La secció local de l’ ANC creu que Santa Bàrbara pot aportar més d’ un miler de persones a la manifestació de l’11 de Setembre.

Santa-Barbara-per-la-independencia1De moment han reservat un tram ,però desprès de la reunió del passat dimecres creuen que necessitaran un o dos més.
Els socis de les entitats es poden inscriure a les mateixes i sinó també hi ha fulls d’ inscripció a l’ ajuntament i a alguns establiments del nostre poble.

(J.Roig).-La passada setmana,la secció local de l’ Assemblea Nacional Catalana va organitzar una reunió informativa dirigida a tot hom però molt especialment als responsables de les entitats del nostre poble per explicar com s ‘ha de desenvolupar l ‘acte reivindicatiu preparat per al proper 11 de Setembre  i  que pretén unir Alcanar i el Pertús amb una cadena humana,acció que s’ ha batejat  el nom de “Via per l’ independència” i al que s’ invita a participar a tothom que vulgui donar suport a aquesta aspiració sobiranista.
Isabel Cuadrat,la responsable local  de l’ organització, valorava molt positivament la resposta del poble a la convocatòria del passat dimecres fins al punt  d ‘afirmar  que va sortir de la reunió convençuda de que Santa Bàrbara podrà aportar més d’ un miler de veïns a la manifestació .”Vam sortir amb l’ idea de que ens tocarà canviar el tram que hem reservat  i pot ser agafar-ne tres de junts”  afirmava Cuadrat. Cal recordar,que la cadena humana s’ organitza amb trams  de 500 persones per cobrir  la distancia  dels gairebé 400 quilometres que farà la cadena.
Cuadrat insistia en el fet de que l ‘acte ha de ser una gran festa de d’independència  i que seria bo que hi acudim  tots junts ,com a poble,desprès dels actes oficials programats pel nostre ajuntament per al dia de la nostra Festa Nacional.
A la reunió  del passat dimecres ja es van facilitar els fulls d’ inscripció a les entitats per a que ho puguin proposar als seus socis i simpatitzants,ja que els organitzadors insisteixen en que és recomanable que la participació sigui en grups .No obstant,aquelles persones o colles  que ho vulguin també  poden trobar fulls d’ inscripció a l ‘ajuntament i a alguns establiments del nostre municipi.
El tram que s’ ha reservat per a Santa Bàrbara és el número 39 i estarà ubicat a la N.340 ,entre Amposta i Sant Carles de la Ràpita,a la zona on hi ha un conegut  garden i un taller de reparació de pneumàtics.
Es recorda que la carretera N.340,per on discorrerà tota la Via per l’ Independència, es tallarà a partir de les 3 de la tarda,per lo que serà recomanable arribar als llocs adjudicats abans d ‘aquesta hora.
La  nostra informadora recordava també que la consigna és que aquell dia es vesteixi amb  una samarreta groga per uniformitzar  l ‘acte,que també pot servir per a visualitzar  altres reivindicacions com les de la PDE o la del col•lectiu de mestres que portarien també les seves  pròpies  samarretes  distintives.