La joventut de Santa Bàrbara participa al programa “Connecta’t”.

10171261_545355205577732_885727441_n

La calçotada (Foto:Grup Joventut)

La regidoria de Joventut vol que el jovent del poble faci seves les activitats i es mostri actiu amb els projectes joves que es duen a terme al municipi.
El passat dissabte, la regidoria va organitzar una jornada festiva per als col•laboradors del Grup Joventut.

(AdSB/J.Roig/T.G.).-Des de la Coordinació Territorial de Joventut de les Terres de l’Ebre, es va proposar a la Regidoria de Joventut de l’Ajuntament de Santa Bàrbara participar del programa Knkta’t. El programa Knkta’t, consisteix en 6 sessions d’assessorament a professionals de joventut dels ens locals per aprendre com fomentar la participació de la gent jove a través de les eines 2.0.

El programa està destinat a professionals que poden compartir l’experiència de dur a terme una formació enfocada a la pràctica. El desenvolupament de l’aprenentatge es fa amb cinc sessions presencials i amb un acompanyament personalitzat per aplicar els coneixements adquirits a l’àmbit de treball. Consisteix en planificar, implementar i avaluar un projecte de forma participativa incorporant les TIC com a una eina clau per treballar la gent jove perquè puguin tenir les eines i la informació necessària per després poder decidir.
Les diferents sessions que s’imparteixen són:
– La participació ciutadana i les tecnologies de la informació i comunicació.
– Xarxes socials i participació.
– Taller d’eines TIC per a la participació.
– Monitoratge i definició d’estratègies.
– El projecte.

Montse Tomàs i Dolors Casadó són les tècniques planeres que hi van participar el passat dimarts 18 de març, realitzant la sessió d’assessorament presencial, amb el professional Cesk Gasulla de la Fundació Esplai de Barcelona. També es va incorporar a la sessió Montse Rodríguez, regidora de Joventut. A la sessió es van tractar diferents temes relacionats amb la participació jove a través de les eines 2.0, quines eines són més utilitzades per al jovent, com donar un aire nou a la participació, entre altres.

Des de la Regidoria de Joventut, s’aposta per aquest nou treball que s’ha d’emprendre, tot i continuar amb l’elaboració d’activitats juvenils per al municipi. De fet, aquest passat dissabte, la mateixa regidoria va organitzar una jornada festiva per als col•laboradors del Grup Joventut .Montse Rodríguez, regidora de Joventut, explicava a La Plana Ràdio que aprofitant la bona sintonia que hi ha amb el Club de Paint ball local, s’aprofitava per organitzar un torneig que acabaria amb una calçotada en la que hi va participar una trentena de joves i en la que ells mateixos podrien demostrar les seues aptituds culinàries. “Perquè es mereixen tenir el seu espai i participar en una activitat que no organitzen ells”, subratllava la regidora.

Tornant al programa Knkta’t es, la regidoria anuncia des del web municipal que es treballarà amb les TIC i amb els joves del municipi conjuntament, per tal d’elaborar nous projectes i utilitzar noves eines de participació, amb la voluntat i l’esperança que la població jove hi participi i que treballi per això, és a dir, que es facin seves les activitats i es sentin actius amb els projectes joves que es duen a terme al municipi, i també puguin incorporar-se en el procés de presa de decisions de les polítiques de joventut.

0 respostes

Deixa una resposta

Vols unir-te a la conversa?
No dubtis a contribuir!

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

Aquest lloc utilitza Akismet per reduir el correu brossa. Aprendre com la informació del vostre comentari és processada