L ‘Agrícola del Camp creu necessària l ‘ajuda de l ‘Administració per mantenir la plantilla de treballadors al complert.

Visita del Conseller a la Cooperativa

La mala collita d ‘enguany podria crear dificultats a l ‘entitat per mantenir  el personal  habitual en altres temporades.

El Gerent de l ‘entitat diu que molta gent a l ‘atur s’ ha refugiat en l ‘agricultura com alternativa

(J.Roig/ T.G.) A principis d ‘aquesta setmana informàvem de  les declaracions  fetes  des de   les cooperatives  oleícoles del Baix Ebre i el Montsià advertint que els efectes de la perllongada sequera  i l’ afectació de la mosca de l’olivera, arran de la reducció del finançament per part de la Generalitat i, per tant, també dels tractaments que s’han pogut realitzar, faran perdre pràcticament la meitat  de la collita d ‘enguany ,per lo que reclamaven   l ‘acceleració dels regadius al secà ,especialment el del Xerta-Sènia  .

El Gerent de la Cooperativa Agrícola del Camp de Santa Bàrbara,Josep Lluis Cardona  a anat més enllà i proposa que si no es poden donar ajuts directes als productors,perquè el context econòmic és complicat,al menys que l ‘administració estableixi  “iniciatives” per ajudar a les cooperatives, que són en definitiva els canals per on el pagès transforma i comercialitza les seves  collites, “sinó acabarem tenint tots problemes  molt greus  i serà fins i tot difícil mantenir les plantilles de les entitats” sentenciava Cardona.

Cardona  justificava la petició d ‘ajut ,tant al productor  com a les entitats transformadores,  tot reflexionant  sobre  el fet de que,donada la manca de treballa a altres sectors, molta gent s’ ha “refugiat” a l ‘agricultura per subsistir mínimament.

El gerent de la Cooperativa planera també informava de que són les varietats més  primerenques,com la sevillenca,les que estan més afectades per la falta de pluja,encara que  si no plou en els propers dies  ,les possibilitats  de recuperació d’altres varietats més tardanes s’ acabaria esvaint.

0 respostes

Deixa una resposta

Vols unir-te a la conversa?
No dubtis a contribuir!

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

Aquest lloc utilitza Akismet per reduir el correu brossa. Aprendre com la informació del vostre comentari és processada