La Biblioteca de Santa Bàrbara, nova seu del programa Codeclub a les Terres de l’Ebre

P1090149

Biblioteca “José Escudé” de Santa Bàrbara. (Foto: J.Roig)

 

La nostra biblioteca se suma a la de Roquetes en aquesta iniciativa per ensenyar a programar els infants de les Terres de l’Ebre.

(Redacció).-L a Xarxa de Biblioteques de Catalunya, en col·laboració amb el programa Codeclubcat, la Universitat Oberta de Catalunya i la Universitat Politècnica de Catalunya ha engegat un altre any el programa Codeclub a les Terres de l’Ebre, una iniciativa de la qual es va celebrar la primera edició l’any passat, en la que van participar 17 biblioteques de tot Catalunya.
Es tracta d’una xarxa de clubs de programació d’ordinadors per a nens i nenes que vol fomentar la vocació tecnològica entre els més joves mitjançant l’aprenentatge del llenguatge de programació Scratch a les biblioteques.

Si l’any passat aquesta activitat només va tenir lloc a la Biblioteca Municipal de Roquetes, enguany s’amplia també a la Biblioteca Municipal de Santa Bàrbara.

El programa, que consta de 12 sessions d’hora i mitja, està dirigit per 2 voluntaris en cada seu – la majoria d’ells estudiants o graduats en Informàtica, Multimèdia i Telecomunicació- la funció dels quals és ensenyar els nens i nenes nocions bàsiques de programació seguint una metodologia i uns materials didàctics basats en l’Scratch.

L’ Scratch és un llenguatge de programació que serveix per a aprendre a programar a través del joc i l’experimentació i introduir així el pensament computacional. La seva interfície és senzilla i permet tant crear històries interactives, tutorials, jocs i animacions, com compartir els projectes amb altres usuaris de manera online.
La idea original dels Code Clubs va sorgir a l’abril de l’any 2012 al Regne Unit. Contra tot pronòstic, en menys d’un any es van crear més de 800 clubs repartits per tot el Regne Unit. A principis d’estiu del 2013 es va decidir ampliar la proposta arreu del món.