Bel demana tranquil·litat als veïns de l’EMD de Jesús mentre es busca una solució per al pou de subministrament d’aigua

Foto: EMD Jesús-ACN

L’Ajuntament de Tortosa ha habilitat un punt de subministrament d’aigua potable gratuïta després de detectar nivells de sorra no permesos a la xarxa.

(ACN).-L’alcalde de Tortosa, Ferran Bel, ha demanat “que no es creïn falses alarmes” després dels problemes de subministrament d’aigua potable a l’EMD de Jesús i que s’hagi prohibit utilitzar l’aigua per a usos de boca i per cuinar després de detectar nivells de sorra no permesos a la xarxa. L’Ajuntament ha habilitat un punt amb sis sortidors d’aigua potable a la

Pèrgola de Jesús per subministrar gratuïtament als veïns mentre duri la restricció de consum d’aigua potable de l’aixeta.

Bel ha explicat que aquesta setmana es provaran algunes solucions per evitar, en últim extrem, haver de crear una connexió directa amb la xarxa de Tortosa. Mentrestant la prohibició es mantindrà per precaució.

Després d’un comunicat de l’Associació de Veïns Jesús-Catalònia on asseguren que els nivells de sorra detectada a l’aigua de l’EMD “són alarmants” i on es queixen de manca d’informació, l’alcalde de Tortosa, Ferran Bel, ha demanat tranquil·litat davant una problèmatica per la que s’estan buscant solucions. “No és moment de crear falses alarmes, no s’ha detectat cap problema en cap moment en aquests dies i no es pot crear una falsa alarma quan no toca”, ha dit Bel. Per a l’alcalde l’actitud de l’Associació de Veïns “no és molt responsable” però ha evitat entrar en polèmiques.

Com ha explicat Bel, el fet que Jesús tingui un únic pou de subministrament ha estat la causa d’aquesta prohibició i limitació de l’ús de l’aigua de les aixetes que es va comunicar divendres. L’increment de la presència de sorra a l’aigua ha estat conseqüència d’un despreniment de terres en el pou de subministrament d’on surt la canonada de distribució per a una població de prop de 4.000 veïns. L’alcalde ha lamentat que no hi hagi a Jesús un subministrament alternatiu que evitaria la situació actual. Per aquesta raó s’ha planificat un nou pou per la població per evitar que no es repeteixi una situació semblant en el futur.

Mentre però caldrà estudiar solucions durant aquesta setmana. L’alcalde ha explicat que es provarà de fer servir un aparell que reguli l’extracció de l’aigua del pou afectat pel despreniment i que ho faci amb menys intensitat de manera que no arrossegui amb l’aigua tanta sorra, així com altres mesures. La última solució plantejada seria la connexió directa de l’EMD de Jesús amb la xarxa de Tortosa, una obra llarga i costosa.

Davant la petició de l’Associació de Veïns de no haver de pagar la factura de l’aigua d’aquest primer trimestre de l’any, l’alcalde de Tortosa ha recordat que s’ha facilitat un punt d’abastiment amb aigua potable gratuïta, al costat del canal, a la Pérgola, “per poder minimitzar l’afectació a la població i evitar que hagin d’anar a comprar aigua”. Bel però ha apuntat que la factura s’haurà de pagar tenint en compte que l’aigua de l’aixeta es pot fer servir per a altres usos que no siguin els consum directe de les persones.