Campredó és tornarà a mobilitzar per reclamar un altre traçat de l’autovia A-7

Captura de pantalla 2013-05-29 a las 14.10.55

El president de l’EMD de Campredó, Joan Sanahuja (Foto:La Marfanta)

(LaMarfanta).- Segons que pode m llegir a la publicació digital “La Marfanta” el president de l’EMD de Campredó, Joan Sanahuja, diu que convocarà les entitats i associacions del poble per fixar l’estratègia que cal seguir després que el govern de l’Estat haja aprovat la declaració ambiental del traçat de l’autovia A-7. Una infraestructura que, si ningú ho impedeix, acabarà passant i suposant una barrera de 12 metres d’altura entre Campredó i el nucli de població de Font de Quinto.
Recordem que el passat mes d’ Abril  es feia pública la noticia de  la declaració d’impacte ambiental (DIA) favorable del tram entre el Perelló i la Jana, tràmit necessari perquè el Ministeri de Foment puga tirar endavant la redacció dels projectes i la construcció de la nova infraestructura, quan tinga disponibilitat pressupostària. Per això, Sanahuja ha lamentat que el govern estatal no vulga escoltar el territori, i que haja decidit mantenir un model de planificació de les infraestructures anterior a la crisi econòmica.
Sanahuja ha assenyalat que Campredó i Tortosa seguiran negociant amb Foment per intentar trobar un traçat alternatiu, tot coordinant-se amb els diputats catalans a Madrid. Però ha advertit que si finalment no se’n surten i el govern de l’Estat decideix tirar endavant aquest traçat de l’A-7, caldrà prendre mesures més contundents. El president de l’EMD ha demanat més respecte per a un nucli de població de més de 1.200 habitants. Com a mínim, el mateix respecte que tindran la flora i la fauna del barranc de la Galera.

Per tot plegat, Sanahuja ha remarcat que, més enllà de les gestions polítiques i administratives que encara es poden fer, la seua intenció és convocar les entitats de Campredó per planificar futures accions. En aquest sentit, ha recordat que fa uns anys van tallar l’autovia de Tortosa a l’Aldea, i que ara potser ha arribat el moment de plantejar altres fites.