Salut s’estalviarà 3,5 milions d’euros a l’Ebre en guàrdies

Se suprimirà un equip de metge i infermer a la Terra Alta, un altre a la Ribera, dos equips més al Baix Ebre i tres al Montsià
Els treballadors de l’hospital presentaran una moció a l’Ajuntament

No hi haurà un tancament dràstic de punts d’atenció mèdica continuada a les Terres de l’Ebre, però sí que es reduirà el personal d’urgències al territori a les nits i els festius. Aquesta reducció permetrà estalviar 3,5 milions anuals, segons el director dels serveis territorials de Salut a les Terres de l’Ebre, Albert Gómez, que ahir, juntament amb el delegat del govern, Xavier Pallarès, va explicar la reestructuració dels punts d’atenció continuada. “Són petits canvis, que són assumibles tècnicament i que permeten un estalvi de prop d’un 10% de la despesa sanitària”, va afirmar Gómez. El Punt
La reestructuració s’ha fet després d’escoltar la veu dels professionals i dels alcaldes, segons el director de Salut a l’Ebre, i s’aplicarà a partir de l’1 de juliol. Amb tot, hi ha la possibilitat de fer modificacions si el sistema no funciona. En concret, se suprimirà un equip de metge i infermer de guàrdia a la Terra Alta, un altre a la Ribera d’Ebre, dos equips al Baix Ebre i tres al Montsià.

El CAP del Temple, obert

Després de valorar diverses possibilitats, Salut ha decidit mantenir obert a les nits i els festius el CAP del Temple de Tortosa amb dos equips de guàrdia, un dels quals farà els domicilis. És la mateixa dotació que hi ha ara, però aquests professionals, de dilluns a dijous, hauran d’atendre a les nits també les emergències del CAP de Xerta –que cobreix també Aldover, Paüls i Benifallet–. “A Tortosa serem dos equips per atendre una zona molt més àmplia. Arribarem on podrem”, va manifestar Òscar Molina, de la junta de personal d’atenció primària. Les nits del cap de setmana, el CAP de Xerta es mantindrà obert amb un metge i un infermer.

També al Baix Ebre se suprimirà un equip a l’Aldea, on de les dotze de la mitjanit a les vuit del matí cobrirà el servei d’atenció continuada el personal del Sistema d’Emergències Mèdiques (SEM), que minimitzarà els desplaçaments i prioritzarà les atencions dels usuaris de l’Aldea, Camarles i l’Ampolla. A Deltebre, l’equip d’atenció continuada –format per dos metges i dos infermers– assumirà també els pacients de Sant Jaume d’Enveja, on el CAP tancarà a les nits i els festius. “Després de parlar amb l’alcalde de Sant Jaume, hem decidit mantenir el CAP obert un parell d’hores el cap de setmana per atendre les cures de la gent que no es pugui desplaçar a Sant Jaume d’Enveja”, va explicar Gómez.

Al Montsià, el CAP de la Sénia també tancarà a les nits i els festius, però hi haurà un equip localitzable. Una fórmula que Salut provarà també a Flix, on l’equip que atenia els domicilis, en lloc d’estar presencialment al CAP, passarà a estar localitzable i només s’activarà en cas de necessitat. Pel que fa a Sant Carles de la Ràpita, durant l’estiu se salvarà de la tisorada del govern, però a l’hivern només hi haurà un metge i un infermer al CAP. En el cas de Santa Bàrbara es mantindrà el metge i el zelador (finançat per l’Ajuntament) i se suprimirà l’infermer. Finalment, a la Ribera d’Ebre les guàrdies del CAP de Móra la Nova es continuaran fent des de l’hospital comarcal.

Acampada a l’hospital

Salut va concretar el pla de reestructuració el mateix dia que la junta de personal de l’hospital Verge de la Cinta volia fer una acampada de protesta a la plaça de l’Ajuntament; finalment, però, la va desconvocar perquè no disposava del permís d’Interior. La protesta es va fer a l’entrada de l’hospital, on es va començar una recollida de firmes per presentar una moció a l’Ajuntament.

0 respostes

Deixa una resposta

Vols unir-te a la conversa?
No dubtis a contribuir!

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

Aquest lloc utilitza Akismet per reduir el correu brossa. Aprendre com la informació del vostre comentari és processada