Unió de Pagesos ha denunciat una nova onada, la tercera en aquest any 2010, de robatoris de tractors a les comarques de l’Ebre.

Joan Cercós, un dels afectats i Joan Montesó, coordinador d’UP a l’Ebre. Foto: L.M.

El  coordinador territorial d’UP a les Terres de l’Ebre, Joan Montesó, ha detallat que els robatoris s’han produït en les últimes setmanes, concretament als municipis d’Amposta i Deltebre. El material robat, quatre tractors, està valorat, com a mínim, en 500.000 euros. Montesó ha dit que podria tractar-se de ‘robatoris a la carta’ ja que es tracta de maquinària de grans dimensions, molt específica i de sèries altes.

Amb cara de resignació però molt serè,  un dels afectats pels robatoris, Joan Cercòs, explicava que el passat 21 d’octubre li van robar del seu magatzem, construït recentment i teòricament segur, els dos tractors d’última generació amb que treballa els seus camps d’arròs. Unes eines de treball valorades en uns 280.000 euros. Cercòs explica com se’n va adonar que li havien robat.

Es per això que el sindicat agrari ha demanat als Mossos d’Esquadra que extremin les mesures de seguretat per tal que s’aturi aquesta onada de robatoris i que s’incrementi el nombre d’efectius davant l’augment dels fets delictius al camp.