El conseller de la Presidència, inaugura el Parc de la Independència a Santa Bàrbara

961260Francesc Homs va dir en els seu parlament que, “Quan un país o un municipi s’independitza ningú vol tornar a la situació anterior”.
El projecte a costat 90.000 euros i a generat mes de vint llocs de treball durant uns mesos.

(J.Roig/ACN).-Desprès de que s’hagués d’anular el passat divendres, pels tres dies de dol decretats pel Govern amb motiu de l’accident aeri ocorregut als Alps francesos ara fa una setmana, finalment ahir per la tarda, el conseller de la Presidència, Francesc Homs, inaugurava el Parc de la Independència, ubicat a la zona de l’ institut i que es converteix així en un nou espai d’esbarjo, al mateix temps que permet la pràctica de l’skate, gràcies a la pista que inclou, per poder practicar aquest esport amb les diferents modalitats de patinets.
En el seu parlament, Homs va dir que el Parc, presidit per una senyera de grans dimensions, expressa un símbol i una metàfora de com convé fer les coses avui en dia ,recordant que el projecte ha permès generar llocs de treball per als veïns, ha estat dissenyat joves arquitectes locals i serà útil per als més joves, amb la construcció d’aquesta pista d’skateboard.

El conseller també va estirar el fil de la història local de Santa Bàrbara, referint-se al nom del parc, dient que  el concepte “independència” al•ludeix també a la creació del municipi fa gairebé 190 anys. “Sigui en l’àmbit local, quan un municipi s’independitza, o de país, quan apareix un estat nou, ningú vol tornar a la situació anterior”, va dir, posant com exemple el “creixement” econòmic, demogràfic i de benestar de la població.
En el seu torn de parlaments, l’alcalde planer, Jordi Boronat, va tornar a recordar que la construcció d’aquest espai verd, s’ha pogut fer amb recursos propis del municipi, significant una inversió total de 90.000 euros, generant feina per a més de vint persones, i permetent  que cinc d’elles que estaven  a l’atur, hagin pogut treballar durant uns mesos.
El fort vent que bufava ahir per la tarda al territori, va obligar a fer els actes protocol•laris, com la signatura al llibre d’Honor del municipi i els parlaments ,a l’interior del Pavelló Municipal d’esports, ubicat a pocs metres del Parc de la Independència.