Dissabte s’inauguren les obres de reforma i millora del Cementiri municipal

P1000574

Panoràmica del mural, obra de l’artista local, Gerard Barberà (Foto:J.Roig)

Les obres van començar l’any 2010 amb el sanejament de les parets i l’arranjament de carrers
S’aprofitarà per inaugurar les pintures de la capella i un monument a la Pau

(J.Roig/T.G.).-Durant el segon trimestre de l’any 2010 començava la primera fase de les obres de reforma i millora del cementiri municipal de Santa Bàrbara, consistint bàsicament en el sanejament de les parets i l’arranjament del paviment dels carrers. Unes obres que realitzaven un grup de treballadors en atur del municipi, subvencionats pels Plans d’ Ocupació.
Quatre anys desprès, aquestes obres de dignificació del fossar planer es donen per acabades i l’ajuntament de Santa Bàrbara ha programat per a aquest dissabte, 1 de novembre, la inauguració oficial de la rehabilitació.
Alfred Blanch, portaveu de l’equip de govern convergent (que governa amb majoria el municipi), ho explicava a la nostra emissora, afegint que s’aprofitarà també per inaugurar l’escena bíblica que s’ha pintat a la capella del cementiri i un monument al•lusiu a la pau que a partir d’ara es podran contemplar a l’emplaçament.

Gerard Barberà, artista local i autor del mural, explicava que la iniciativa va sorgir en veure com s’estava deteriorant la capella del fossar.”Vaig pensar que calia fer alguna cosa per evitar-ho”- explicava, per això i desprès de comptar amb el vist-i-plau de les autoritats locals, va començar el treball per imprimir a les parets del petit temple, un mural dividit en tres parts que representa la Pietat o el Davallament de la Creu.

D’altra banda i a partir d’ara, es podrà contemplar a una de les cruïlles dels carrers de la part nova del cementiri, un monument format per dos petits monòlits, obra d’Andreu Albesa i que, segons l’autor, vol representar els dos bàndols que van lluitar a la Guerra Civil i presentar-ho com un homenatge a la Pau.