De l’1 al 3 de maig se celebrarà la XXII Fira de la Terrissa de la Galera.

galera

F. Gasulla i R. Muñoz (Foto:T.G.)

Aquest dijous, 30 d’abril i  a les 6 de la tarda, s’inaugurarà oficialment la XXII Fira de la Terrissa de la Galera.
L’acte d’inauguració anirà a càrrec del Sr. Joan Aregio i Navarro, Secretari d’Ocupació i Relacions Laborals del Departament d’Empresa i Ocupació de la Generalitat de Catalunya.

Redacció/J.Roig/T.G.).-La Fira és l’escenari i punt de trobada de terrissers i ceramistes d’arreu de Catalunya, l’Estat Espanyol, Marroc o Portugal. A més, i, com ja és habitual, també, hi haurà els dos espais preeminents, un dedicat a una comunitata autònoma convidada, que en aquesta edició és la Rioja i l’altre espai destacat serà el que està dedicat a un país, en aquesta ocasió a Hongria

Francesc Gasulla, president de l’Associació Cultural Lo Cadub, entitat organitzadora amb la col•laboració de l’ajuntament, destacava també que, com tot els anys, es podrà gaudir de les demostracions al torn per part de diferents terrissers i ceramistes participants a la Fira, també del Taller “Enfanga’t a la Fira” o adquirir la peça commemorativa de la col•lecció de la terrissa tradicional de les Terres de l’Ebre: el canteret, amb 112 peces signades i numerades, realitzades pel terrisser de Miravet, Sr. Emili Treig Adell. Gasulla reconeixia que cada any és més difícil oferir peces locals, per això, com és el cas d’enguany, s’ha d’acudir a buscar models d’altres territoris. Enguany la peça té el seu origen en la ceràmica de Jaén.

La Fira, que tindrà enguany uns 80 expositors, espera acollir entre 30 i 35.000 visitants. Segons explicava l’alcalde del municipi, Ramon Muñoz, els càlculs es basen en part, per les visites que reb el Museu Terracota.

L’espai dedicat a exposicions temporals, coincidint amb la Fira, acollirà una exposició de Ceràmica i Terrissa de Nela Sánchez Alonso i Alfonso Hidalgo Góngora, guanyadors del IV PremiBiennal de Ceràmica i Terrissa Vila de la Galera 2014, perquè l’any que no es convoca Premi, l’espai dedicat a exposicions temporals del centre, l’ocupa l’obra dels guanyadors de l’edició anterior.
L’entrada a la Fira i al Museu és gratuïta i l’horari serà: de 10’00 a 14’00 hores i de 16’00 a 21’30 hores.

0 respostes

Deixa una resposta

Vols unir-te a la conversa?
No dubtis a contribuir!

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

Aquest lloc utilitza Akismet per reduir el correu brossa. Aprendre com la informació del vostre comentari és processada