Apropar la ràdio als adolescents amb el servei comunitari “Xalem la Plana”

És el primer cop que la Plana Ràdio participa d’aquest projecte anomenat “servei comunitari” amb el qual els joves de 3er. d’ ESO de l’IES col·laboren amb l’emissora municipal. Han estat un total de 17 nois i noies que han format part de tres grups diferents. El darrer acabarà aquest mes de juny.

(L.P.R.) Ahir començava el darrer grup que forma part del projecte “servei comunitari” en el que per primer cop la Plana Ràdio ha participat, oferint l’oportunitat de què els joves de l’Institut coneguin el món de la ràdio, participant activament dues hores a la setmana,  amb l’elaboració i enregistrament d’una programa setmanal.

El servei comunitari és un projecte que sorgeix com a proposta del Departament d’Ensenyament “per tal que l’alumnat adquireixi la competència social i ciutadana experimentant i protagonitzant accions de compromís cívic”.

L’any 2017-18 es va decidir implantar al mateix Institut i aplicar-ho als alumnes de 3r d’ESO que escollien els llocs on poder participar. Fins ara, al servei comunitari només s’havien ofert programes com el de padrins lectors mitjançant el Lècxit; o el del Fútbol.net utilitzarnt el joc i l’esport com a eina d’aprenentatge; aquest darrer any s’ha incorporat la col·laboració amb la l’emissora municipal amb el programa “Xalem la Plana”

Un total de 17 joves han escollit l’emissora municipal a Santa Bàrbara per participar. Durant tres mesos els joves, dividits en tres grups s’ha pogut formar setmanalment, presentant programes musicals o elaborant un magazín, del quan n’han fet tant la producció com la realització.

Al llarg de l’any l’IES les Planes porta a terme altres projectes en els quals compta amb la participació de la ràdio local, com és el cas de l’exposició dels treballs de síntesi, que cada any coordinen els professors amb els alumnes de 3r d’ESO i que s’emet al mes d’abril per les ones de l’emissora municipal, aquest any la temàtica fou el reciclatge.

0 respostes

Deixa una resposta

Vols unir-te a la conversa?
No dubtis a contribuir!

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

Aquest lloc utilitza Akismet per reduir el correu brossa. Aprendre com la informació del vostre comentari és processada