Molts canvis a les Festes Majors de Santa Bàrbara

fm20151

No hi haurà “Ets del Milloret”. També s’acaba “Lo Puesto” i el ball inclourà generes musicals per a tots els gustos i amb horaris definits per a les diferents edats.

Finalment el Pregó es trasllada del recinte de festes al parc municipal i, per primer cop en algunes dècades, no hi haurà el balls típics tradicionals al final de l’acte perquè, segons la regidora de festes,” la pregonera, ens farà un pregó molt animat”

Programa

(J.Roig/T.G.).-Quant queden menys de dues setmanes per donar inici a les Festes Majors de Santa Bàrbara, La Plana Ràdio ha pogut conèixer alguns canvis que el nou equip de govern local i concretament la regidoria corresponent, inclourà enguany al programa.

Judit Lleixà explicava per exemple que enguany no hi haurà el concurs “El Milloret” un concurs de talents a nivell de territori que es celebrava el dimecres de Festa Major en el marc del sopar popular i que ha aguantat solament tres edicions, segons la regidora, perquè el concurs ja havia donar tot lo que podia donar de si.

Enguany i desprès de molts anys, tampoc hi haurà l’espai jove anomenat “Lo Puesto” i on es celebrava una festa paral•lela organitzada per les diferents penyes juvenils i amb activitats apropiades per a ells. Lleixà assegurava als nostre micròfons que han estat els mateixos joves els que han demanat el canvi, desprès de que l’èxit de “Lo Puesto” anés minvant cada any, igual que el número de penyes. “Necessitava regenerar-se” deia la regidora, afegint que es van presentar tres propostes com alternativa: combinar uns dies de “Puesto” amb uns altres de ball, anar tots al ball convencional o posar una carpa jove prop del recinte de festes. Els joves van acabar votant la segona opció que inclourà generes musicals per a tots els gustos i amb horaris definits per a les diferents edats.

El tercer canvi significatiu afecta l’ ubicació de l’espai on es fa el Pregó de Festes, tradicionalment el recinte de ball, que enguany es canvia pel Parc Municipal, segons la regidora, perquè és un espai més tranquil i apropiat per acollir exclusivament al públic que vulgui assistir a l’acte, al contrari de la zona poliesportiva, o es celebren diferents activitats al mateix temps, com les pròpies de les piscines municipals o les activitats esportives.

Per últim, un altre canvi que explicava la regidora feia referència a un acte que, tradicionalment les darreres dècades, s’ha vingut fent el dia del pregó. Parlem dels balls tradicionals i típics que anaven a càrrec dels alumnes de 2ón d’ESO tancant l’acte i que enguany no es faran, segons Lleixà, perquè la pregonera, que enguany serà la jove cantadora de jotes del país, Silvia Ampolla, “ens farà un pregó molt animat” (?).