El TSJC dóna la raó a l’ajuntament en l’afer de la porta de la Cova Gran

la-cala*La sentència desestima el recurs dels veïns perquè considera que la modificació del Pla General que qualifica aquest espai com a públic és absolutament legal i vàlida.

Després d’un procés judicial de traves legals que ha durat gairebé cinc anys, finalment, el passat 29 de març el Tribunal Superior de Justícia de Catalunya(TSJC), va donar la raó a l’ajuntament de l’Ametlla de Mar pel que fa al canvi d’alineació del solar Cova Gran situat al carrer Mediterrani s/n.

Antecedents del conflicte

El 17 de setembre de 2004 la Comissió Territorial d’Urbanisme de les Terres de l’Ebre (CUTE) va acordar aprovar definitivament la modificació puntual de la revisió del Pla General d’Ordenació Urbanística per qualificar el camí de Lligallo de Ronda, un espai que sempre havia estat transitat pel veïns del poble, i que els veïns de l’edifici Cova Gran havien decidit tancar sota la seva responsabilitat ficant una porta de la que només tenien ells la clau, passant a ésser així l’accés exclusivament privat.

En saber la resolució de la CUTE, al novembre de 2004, la comunitat de veïns va interposar un recurs d’alçada contra l’acord de la CUTE al que el Departament de Política Territorial i Obres Públiques (DPTOP) no va replicar, desestimant-se així el recurs veïnal per falta de resposta. En no obtenir-la, la comunitat de Cova Gran va interposar un contenciós administratiu que la justícia ha desestimat perquè considera que la modificació és perfectament vàlida i legal.

Joan Pere Gómez Comes, regidor d’Urbanisme, deia que “des de l’ajuntament sempre hem tingut molt clar que aquesta porta no havia d’estar perquè sempre ha estat un lligallo de Ronda i ara ha de ser la continuació del Passeig Marítim. Per això nosaltres hem treballat i treballarem perquè aquesta porta no estigui i perquè la gent de La Cala, com ha fet sempre, pugui circular tranquil•lament per aquest passeig”.

Un camí per a tothom

Així la nostra població recuperarà per a ús públic aquest camí, que inclou el carrer i el vial d’accés al parc i al jardí de Cova Gran o del camí del Lligallo de Ronda. Ara només queda la tramitació administrativa que faci efectiva aquesta posició de planejament.

0 respostes

Deixa una resposta

Vols unir-te a la conversa?
No dubtis a contribuir!

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

Aquest lloc utilitza Akismet per reduir el correu brossa. Aprendre com la informació del vostre comentari és processada