La Planta de biogàs de La Galera ja té els permisos.

capturadacapturada

 

L’empresa que impulsa el projecte ha de decidir entre dos socis inversors per tal de tirar-lo endavant.
L’alcalde del municipi no ha volgut dir els noms de les empreses interessades en participar-hi.

(J.Roig/T.G.).-Al novembre de l’any passat explicàvem que Santa Bàrbara era el lloc on s’havien reunit, el nostre alcalde i el de La Galera, amb responsables de l’empresa Biometagas per debatre la possibilitat de que es pugues tirar endavant el projecte per instal•lar una planta de biogàs al terme municipal del poble veí, però de la que també se’n podria aprofitar el nostre municipi.

L’alcalde de La Galera, Ramón Muñoz, explicà en aquell moment que el projecte seria molt interessant per als nostres pobles perquè podria ser la solució per als problemes de nitrats que pateix la zona, ja que aquestes plantes fan servir com a combustible principal el biogàs procedent de la descomposició anaeròbia de residus ramaders i agrícoles d’explotacions locals, així com els procedents de la indústria agroalimentària i generen un gas ecològic, net i sobre tot més econòmic a banda de que el residu final s’acaba convertint en adobs sòlids.

Cinc mesos desprès de conèixer aquesta noticia, ha actualitzat aquesta informació afirmant que l’empresa ja té tots els permisos per començar l’obra. Muñoz no ha pogut avançar, però, quant podrien començar les obres perquè ara, Biometagas ha de decidir quina de les dos empreses que hi estan interessades, participarà al projecte com a soci inversor.
Aquesta informació difereix de la que va donar en un principi l’alcalde galerenc quant va afirmar, el passat mes de novembre, que l’empresa es faria càrrec del cent per cent de l’ inversió. Recordem que en aquell moment Muñoz també va avançar que l’empresa necessitava un nombre determinat d’abonats per a que l’empresa tirés endavant i que s’havien de convocar una sèrie de xerrades a Santa Bàrbara i a La Galera per tal d’informar del projecte a la població.

 

0 respostes

Deixa una resposta

Vols unir-te a la conversa?
No dubtis a contribuir!

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

Aquest lloc utilitza Akismet per reduir el correu brossa. Aprendre com la informació del vostre comentari és processada