L’Ajuntament reformula el Pla Parcial Camí de Roquetes per evitar que INDO ho aprofiti per tancar la planta de Tortosa

indoTortosa (ACN).- El ple de l’Ajuntament de Tortosa ha aprovat, en sessió extraordinària, els plans parcials Camí de Roquetes i Temple Sud, que permetran la construcció de 1.100 habitatges. El Pla Parcial Temple Sud té una superfície de 77.200 metres quadrats, i inclou dos solars d’equipaments per la comissaria dels Mossos d’Esquadra i pel tercer IES.

Està previst que es construeixin 668 habitatges, la meitat dels quals de protecció oficial, i entre els quals hi haurà dos edificis amb disset plantes d’alçada. Pel que fa al pla Camí de Roquetes, ‘Ajuntament ha decidit reformular-lo i dividir-lo en dos polígons d’actuació per evitar que la multinacional INDO ho aprofiti per tancar la planta de Tortosa. ACN


El Pla Parcial Temple Sud se situa a l’entrada de la ciutat i, un cop aprovat pel plenari, la Junta de Compensació propietària dels terrenys ja podrà iniciar la seva urbanització. Dels 77.200 metres quadrats, prop de 15.000 és sòl reservat a equipaments (comissaria dels Mossos i tercer institut), prop d’un 20% més a zones verdes, i prop d’un 30% al sistema viari. Aquesta circumstància ha fet que l’edificabilitat prevista s’hagi hagut de resoldre amb edificis de plantes d’alçada. Així, hi ha previst la construcció de dues torres d’edifici de disset plantes, a cadascuna de les puntes del Pla, i habitatges de set plantes d’alçada.

L’altre el pla parcial que s’ha aprovat aquest dimarts definitivament ha estat el del Camí de Roquetes, al barri de Ferreries, entre el municipi de Roquetes (Baix Ebre) i l’Entitat Municipal Descentralitzada (EMD) de Jesús. Aquest té un àmbit d’actuació de 74.000 metres quadrats, 12.000 dels quals reservats a sòl d’equipaments. Es preveuen la construcció de 473 habitatges, un 25% dels quals de protecció oficial, i un 10% més de règim concertat.

L’àmbit d’actuació d’aquest pla inclou els terrenys on la multinacional INDO té la fàbrica de Tortosa. Per evitar que l’empresa aprofités el pla parcial per tancar la planta i marxar de la ciutat, l’Ajuntament ha reformulat el Pla i l’ha dividit en dos polígons d’actuació. D’aquesta manera es deixa la part afectada per INDO fora de la resta de terrenys, i sense obligació d’urbanització. ‘L’empresa podrà urbanitzar la zona quan cregui convenient. El que no volíem era que l’empresa pogués aprofitar aquesta situació per marxar’, ha explicat l’alcalde de Tortosa, Ferran Bel.

Precisament en el ple d’aquest dimarts també s’han rebutjat les al•legacions presentades per INDO al Pla Parcial ja que reclamava una indemnització per tancar la fàbrica, però sense comprometre’s a reubicar-la a un altre lloc de la ciutat. ‘Es desestimen les al·legacions per fer el possible per mantenir els llocs de treball i que l’empresa no ho pugui aprofitar per marxar’, ha afegit Bel.

Respecte aquest Pla Parcial, Bel també ha avançat que una part del sòl d’equipaments previst es reserva per ubicar una de les dues llars d’infants municipals que es va comprometre a fer el govern municipal. La resta de sòl es reservarà per futures necessitats ja que ‘no ens podem permetre estar sense terrenys d’equipaments’, ha explicat l’alcalde.

0 respostes

Deixa una resposta

Vols unir-te a la conversa?
No dubtis a contribuir!

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

Aquest lloc utilitza Akismet per reduir el correu brossa. Aprendre com la informació del vostre comentari és processada