia també satisfet per la tasca duta a terme i per això té l’ intenció continuar amb un nou “Taller de memòria”  aquest proper any 2013 portant als i a les participants , nous documents i noves temàtiques per compartir aquestes estones amb ells.

El dia 20 de desembre, se’ls va fer entrega del document que recollia tot el treball realitzat per ells durant l’any.

0 respostes

Deixa una resposta

Vols unir-te a la conversa?
No dubtis a contribuir!

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

Aquest lloc utilitza Akismet per reduir el correu brossa. Aprendre com la informació del vostre comentari és processada