L’Agrupació de Penyes Taurines contribueix econòmicament a l’alimentació dels animals de l’illa dels Bous

Foto: Bous-ACN

(ACN).-L’entitat sufraga part de les despeses de manteniment dels bous abandonats a l’espai a petició del Departament d’Agricultura

L’Agrupació de Penyes i Comissions Taurines de les Terres de l’Ebre assumeix part del cost de l’alimentació dels toros abandonats a l’illa dels Bous, segons ha confirmat a l’ACN el seu president, Miquel Ferré.

A petició del director dels serveis territorials del Departament d’Agricultura a les Terres de l’Ebre, Pere Vidal, l’entitat aporta periòdicament una quantitat d’entre 30 i 40 euros per comprar la palla i menjar, material que es trasllada a l’espai on encara habiten una quinzena d’animals.

La voluntat del Departament és evacuar els bous pel riu a partir de la primavera i, entretant, aportar-los el necessari perquè puguin sobreviure en aquest espai on campen abandonats des de l’any 1995.

Els taurins van respondre positivament a la petició de Vidal de contribuir als costos de manteniment dels bous -fins aquests moments, han aportat en total entre 80 i 90 euros- tot assegurant que la seva voluntat és evitar que morin. De fet, la polèmica va esclatar a principis de gener, quan organitzacions animalistes, alertades pel Club de Rem de Tortosa, van localitzar cinc cadàvers de bous a l’illa, que podrien haver mort d’inanició. Els activistes també van deixar menjar i palla per als animals, visiblement flacs, i que haurien arrasat el sotabosc de l’espai per sobreviure.

“No volem que els animals acabin morint. No volem que passí aquí el mateix que va passar a la serra del Montsià -on es van sacrificar els animals- que també estava habitada pels bous des de sempre. Els animals no els mataran”, ha sentenciat el mateix Ferré.