L’Ajuntament de Deltebre i la UPC arriben a un acord per rescindir el conveni de redacció del POUM

alcalde-deltebre-gervasi-aspa

L’Ajuntament de Deltebre i la Universitat Politècnica de Catalunya han signat un conveni pel qual es rescindeix el conveni de redacció del Pla d’Ordenació Urbanística Municipal, POUM, signat el 7 de desembre de 2005. L’acord preveu que la UPC restituirà al municipi part dels diners que l’Ajuntament va pagar per la redacció del POUM i que ascendeix a 341.000,42 €.

Pel que fa a la redacció dels treballs complementaris que es van contractar al marge del POUM, els assessors tècnics consultats per l’Ajuntament han considerat que es van encarregar correctament ja que no formen part del procés de redacció del POUM i, per tant, no es pot reclamar els diners per aquest concepte a la UPC. Actualment aquests treballs són propietat de l’Ajuntament i podran ser considerats en qualsevol planejament urbanístic de futur. L’acord s’ha signat per restituir la mala imatge que va donar l’equip redactor del POUM ja que, des del punt de vista de la legalitat vigent, el procés de redacció del POUM es va fer sempre de manera correcta. La única irregularitat que es va detectar va ser la incompatibilitat de l’arquitecte Julian Galindo que va elaborar treballs per a particulars mentre era coordinador del POUM de Deltebre. L’Ajuntament entén, però, que aquest fet va desprestigiar el document quan el POUM ja s’havia aprovat de forma inicial pel Ple de l’Ajuntament i per això va decidir aturar-ne la redacció i rescindir el conveni amb la UPC. L’Ajuntament de Deltebre considera que l’acord amb la UPC és el millor possible i descarta qualsevol via judicial contra la universitat.
La quantitat que es retornarà és de 169.479,95 €, dels quals una part, 60.000,00 €, es retornaran en diners en metàl•lic i la resta,109.479,95 €, amb la redacció del projecte bàsic de la nova Biblioteca Pública de Deltebre.

0 respostes

Deixa una resposta

Vols unir-te a la conversa?
No dubtis a contribuir!

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

Aquest lloc utilitza Akismet per reduir el correu brossa. Aprendre com la informació del vostre comentari és processada