Santa Bàrbara rebaixarà l’IBI urbá, gairebé un 6 %

plenari 30-10-15També ha aprovat modificacions a la baixa per a les taxes de les piscines municipals i del Centre de Dia.
L’alcalde explicita el seu malestar per la forma com Cadastre ha gestionat el pagament que els veïns han d’afrontar per la darrera revisió .

(J.Roig).-En el ple ordinari que l’Ajuntament de Santa Bàrbara va celebrar ahir, destacava el punt referent a la modificació de les ordenances municipals per al proper any.

Concretament, les que es van proposar i aprovar pel vot unànime dels tres partits en representació al plenari, CDC, EP i PP, van ser quatre i, entre elles, la més destacada, la referent a l’IBI urbá, ja que rústic no es modifica. L’alcalde, Alfred Blanch va explicar que es rebaixava el tipus impositiu fins al 80%, lo que per al ciutadà significarà una rebaixa del 5’96 % en el proper rebut de la taxa corresponent als bens immobles. A més també es fracciona el pagament en dos terminis i sense aplicar interessos.
Blanch, i com a conseqüència del neguit que hi ha entre alguns veïns de la població, va aprofitar per aclarir que l’ajuntament no té res a veure amb la notificació que molts veïns del poble han rebut on se’ls reclama un pagament de 60€. L’alcalde va explicar que aquest és l’import que Cadastre aplica pel servei de revisió cadastral que es va fer al municipi a principis d’any i que percep integrament aquesta organisme recaptatori, no pas l’ajuntament.
L’alcalde planer també va dir que per això, i tenint en compte que desprès d’aquesta revisió el valor cadastral de molts immobles s’incrementarà, es decidia aplicar aquesta rebaixa a l’IBI esmentada anteriorment.
En mateix ple es va aprovar una sèrie de modificacions a les taxes públiques pel servei de les Piscines Municipals que per la seua complexitat explicarem en una crònica a banda. També la taxa referida a les plusvàlues es va modificar adaptant-la a la llei actual. Finalment també es va aprovar una sèrie de bonificacions a la taxa de Serveis Assitècials.

0 respostes

Deixa una resposta

Vols unir-te a la conversa?
No dubtis a contribuir!

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

Aquest lloc utilitza Akismet per reduir el correu brossa. Aprendre com la informació del vostre comentari és processada