La plataforma Prou! porta al jutjat els espectacles taurins d’Alfara de Carles

Considera que aquesta tempta dels bous amb presència de turistes russos vulnera la normativa catalana i per això ha presentat un recurs contenciós administratiu

Temptes a Alfara de Carles, l'agost passat.  Foto : JOAN REVILLAS

Temptes a Alfara de Carles, l’agost passat. Foto : JOAN REVILLAS

(DdT).– La plataforma Prou!, impulsora de la iniciativa legislativa popular (ILP) que va provocar la prohibició de les curses de braus a Catalunya, resorgeix  amb la presentació d’un recurs contenciós administratiu als tribunals per demanar la suspensió immediata de la celebració de temptes o espectacles taurins per a turistes a les Terres de l’Ebre.

El recurs  posa el focus en la celebració de diverses temptes celebrades al municipi d’Alfara de Carles, amb la presència de turistes russos de públic, i conduïda per toreros professionals.

La tempta, celebrada normalment en el món taurí amb caràcter privat, suposa el toreig de diversos toros durant al voltant de mitja hora per comprovar la bravesa dels animals, mitjançant l’ús de capot, crossa i banderilles de fusta, per la qual cosa no implica la mort de l’animal.

Tot i això, Prou! considera que, fruit de la prohibició taurina que va entrar en vigor el 2012 a Catalunya, aquestes temptes s’han transformat en un espectacle nou, que no té res a veure amb els correbous, i que se celebren de manera pública afegint elements propis de les corrides convencionals «per motius lucratius de caràcter privat».

En aquest sentit, esgrimeix que la llei 28/2010 de reforma de la llei de protecció dels animals aprovada al Parlament, prohibeix específicament a l’article 6 «els espectacles taurins de qualsevol modalitat que tinguin lloc dins o fora de les places de toros», amb l’excepció dels tradicionals correbous, regulats en una llei posterior.

Prou! ja va presentar una primera denúncia el juliol del 2012 davant de la Conselleria d’Agricultura, Ramaderia, Pesca, Alimentació i Medi Natural de la Generalitat, que va ser arxivada i va motivar un recurs d’alçada davant de la Direcció General del Medi Natural, que va ser igualment desestimat i ha desembocat finalment en la presentació als tribunals del recurs contenciós administratiu.

La portaveu de Prou! i defensora al Parlament de la llei que va possibilitar la prohibició taurina, Anna Mulà, ha avançat que, en cas de no estimar-se el nou recurs, acudiran al Tribunal Superior de Justícia de Catalunya (TSJC).

0 respostes

Deixa una resposta

Vols unir-te a la conversa?
No dubtis a contribuir!

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

Aquest lloc utilitza Akismet per reduir el correu brossa. Aprendre com la informació del vostre comentari és processada