Simone de Beauvoir, feminista i escriptora arriba avui a La Galera

th(Redacció).-Del 31 de gener al 26 de febrer de 2014, la Sala 2 de Terracota, Centre d’Interpretació de la Terrissa de la Galera, acollirà una exposició itinerant de l’Institut Català de les Dones, titulada: Simone de Beauvoir, feminista i escriptora.
Tenint en compte que el 5 de febrer se celebra Santa Àgueda, la patrona de les dones, el centre, i, com ja és habitual des de fa alguns anys, vol unir-se a aquesta celebració i a tot un seguit d’actes que organitza l’Associació de Dones de la Galera.
Per això el mes de febrer, la sala d’exposicions de Terracota deixarà les arts plàstiques i s’ocuparà de les dones.

En aquesta ocasió l’exposició proposa un trajecte per la vida i l’obra de Simone de Beauvoir, filòsofa i escriptora, una dona que amb el seu enfrontament a les convencions dominants del seu temps va provocar debats apassionants que, encara avui, a cent anys del seu naixement, generen reflexions i polèmiques.
Simone de Beauvoir ha estat una de les figures més destacades del canvis social i simbòlic protagonitzat per les dones i el feminisme. Beauvoir va ser una de les intel•lectuals més visibles i influents des dels anys 1940 fins a la seva mort, el 1986. Es va convertir en un model de conducta, o millor, en un antimodel respecte als paràmetres tradicionals, per a moltíssimes dones. Les seves eleccions vitals es van reflectir en la seva escriptura íntima

A través d’aquesta exposició que consta de 7 panells amb imatges i textos, coneixerem a Simone de Beauvoir, novel•lista, filòsofa, professora i feminista. Una dona complexa, profunda, d’idees innovadores i que trencaven amb el qualsevol convencionalisme del moment, una dona que va lluitar per fer-se i fer un lloc a la societat a un món on qui tenia el paper preeminent era l’home. Una dona que va obrir el camí a moltes dones cap a la igualtat.

L’horari del Museu Terracora és: dimecres a divendres de 9’30 a 13’30 hores; dissabtes, diumenges i festius de 12’00 a 14’00 hores.

0 respostes

Deixa una resposta

Vols unir-te a la conversa?
No dubtis a contribuir!

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

Aquest lloc utilitza Akismet per reduir el correu brossa. Aprendre com la informació del vostre comentari és processada